*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4798360 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος forschung

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #12992 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 06:15:46 am »
Απ' ότι βλέπω οι μεταταγμένοι είναι παιδιά που  έχουν πατέρα που τους παράτησε στη τύχη τους (ΟΛΜΕ), πατριό που δε τους θέλει (ΔΟΕ) και αδέρφια που θέλουν να τους ξεσπιτόσουν ( Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί).  Ωραία! Επιπλέον να το βουλώσουν και από εδώ

Οι μεταταγμένοι θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα ζητούσαν διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:39:50 »

Αποσυνδεδεμένος freespirit

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12993 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 09:38:08 am »
Ως μεταταγμένη αλλά όχι βυσματούχα παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα να λέει ο καθένας ότι του κατέβει.
Ημουν από αυτούς που δικαιώθηκαν μετά από ένσταση ενώ έβλεπα άλλους να μετατάσσονται με λιγότερα μόρια. Αν ακυρωθούν όμως οι μετατάξεις σκεφτείτε όλοι εσείς τι ακριβώς θα γίνει με τον κόσμο που θα βρεθεί πίσω στα ΠΥΣΔΕ άλλων νομών. Σε ποιές θέσεις θα τοποθετηθούν; 'Εχετε υπόψιν σας τι θα διεκδικήσουν για όσα έχασαν αυτά τα δυο χρόνια ,τα μόρια(και από ποια σχολική μονάδα) , το δικαίωμα μετάθεσης σε άλλο ΠΥΣΔΕ,την οργανική  τους θέση ή τη δυνατότητα οριστικής τοποθέτησης κάποιοι άλλοι; Συν όλους αυτούς που έχουν μετατεθεί στα πυσδε αυτά και δεν θα έχουν τι να τους κάνουν΄;
Στις υποχρεωτικές μετατάξεις ήταν πολλοί που πήραν το ρίσκο να μην κάνουν αίτηση .Στο νομό που έχω μεταταχθεί προς μεγάλη μου λύπη ζητούν ακύρωση συνάδελφοι από το οικείο πυσδε, οι οποίοι τώρα που είδαν τα σκούρα στη δευτεροβάθμια θυμήθηκαν την πρωτοβάθμια, για να προλάβουν να  κάνουν και αυτοί μια αιτησούλα( ενώ είναι 10 χρόνια μέσα στην πόλη τους και ήρθαν με ελάχιστα μόρια  όταν εμέις οι υπόλοιποι τα μαζεύαμε από όλα τα γύρα πυσδε).Είμαι σε νεοσύστατο κλάδο όποτε δεν θίγω κανέναν άλλο συνάδελφο που προϋπήρχε στην πρωτοβάθμια.

Αποσυνδεδεμένος GORGW79

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #12994 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 10:14:53 am »
Συνάδελφε δικαιώθηκες και μπράβο άλλα πριν λίγο καιρό ήσουν στη δική μου θέση που ακόμα δεν έχω δικαιωθεί..
Αν κάποιοι πήραν κάποιες θέσεις με λιγότερα μόρια από κάποιους άλλους ας βρεθούν πάλι πίσω.. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει δικαιοσύνη για όλους?

Αποσυνδεδεμένος maraki82

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12995 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 10:38:56 am »
Ως μεταταγμένη αλλά όχι βυσματούχα παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα να λέει ο καθένας ότι του κατέβει.
Ημουν από αυτούς που δικαιώθηκαν μετά από ένσταση ενώ έβλεπα άλλους να μετατάσσονται με λιγότερα μόρια. Αν ακυρωθούν όμως οι μετατάξεις σκεφτείτε όλοι εσείς τι ακριβώς θα γίνει με τον κόσμο που θα βρεθεί πίσω στα ΠΥΣΔΕ άλλων νομών. Σε ποιές θέσεις θα τοποθετηθούν; 'Εχετε υπόψιν σας τι θα διεκδικήσουν για όσα έχασαν αυτά τα δυο χρόνια ,τα μόρια(και από ποια σχολική μονάδα) , το δικαίωμα μετάθεσης σε άλλο ΠΥΣΔΕ,την οργανική  τους θέση ή τη δυνατότητα οριστικής τοποθέτησης κάποιοι άλλοι; Συν όλους αυτούς που έχουν μετατεθεί στα πυσδε αυτά και δεν θα έχουν τι να τους κάνουν΄;
Στις υποχρεωτικές μετατάξεις ήταν πολλοί που πήραν το ρίσκο να μην κάνουν αίτηση .Στο νομό που έχω μεταταχθεί προς μεγάλη μου λύπη ζητούν ακύρωση συνάδελφοι από το οικείο πυσδε, οι οποίοι τώρα που είδαν τα σκούρα στη δευτεροβάθμια
 θυμήθηκαν την πρωτοβάθμια, για να προλάβουν να  κάνουν και αυτοί μια αιτησούλα( ενώ είναι 10 χρόνια μέσα στην πόλη τους και ήρθαν με ελάχιστα μόρια  όταν εμέις οι υπόλοιποι τα μαζεύαμε από όλα τα γύρα πυσδε).Είμαι σε νεοσύστατο κλάδο όποτε δεν θίγω κανέναν άλλο συνάδελφο που προϋπήρχε στην πρωτοβάθμια.

Φυσικά κ θίγονται συνάδελφοι, όχι από σένα αλλά από την όλη  διαδικασία. Δεν έχει σημασία ότι δεν προϋπήρχε ο κλάδος σου στην Α/θμια. Το γεγονός ότι θέσεις που θα άνοιγαν σε κάποια χρόνια για νεοσύστατους κλάδους  κ θα καλύπτονταν με διαφανείς διαδικασίες, καλύφθηκαν εν μία νυκτί από κόσμο που είχε ελάχιστα μόρια δεν θίγει συναδέλφους;Οκ, ο καθένας τα βλέπει από την πλευρά του κ έχει εν μέρει δίκιο, αλλά ότι έγιναν τσαπατσουλιές κ προχειρότητες είναι νομίζω εμφανές...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:39:50 »

Αποσυνδεδεμένος Giatros

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12996 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 11:24:26 am »
α) Οι εθελοντικές του Μαρτίου 2013 πάγωσαν και προκρίθηκαν οι υποχρεωτικές που συνδέθηκαν με την κινητικότητα. Περίπτωση να ξανακινηθούν δεν υπάρχει γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια και έχουν αλλάξει τα μόρια και η υπηρεσιακή κατάσταση των αιτούντων. Για να ξαναλειτουργήσουν, πρέπει να ξαναβγει προκήρυξη και αιτήσεις από την αρχή. Και γιατί δεν έγιναν; γιατί δεν βγήκε ΠΟΤΕ η εγκύκλιος με την σύσταση των οργανικών στην Πρωτοβάθμια και οι μετατάξεις γίνονται μόνο σε κενές οργανικές. Γιατί δεν ήταν εύκολο να συσταθούν οργανικές; ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

β) Οι υποχρεωτικές έγιναν με μεταφορά οργανικήσ. Για να γυρίσει πίσω ο κόσμος (από πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια) πρέπει να μεταφερθούν οι πιστώσεις στην δευτεροβάθμια. Για αυτό διαβάστε λίγο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και αφού κατά 70% θα τηρηθεί, θα τηρηθεί μάλλον και αυτό. Επίσης όσοι πήραν μετάταξη με τις υποχρεωτικές νομίζω δεν μπορούν να πάνε πίσω στην β/θμια με μετάταξη ούτε και μετά τα 5 έτη.  (νομίζω δεν είμαι 100% σίγουρος και στις αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχει διχογνωμία, νομίζω θα τα βρει το Διοικητικής)

γ) Πρέπει να βγουν τα μόρια των υποχρεωτικών αλλά αν ισχύσει ότι και το 13 τότε πάλι οι συνάδελφοι από μακρυά δεν πρόκειται να πάνε σπίτια τους, αφού ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ οι ήδη υπηρετούντες στο ΠΥΣΔΕ και αν δείτε τους καταλόγους εκεί βρίσκεται το κλειδί, αλλά και στα πτυχία. Δηλαδή:
Ι. Συνάδελφος με 20 μόρια και θέση π.χ. στην

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12997 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:16:24 pm »
α) Οι εθελοντικές του Μαρτίου 2013 πάγωσαν και προκρίθηκαν οι υποχρεωτικές που συνδέθηκαν με την κινητικότητα. Περίπτωση να ξανακινηθούν δεν υπάρχει γιατί έχουν περάσει δύο χρόνια και έχουν αλλάξει τα μόρια και η υπηρεσιακή κατάσταση των αιτούντων. Για να ξαναλειτουργήσουν, πρέπει να ξαναβγει προκήρυξη και αιτήσεις από την αρχή. Και γιατί δεν έγιναν; γιατί δεν βγήκε ΠΟΤΕ η εγκύκλιος με την σύσταση των οργανικών στην Πρωτοβάθμια και οι μετατάξεις γίνονται μόνο σε κενές οργανικές. Γιατί δεν ήταν εύκολο να συσταθούν οργανικές; ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

http://didefth.gr/new/wp-content/uploads/fek_2013_1514b.pdf

Ο Ήλιος βγαίνει από τη ΔΥΣΗ

Έτσι είναι επειδή το λέω ΕΓΩ...

Υ.Γ. Σταματήστε τις πομπώδεις αναλύσεις όταν δε γνωρίζετε θέματα. Σταματήστε επιπλέον τις υποθέσεις και πριν αποφασίσετε κάποιοι να γνωματεύσετε (γίνατε και γιατροί ε?) ότι κάποιος πρέπει να πάει σε ψυχίατρο, διαβάστε το τι γράφει. Διαβάστε ΠΟΛΥ καλά αυτό το ψήφισμα και καταλάβετε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον όλων να ξανατρέξει η διαδικασία όπως περιγράφεται. Θα ικανοποιήσει το 99% όλων σε ίδιες ή καλύτερες θέσεις. Μπορεί πλέον να γίνει σύσταση κενών οργανικών αφού καταργούνται μνημονιακοί νόμοι για την Παιδεία.Επίσης δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι που μιλάει για την οργανικότητα στην Αθμια και στη

Αποσυνδεδεμένος Giatros

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12998 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:38:02 pm »
Το κομμάτι αυτό το ξέρω πολύ καλά γιατί ήταν η δουλειά μου να το ξέρω και σε παρακαλώ να συγκρατήσεις την ειρωνία σου, γιατί καταφανώς δεν με ξέρεις ούτε ξέρεις τι θέματα έχω χειριστεί. Προφανώς από αυτά που γράφεις δεν έχεις διαβάσει τίποτα και κυρίως το ότι, ότι αφορά τις πιστώσεις υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος του μνημονίου και της τρόικας. Το ότι θα καταργηθεί αν καταργηθεί το μνημόνιο δεν αποκλείει αυτά που ίσχυαν τότε το 2013 και για τα οποία γράφω. Πέρνα μία βόλτα από υπουργείο (τμήματα μετατάξεων και διοίκηση α/θμιας και β/θμιας να τα ακούσεις και από μερικούς προϊσταμένους εκεί που έχουν πλήρη γνώση και τεράστια εμπειρία, για να πληροφορηθείς εγγράφως.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12999 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:46:22 pm »
Και γιατί δεν έγιναν; γιατί δεν βγήκε ΠΟΤΕ η εγκύκλιος με την σύσταση των οργανικών στην Πρωτοβάθμια και οι μετατάξεις γίνονται μόνο σε κενές οργανικές.
http://didefth.gr/new/wp-content/uploads/fek_2013_1514b.pdf

Το ξαναβάζω. Αφαιρώ την ειρωνία σου ζητάω συγγνώμη αν θεωρείς ότι σε ειρωνεύομαι, αλλά σε παρακαλώ να απαντήσεις γιατί διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις.
ΤΟ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ των εθελοντικών
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:58:21 pm από rollo_tomassi »

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #13000 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 12:48:31 pm »
αφου το ξερεις πολυ καλα Giatros, τοτε γιατι επικαλεισαι την μη εκδοση εγκυκλιου με συσταση οργανικων για τις εθελοντικες οτι οδηγησε στην ακυρωση τους ενω πολυ ξεκαθαρα και περιτρανα ο rollo_tomassi στην εδειξε μολις τωρα;  ???
We are so many...

Αποσυνδεδεμένος Giatros

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13001 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 01:07:45 pm »
Αυτό είναι ΦΕΚ. Μην τα συγχέετε. Η χώρα "κυβερνάται" με εγκυκλίους και όσοι έχουν περάσει από δημόσιες υπηρεσίες καταλαβαίνουν, φανταζομαι. Για να προχωρήσει η διαδικασία έπρεπε να βγει άλλη μία διευκρινιστική εγκύκλιος, από ότι θυμάμαι και να τρέξει η διαδικασία. Δεν βγήκε και ότι βγήκε δεν κάλυπτε τις την διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και με πρόσχημα αυτό, πάγωσαν. Απορώ που κολλήσατε με αυτό με το οποίο στην ουσία επιχειρηματολογούσα υπέρ των εθελοντικών και την ηλίθια δικαιολογία για την οποίο δεν βγήκαν!!! με τις οποίες έπερνα και μετάταξη ΑΚΡΙ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13002 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 01:46:15 pm »
Στην καλύτερη περίπτωση μάλλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος.
1. ΦΕΚ 1493/4-5-2012 σύστασης κλάδων
2. Εγκύκλιος μετατάξεων 38784/Δ1/20-3-2013 νέων κλάδων στην Αθμια
3. ΦΕΚ 1514/20-6-2013 σύστασης κενών οργανικών θέσεων εν έψει έκδοσης των αποτελεσμάτων της εγκυκλίου μέσω edatacenter.

Τι είδους εγκύκλιο περίμενες δε γνωρίζω.
Τα αποτελέσματα των εθελοντικών έχουν βγει, έχουν περαστεί τα οργανικά κενά στο edatacenter και έτρεξε ο αλγόριθμος που είναι ίδιος με τον αλγόριθμο για τους διορισμούς μονίμων. Αυτά κρύφτηκαν στο συρτάρι του Mr. MKO και δεν εκδόθηκαν ποτέ. Έμενε μόνο η δημοσίευσή τους.

Κάπου μεταξύ 20-6-2013 και 20-7-2013 έγινε όλο το μαγείρεμα των υποχρεωτικών, επειδή ο ανεκδιήγητος πρώην πρώην υπουργός δήλωσε ότι έχω 17000 υπεράριθμους καθηγητές βάσει του τραγικού plan.sch.gr
Τότε η τρόικα πίεσε για απολύσεις και καταλήξαμε εκεί.
Εσκεμμένο? Στημένο?

Αποσυνδεδεμένος ELSA07

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13003 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 02:56:37 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα!
Έχω τρεις απορίες σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις που έγιναν τον Αύγουστο του 2013:
1. Μπορούσε κάποιος να κάνει αίτηση τόσο σε θέση εκπαιδευτικού όσο και για θέση διοικητικού υπαλλήλου ταυτόχρονα;
2. Αν ισχύει το πρώτο, ποιά μετάταξη προηγείται (του εκπαιδευτικού ή του διοικητικού υπαλλήλου);
3. Αν κάποιος μετατάχθηκε σε θέση διοικητικού υπαλλήλου, έχει το δικαίωμα να ζητήσει τώρα να μεταταχθεί σε θέση εκπαιδευτικού;
Συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις, μα είχα κάποια συζήτηση με συναδέλφους και μπερδεύτηκα λιγάκι! Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπορούν να λύσουν τις απορίες μου και να μου υποδείξουν έγγραφα που έχουν σχέση με το θέμα αυτό!!!  :)
Συνάδελφοι γειά σας. Παραθέτω τις απορίες μου, με την ελπίδα να μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει. Ευχαριστώ και πάλι!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΖΗΣΕΙΣ!

Αποσυνδεδεμένος psyxraimia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13004 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 03:19:50 pm »
Συνάδελφοι,
     στην ουσία των γραφόμενων έχει δίκιο ο @giatros
Δεν τα εκφράζει σωστά νομικά όμως, με αποτέλεσμα να μην γίνεται κατανοητός..
Γιατί να γνωρίζετε ότι νομικά θέματα έχουν πολύ συγκεκριμένο τρόπο και ορολογία ....για να τα πεις ...

Δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή ...να γράψω προσεκτικά και ολοκληρωμένα ..θα φροντίσω όμως...

@rollo tomassi δεν είσαι από αυτούς στο νήμα αυτό που πρέπει κάποιος να δώσει βάση στα γραφόμενα ....

Έχω το δικαίωμα να γράψω έτσι γιατί όσα έγραφα στις τελευταίες 20 σελίδες του νήματος αναφέρονται στο τελευταίο κείμενο που εξέδωσε ο Σύλλογος Γαλλικής Φιλολογίας ο οποίος ουσιαστικά και με ειλικρίνεια γράφει ... όχι ευθέως .... ότι τι...? Δεν ξέραμε και γι΄αυτό δεν πράξαμε εντός των προθεσμιών... συλλογικά(ως οφείλαμε) και..... πάρα πολύς κόσμος δεν ήξερε για να πράξει νομικά ατομικά....

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13005 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 03:28:46 pm »
@rollo tomassi δεν είσαι από αυτούς στο νήμα αυτό που πρέπει κάποιος να δώσει βάση στα γραφόμενα ....
Ο καθένας μπορεί να διαβάσει και να κρίνει.
Να με συγχωρείς που δεν είμαι τόσο αναλυτικός, τόσο συγκεκριμένος, τόσο επιχειρηματολογικά άρτιος και ο λόγος μου δεν είναι τόσο συντακτικά δομημένος όπως το χτεσινοβραδυνό σου μήνυμα που παραθέτω...
Έχεις καμμιά διασύνδεση συνάδελφε με τον Ηλία Ηλιού....
Έχεις

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144