*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4798488 φορές)

0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #10654 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 07:38:35 pm »
Το ΠΥΣΔΕ της περιοχής μου διέθεσε κάποιους από τους πλεονάζοντες εξ ολοκλήρου στο ΠΥΣΠΕ και αυτό με τη σειρά του τους τοποθέτησε όπου υπήρχαν κενά ( ή κάποιες ώρες ), ακόμα και σε ειδικά σχολεία χωρίς ειδικότητα!
Και όχι μόνο αυτό αλλά κάνουν και μαθήματα άσχετα με την ειδικότητα τους όπως γλώσσα, μαθηματικά ενώ δηλώθηκαν στο survey για 21 ώρες! ( ή ότι ωράριο έχει ο καθένας και ας αντιστοιχούν στην ειδικότητα του π.χ 4 ώρες)

ότι λαλεί του λωλοστεφανή Ελλάς έτους 2013!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 07:42:58 pm από vadi »
Κανείς δε μπορεί να μάθει ό,τι νομίζει πώς ξέρει ήδη. Επίκτητος

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:48:29 »

Αποσυνδεδεμένος frosw

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10655 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 08:02:15 pm »
Ερώτηση μιας ταλαιπωρης αγγλικούς...
Υπάρχει πιθανότητα να βγουν περισσότερα κενα σε κάποιες περιοχές από αυτά της διαπιστωτικής πράξης; Εγώ πχ ενδιαφέρομαι για βόρεια ελλάδα και δεν βλέπω μέλλον. Αν ζητήσω να μεταταχθώ στο νησί μου που έχει θέσεις, θα μπορέσω να πάρω ποτέ μετάθεση ή είναι όνειρο απατηλό; Μας ταλαιπωρούνε και μας βασανίζουν με το βασανιστήριο της σταγόνας! Έλεος πια...

Αποσυνδεδεμένος ΠE11-2000

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Verba volant, scripta manent...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10656 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 08:12:52 pm »
Το ΠΥΣΔΕ της περιοχής μου διέθεσε κάποιους από τους πλεονάζοντες εξ ολοκλήρου στο ΠΥΣΠΕ και αυτό με τη σειρά του τους τοποθέτησε όπου υπήρχαν κενά ( ή κάποιες ώρες ), ακόμα και σε ειδικά σχολεία χωρίς ειδικότητα!
Και όχι μόνο αυτό αλλά κάνουν και μαθήματα άσχετα με την ειδικότητα τους όπως γλώσσα, μαθηματικά ενώ δηλώθηκαν στο survey για 21 ώρες! ( ή ότι ωράριο έχει ο καθένας και ας αντιστοιχούν στην ειδικότητα του π.χ 4 ώρες)

ότι λαλεί του λωλοστεφανή Ελλάς έτους 2013!!!

...και πώς φαίνονται στο σέρβεϊ οι 21 ώρες τους; Πού φαίνεται πως απασχολούνται, αφού υπάρχει ανάλυση απασχόλησης; Αυτό δεν μπορεί να γίνεται!
"Τούτον τον χειμώνα, άμα τον πηδήξαμε,
γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε..."

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10657 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 08:19:38 pm »
Ερώτηση μιας ταλαιπωρης αγγλικούς...
Υπάρχει πιθανότητα να βγουν περισσότερα κενα σε κάποιες περιοχές από αυτά της διαπιστωτικής πράξης; Εγώ πχ ενδιαφέρομαι για βόρεια ελλάδα και δεν βλέπω μέλλον. Αν ζητήσω να μεταταχθώ στο νησί μου που έχει θέσεις, θα μπορέσω να πάρω ποτέ μετάθεση ή είναι όνειρο απατηλό; Μας ταλαιπωρούνε και μας βασανίζουν με το βασανιστήριο της σταγόνας! Έλεος πια...

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, οι θέσεις της ειδικότητάς σου, στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:48:29 »

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10658 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:08:01 pm »
...και πώς φαίνονται στο σέρβεϊ οι 21 ώρες τους; Πού φαίνεται πως απασχολούνται, αφού υπάρχει ανάλυση απασχόλησης; Αυτό δεν μπορεί να γίνεται!

Στο survey υπάρχουν οι ώρες α' και β' ανάθεσης καθώς, οι ώρες διάθεσης ωραρίου σε άλλες σχολικές μονάδες, οι ώρες συμπλήρωσης ωραρίου μέσω των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και φέτος  των πρότζεκτ.

Πουθενά δεν αναφέρεται ονομαστικά το μάθημα ή τα μαθήματα απασχόλησης του εκπαιδευτικού.

Δυστυχώς συνάδελφε και όμως γίνεται.....

Αποσυνδεδεμένος frosw

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10659 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:13:45 pm »
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, οι θέσεις της ειδικότητάς σου, στη

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10660 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:17:02 pm »
Μάλιστα... ακούγεται έντονα ότι όλα τα δημοτικά θα γίνουν ΕΑΕΠ. Αυτό ισχύει; Δεν θα ανοίξουν έτσι κι άλλες θέσεις;

Ο Διευθυντής της α/θμιας στην περιοχή μου είναι βέβαιος ότι όλα τα δημοτικά της χώρας θα γίνουν ΕΑΕΠ. Αν γίνουν θα ανοίξουν θέσεις αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνουν; Πρέπει να ρισκάρεις; στη χώρα που ζούμε όλα είναι σχετικά.

Αποσυνδεδεμένος frosw

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10661 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:23:06 pm »
Ο Διευθυντής της α/θμιας στην περιοχή μου είναι βέβαιος ότι όλα τα δημοτικά της χώρας θα γίνουν ΕΑΕΠ. Αν γίνουν θα ανοίξουν θέσεις αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνουν; Πρέπει να ρισκάρεις; στη χώρα που ζούμε όλα είναι σχετικά.
Τι να ρισκάρω; Είμαι είδη 9 χρόνια στο νησί στην δευτεροβάθμια και δεν βλέπω μέλλον. Θα κάνω για μετάταξη γιατί περισσεύω. Μετανιώνω που δεν έκανα στην πρώτη φάση. Απλά σκέφτομαι ότι αν κάνω για μετάταξη στο νησί μου, αναρωτιέμαι αν θα ανοίξουν θέσεις για μεταθεση μετά. Γιατί οι θέσεις στην ηπειρωτική ελλάδα είναι ελάχιστες. Ίσως έχω ελπίδα να πάρω μετάθεση του χρόνου μέσω της πρωτοβάθμιας. Τι λέτε ρε παιδιά; Θα ανοίξουν θέσεις;

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10662 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:29:53 pm »
Το ρίσκο που ανέφερα δεν έχει να κάνει με την παραμονή σου στη β/θμια αλλά με τη δήλωση περιοχών για να μεταταχθείς.
Έχεις δυο επιλογές πρέπει να προσέξεις γιατί αν δηλώσεις π.χ δυο περιοχές στη βόρεια Ελλάδα έχεις ελάχιστες πιθανότητες κατά τα φαινόμενα να πάρεις μετάταξη στην α/θμια.
Ίσως νησί και μετά μετάθεση συγκεντρώνει  περισσότερες πιθανότητες ιδίως αν γίνουν όλα ΕΑΕΠ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:32:46 pm από vadi »

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10663 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 10:46:19 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2014, 04:33:20 pm από schmeichel3 »

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση. Εκείνη όμως;
    • Προφίλ
« Απάντηση #10664 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 11:15:02 pm »
Το δικό μου δίλημμα είναι το εξής: Το υπουργείο δεν ενέπλεξε την ειδικότητά μου στην α' φάση μετατάξεων και τώρα στη β', από πλευράς αριθμού πλεοναζόντων και αντίστοιχων κενών στο οικείο ΠΥΣΠΕ, είμαστε... πρωταθλητές. Αν ρίξετε μια ματιά στη διαπιστωτική πράξη θα καταλάβετε περιοχή και ειδικότητα.

Για τα δεδομένα της β'θμιας δε θα 'λεγα ότι έχω πολλά μόρια. Ούτε λίγα όμως. Μάλλον μέτρια θα τα χαρακτήριζα. Σκέφτομαι να κάνω αίτηση μετάταξης. Τα κενά είναι σχεδόν διπλάσια από τους πλεονάζοντες στο οικείο ΠΥΣΠΕ, το οποίο, ωστόσο, περιλαμβάνει α' και β' μεταθετική περιοχή -όπου α', βλέπε στεριά, όπου β', βλέπε... νησάκια και όχι μόνο. Τα κενά στη β' είναι σαφέστατα πολύ πιο λίγα απ' ότι στην α'. Όπως τα υπολογίζω, αντιστοιχούν στο 8-10% των συνολικών κενών. Αλλά και πάλι, είναι πηγή ανησυχίας και κινδύνου.

Ας υποθέσουμε ότι μετατάσσομαι στο οικείο ΠΥΣΠΕ. Προφανώς, πάλι θα είμαι στη διάθεση. Ποια είναι η διαδικασία μετά; Κάνω αίτηση τοποθέτησης στα υπάρχοντα κενά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη διάθεση ΠΥΣΔΕ; Μπορεί ο διευθυντής να παρακάμψει τη διαδικασία και να στείλει κάποιον απ' τους μεταταχθέντες όπου γουστάρει;

Μια άλλη σκέψη μου είναι να κάνω αίτηση μετάταξης για άλλο ΠΥΣΠΕ, στο οποίο είναι και η μόνιμη κατοικία μου. Κι αυτό παρουσιάζει διπλάσια κενά από πλεονάζοντες. Είναι σίγουρο όμως, επειδή η περιοχή είναι περιζήτητη και στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις και παντού, ότι θα το κυνηγήσουν πολλοί ακόμη. Αν δηλώσω στην αίτηση μετάταξης μόνο το ΠΥΣΠΕ κατοικίας μου, ενδέχεται να μη μεταταχθώ καθόλου. Αν δηλώσω 1η επιλογή το ΠΥΣΠΕ κατοικίας μου και 2η επιλογή το οικείο (από υπηρεσιακής πλευράς) ΠΥΣΠΕ, είναι πιθανό να... κάψω την 1η επιλογή μου, αφού είδαμε ότι στην α' φάση μετατάξεων, άπαξ και κάποιος δήλωνε το οικείο ΠΥΣΠΕ, ανεξαρτήτως σειράς προτίμησης, τον έστελναν εκεί. What a dilemma!

Αυτός είναι ο δικός μου προβληματισμός, τον οποίον πυροδότησε το προβληματισμός του schmeichel3.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 11:19:50 pm από nikitas »
Henry V
We few, we happy few, we band of brothers;
For he to-day that sheds his blood with me
Shall be my brother!
William Shakespeare

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10665 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 11:20:28 pm »
Στο survey υπάρχουν οι ώρες α' και β' ανάθεσης καθώς, οι ώρες διάθεσης ωραρίου σε άλλες σχολικές μονάδες, οι ώρες συμπλήρωσης ωραρίου μέσω των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και φέτος  των πρότζεκτ.
Πουθενά δεν αναφέρεται ονομαστικά το μάθημα ή τα μαθήματα απασχόλησης του εκπαιδευτικού.
Δυστυχώς συνάδελφε και όμως γίνεται.....

vadi, περισσότερο στέκομαι στο γεγονός πως οι διευθυντές καλούνται να καταχωρίζουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, ως υπεύθυνη δήλωση, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να ρισκάρουν τον όποιο έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων και να "παίζουν" το κεφάλι τους! Κι άντε, να το κάνει ένας-δύο! Μπορεί, όμως, να συμφώνησαν όλοι να το κάνουν; Ακόμη και με άγραφη παραίνεση κάποιου Δ/ντή Εκπαίδευσης! Δεν καλύπτονται!!! Και το σημαντικότερο: γιατί να το κάνουν;

Αποσυνδεδεμένος maria2013

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10666 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 11:23:42 pm »
Χωρις να θελω να επηρεασω κανεναν για μεταταξη στην πρωτοβαθμια, ο καθενας εχει κριση κι αποφασιζει για λογου του, νομιζω πως του χρονου στο λυκειο τα τμηματα θα συρρικνωθουν δραματικα. Οι αδυναμοι μαθητες θα επιλεγουν να μαθουν μια τεχνη καθως απο φετος κιολας θα διαπιστωσουν πως, με την τραπεζα θεματων, δεν εχουμε περιθωριο να τους βοηθησουμε να τελειωσουν το λυκειο. Η υλη του βιβλιου ειναι αχανης και θα πρεπει να διδαχθει ολη γιατι δεν ξερεις απο που θα πεσει το θεμα, τα παιδια δεν θα την κατανοησουν και υπαρχουν βεβαια και μαθητες που, ωςτωρα, περνανε χαριστικα γιατι τους νοιαζομαστε, γιατι ξερουμε τις δυσκολες συνθηκες διαβιωσης κλπ. Αυτοι ειναι χαμενοι απο χερι. Και μην βιαστουμε να σκεφθουμε οτι με εναν υψηλο βαθμο στα προφορικα θα σιγουρεψουμε την κατασταση καθως ηδη καποιοι συμβουλοι μιλουν για αποκλιση εως 2 μοναδες προφορικα με γραπτα... ελπιζω να μην εφαρμοστει. Παντως πιστευω οτι το λυκειο θα αποδεκατιστει και θα υπαρχει τεραστιος αριθμος πλεοναζοντων...
Δεν μπορω ομως να ξερω τι θα γινει στην πρωτοβαθμια. Εκει που εισαι ασφαλης, αλλαζουν το ωρολογιο προγραμμα και χανεις τη γη κατω απο τα ποδια σου... Επισης, αν μεταταχθω στην πρωτοβαθμια, εννοειται θα μετατραπουν και τα μορια μου, και μετα την ανακατανομη των οργανικων αποφασισει ο διευθυντης εκπαιδευσης ή ο περιφερειακος οτι πλεοναζω και με μεταθεσει υποχρεωτικα; Και ξερετε οτι δεν ειναι ακραιο σεναριο καθως ηδη συναδελφοι εδω μεσα εγραψαν οτι δεν βρηκαν κενο να τους τοποθετησουν αφου μεταταχθηκαν και τους λενε για αποσπαση στην περιφερεια... Φανταστειτε τι θα γινει οταν κατεβουν κι επιπροσθετα ατομα στη β φαση μεταταξεων...
Που να ξερω τι θα ξημερωσει... μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10667 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 11:24:35 pm »
Γεια σου φίλε nikitas,
Aν πάρεις μετάταξη θα κάνεις αίτηση τοποθέτησης στα κενά που θα δοθούν από την α/θμια και με βάση τα μόρια (θα αλλάξουν συνήθως προς τα κάτω, σύμφωνα με τη μοριοδότηση των σχολείων της α/θμιας)θα τοποθετηθείς. Ο Διευθυντής μπορεί να κάνει ότι παιχνίδι θέλει αν θέλει έτσι είναι τσιφλίκι τους τη θεωρούν την εκπαίδευση.

Όπως τα λες θα επιλέξεις το οικείο ΠΥΣΠΕ που σε προτάσσει έναντι των άλλων από άλλα ΠΥΣΔΕ για να μην κάψεις την επιλογή σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 11:31:07 pm από vadi »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671