0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά εγώ συμφωνώ με όλα όσα λέτε. Απλά όταν μιλάμε για τις μετατάξεις δεν πρέπει να ξεχνάμε την περίοδο που αυτές πραγματοποιήθηκαν. Είχαν απολυθεί οι συνάδελφοι των τεχνικών ειδικοτήτων και ειδικότητες όπως γυμναστές και πληροφορικοί κινδύνευαν με υποχρεωτικές μετακινήσεις. Άρα υπό καθεστώς τρόμου. Δεν μπορεί μια διοίκηση να τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς και δυο χρόνια μετά χωρίς να αναληφθεί καμία ευθύνη από κανέναν να έρχονται και να λένε λάθος. Λάθος, να γυρίσω στη θέση μου και να μου πείτε που είναι το λάθος και ποιος το έκανε. Επίσης να μου εξηγήσετε τι θα κάνω εκεί που θα πάω γιατί εάν γίνουν νέες μετατάξεις και δεν περιλαμβάνουν στη διάταξη το οικείο ΠΥΣΔΕ θα με υποχρεώσουν να μετακινηθώ υποχρεωτικά. Ακόμη εάν είναι λάθος της διοίκησης και το αναγνωρίζει πρέπει να δώσει πίσω τις οργανικές θέσεις σε αυτούς που τις κατείχαν. Δεν γίνεται όλο το πακέτο να το φάμε εμείς. Το φάγαμε το 2013, να δεχτώ να πληρώσω ένα κόστος εγώ. Αλλά εδώ η κατάσταση παρουσιάζεται λες και φταίνε οι μεταταγμένοι. Δεν θα μιλήσω για συναδέλφους που λένε να μη συμμετείχαμε. Έπρεπε να ήσασταν στη θέση μας εκείνο το καλοκαίρι.
Το καλοκαίρι του 2013 οι περισσότεροι το είδαν ως μία χρυσή ευκαιρία να "μετατεθούν" και όχι να μεταταχθούν στον τόπο των συμφερόντων τους. Αν το έβλεπαν διαφορετικά, θα βλέπαμε μετατάξεις του τύπου "από ΠΥΣΔΕ Δ' Δωδεκανήσου" προς το "ΠΥΣΠΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ" και όχι προς το "ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας" ή "Α' Θεσσαλονίκης".
πολύ σωστόςΚαι αυτοί που είχαν οργανικές στη δευτεροβάθμια μπορούν να μας εξηγήσουν υπό ποίο καθεστώς φόβου έκαναν την αίτησή τους; Αφού είχαν οργανική τι τους τρομοκράτησε τόσο πολύ και θέλησαν να φύγουν από τα Δωδεκάνησα και να πάνε στην Αθήνα;
Να προτείνω κι εγώ μία λύση (θα πέσετε να με φάτε βέβαια, αλλά δεν με νοιάζει):Μήπως να γίνει ανάκληση όλων των υποχρεωτικών μετατάξεων και να υλοποιηθούν επιτέλους οι εθελοντικές μετατάξεις, οι οποίες ήταν καθ'όλα νομιμες (με ΦΕΚ οργανικών θέσεων), φυσικά προηγούνταν και η πραγματοποίησή τους ήταν προγραμματισμένη, μέχρι που ξαφνικά εμφανίστηκε η έμπνευση-έκτρωμα των υποχρεωτικών του Άρβι και του συμβούλου του και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα;
και ποιος σου είπε εσένα ότι οι μετατάξεις γίνονται μόνο από το ΠΥΣΔΕ προς το οικείο ΠΥΣΠΕ; έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες... αν κι εσύ ήσουν στη θέση κάποιων που ενώ είχαν οργανική προβληματίζονταν να κάνουν ή να μην κάνουν μετάταξη... θα μπω σε διαθεσιμότητα; θα με απολύσουν; θα πάω στη λέρο; αν όμως δεν κάνω και κρατήσω την οργανική, θα πάω ποτέ σπίτι μου, έστω και με απόσπαση; τι θα κάνω; ή στη θέση άλλων που ήταν τελευταίοι στα μόρια και δ θα έπαιρναν οργανική και κάναν κι αυτοι τις ίδιες σκέψεις;ξέρεις ότι κι εσύ το ίδιο θα έκανες, όπως κι εγώ θα φώναζα αν ήμουν στη θέση σου... λογικό..μη μου το παίζεται όμως όλοι αθώοι και όσιοι εκ του ασφαλούς... γιατί μιλάτε εντελώς εκ του ασφαλούς...
Τώρα που, υποθέτω, έχεις έρθει σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αισθάνεσαι πιο σίγουρος; Δυστυχώς, όταν ικανοποιούσαν επί έναν ολόκληρο χρόνο ενστάσεις χωρίς να ανακαλούν αντίστοιχο αριθμό μεταταγμένων προς το ΠΥΣΔΕ προέλευσής τους, το πρόβλημα απλώς μετατέθηκε από κάποιο ή κάποια ΠΥΣΔΕ προς κάποιο ή κάποια ΠΥΣΠΕ. Δεν άλλαξε τίποτα! Απλώς, μετατέθηκαν κάποιοι!
Αυτο που δεν εχουν καταλαβει οι πιο πολλοι ειναι οτι υπαρχει προβλημα με τη συσταση οργανικων θεσεων βαση του αρθρου 33 Ν4024. Οποτε μεταθεσεις αθμιων δεν θα γινουν οπως νομιζουν,και εμεις θα συνεχισουμε στην διαθεση των Πυσπε.οποτεκαθε συζητηση ειναι ανευ λογου...
Είναι το αποτέλεσμα της τρομοκρατίας του καλά και εκ των έσω πληροφορημένου ή αλλιώς βύσματος....
νομίζω το εξήγησα...δεν το κατάλαβες;
κακώς υποθέτεις. ποτέ δεν υπήρξε σιγουριά αλλά πάντα ανασφάλεια που δυστυχώς επιβεβαιώνεται... κι ούτε θα αλλάξει... είτε ανακληθούν οι μετατάξεις είτε κάνει μεταθέσεις... είτε... είτε... αυτό δεν καταλαβαίνετε...