0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η συσταση αυτων των κλαδων γινεται με συγκεκριμενο αριθμο οργανικων,με συγκεκριμενα σχολεια και με το καλεσμα του υπουργειου να κανουμε αιτησεις σε αυτην την εγκυκλιο.Μην την μπερδευτεται με αλλες διαδικασιες.Οι προυποθεσεις ηταν συγκεκριμενες και δεν μπορει να αναιρεθουν,και ειναι αλλες απο αυτες των υποχρεωτικων μεταταξεων.πχ...στις εθελοντικες επρεπε να εχεις τουλαχιτοσν 5ετια συμπληρωμενη για να κανεις αιτηση.Επισης να μην εχεις πανω απο 25 ,ή 20(δεν θυμαμαι ακριβως),χρονια προυπηρεσιας.Και δεν μετραγαν τα μεταπτυχιακα.Αντιθετα στις υποχρεωτικες δεν ισχυε η 5ετια,ουτε τα 25 χρονια,ή 20..και μετραγαν τα πεταπτυχιακα,δευτερα πτυχια κλ΄π.Να το επεξηγησω περαιτερω;;Δεν γινεται αυτο,του΄λαχιστον νομοτυπα λεμε.Αυτη η συσταση δεν μπορει να γινει τις υποχρεωτικες.Η συσταση κλαδων δεν γινεται απλα με το να γραψουμε την εγκυκλιο και να την δημοσιοποιησουμε,αλλα με το να γΙνουν αυτες οι μεταταξεις.ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ.Η πραγματοποιηση αυτων των εμταταξεων ειναι η συσταση των νεων κλαδων.Και ξαναλεω.Οι υποχρεωτικες μεταταξης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΛΑΔΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.Μην νομιμοποιουμε τα παρανομα του υπουργειου.
Δεν νομιμοποιώ τίποτα. Ας το πάμε πάλι από την αρχή.α) Οταν πρόκειται για διορισμό δημιουργούνται κενές θέσεις πανελληνίως ανά κλάδο (γι αυτό και διοριστήκαμε). Αν δεν υπήρχε ο κλάδος στο συγκεκριμένο Υπουργέιο δεν διορίζεσαι. Π.χ. δεν μπορεί να διοριστεί ΠΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ γιατί απλά δεν υπάρχει. β) Οταν παίρνεις μετάταξη πας σε νέα θέση. Οσοι λοιπόν υπήρχε κλάδος στην αβθμια πήραν την θέση τους από την βθμια και την πήγαν εκεί (π.χ. από ββθμια Θεσσαλονίκης στην Αβθμια Θεσσαλονίκης). Για όσους δεν υπήρχε κλάδος πήγαν σε θέση ΠΕ Διοικητικού σε γραφείο γιατί αυτή υπήρχε στο οργανόγραμμα του Υπουργείου. Αν δεν υπήρχε κλάδος δεν θα γινόταν μετάταξη και δεν θα έβγαινε ΦΕΚ μεταταχθέντων.Τώρα για τις 1000 θέσεις που μου λες δεν σου λέω ούτε πως ακυρώθηκαν, ούτε πως καταλύφθηκαν από αυτούς που μετατάχθηκαν ήδη. Π.χ. μπορεί αν και εφόσον θέλει να τις κρατήσει και να προχωρήσει στις εθελοντικές μετατάξεις μπορεό αν θέλει να τις αυξήσει και να κάνει και άλλες εθελοντικές (περισσότερες) ή τέλος μπορεί απλά να τις καταργήσει. Αυτό λοιπόν το δικαίωμα του δίνει ο Νόμος που ψηφίστηκε για όλο το Δημόσιο το καλακαίρι του 2013.Πίστεψε με με τόσους που είναι σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με απόλυση αν είχε γίνει παράνομη μεταφορά προσωπικού χωρίς σύσταση κλάδου θα ξεσηκόνωνταν όχι μόνο οι αδικημένοι των εθελοντικών αλλά όλο το Δημόσιο.Η λογική και το νόμιμο της μεταφοράς λοιπόν των οργανικών των υποχρεωτικών μετατάξεων σε επίπεδο Διεύθυνσης είναι νόμιμη από την στιγμή που ανακοινώθηκαν πλεονάσματα και κενά. Τώρα για το πως εφαρμόστηκε η όλη διαδικασία αν πω ότι δεν παίχτηκαν παιχνίδια θα είμαι ή χαζός ή εγκάθετος.
Σου μεταφέρω και το ακόλουθο από το Νόμο 4172/2013 παράγραφο 91 με τίτλο κινητικότητα (χωρίς απαραίτητα διαθεσιμότητα).Η μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων της προη.γούμενης παραγράφου είναι υποχρεωτική και γίνεταιχωρίς αίτησή τους σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σεθέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης ή με.ταφοράς στον κλάδο ή στην ειδικότητα στους οποίουςμετατάσσεται ή μεταφέρεται ο υπάλληλος. Οι μετα.τασσόμενοι ή μεταφερόμενοι πρέπει να κατέχουν τατυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας τωνθέσεων στις οποίες μετατάσσονται ή μεταφέρονται.Η μετάταξη ή μεταφορά μπορεί να διενεργείται και σεκενή ή συνιστώμενη θέση συναφούς ή παρεμφερούςκλάδου ή ειδικότητας, της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας,εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα τουκλάδου ή της ειδικότητας στον οποίο μετατάσσεται ήμεταφέρεται. Εφόσον ο υπάλληλος συναινεί, η μετάταξηή μεταφορά του μπορεί να γίνεται και σε κλάδο κατώ.τερης κατηγορίας. Η μετάταξη εκπαιδευτικού μπορείνα διενεργείται και σε κενή ή συνιστώμενη θέση μησυναφούς κλάδου ιδίας κατηγορίας
γιατί δεν πάτε στα δικαστήρια;
Γιατί η τρόικα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νομίζω ο Υπουργός Οικονομικών δέχτηκαν αυτό το πράγμα;
5. Μετατάξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κενές οργανικές θέσεις άλλου κλάδου, του οποίου έχουν αποκτήσει τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού, είναι επιτρεπτές, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν και στον κλάδο στον οποίο επιθυμούν να μεταταγούν, έχουν διοριστεί οι προσωρινοί αναπληρωτές που έχουν την ίδια με αυτούς συνολική υπηρεσία στην εκπαίδευση.Για τη διαδικασία των μετατάξεων αυτών εφαρμόζονται κατά τα λοιπά οι διατάξεις του άρθρου 71 του ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α').
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 5 του ν. 4024/2011 ορίζεται ότι επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στην υπηρεσία, τον κλάδο ή τον φορέα που μετατάσσεται, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος, περιλαμβανομένων των μετατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).Επίσης, στο αριθμ. ΔΙΠΠΙΔ/
Γατόπαρδε μήπως η λύση στο ερώτημά μας (και πιθανώς στο πρόβλημά μας) είναι μια εθελοντική αίτηση μετάταξης ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ειδικά εαν (που δεν το βλέπω αλλά τέσπα) γίνουν όλα ΕΑΕΠ?
Καλε μου φιλε,εγω εχω κανει αιτηση με τις παγειες διαδικασιες ηδη απο τον οκτωμβρη.ΟΙπως ξερεις στο δημοσιθο εχουμε δικαιωμα μεταταξης με τις παγειες διαδικασιες 2 φορες τον χρονο.Μια τον μηνα οκτωβρη και μια τον απριλη η μαρτιο,δεν θυμαμαι ακριβως.Και σκεφτηκα,ουαι και αλιμνονο και μου πει κανενας οτι δενε χω δικαιωμα να κανω αιτηση.Διοτι αν εχει γινει συσταση κλαδων με τις υποχρεωτικες που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,αλλα λεμε τωρα...ανετα μπορουμε να κανουμε αιτηση με τις παγειες διαδικασιες.Αν δεν εχει γινει..πρεπει να κανουν τις εθελοντικες.Και εγω συμβουκλευω τους συναδελφους να κανουν αιτηση με τις παγειες διαδικασιες.Να δουμε.