0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
http://xenesglosses.eu/2015/07/to-ypourgeio-paideias-meleta-to-thema-t/Το υπουργείο παιδείας μελετά το θέμα των μετατάξεων αφήνοντας χρόνο αλληλεπίδρασης στους εμπλεκόμενουςχμμ, αλληλεπίδραση στον πιο βαθιά διασπασμένο και αλληλοφαγωμένο κλάδο του δημοσίου...
Εγώ 3 απορίες έχω.1. Γιατί ακόμα και αν ήταν άδικες οι μετατάξεις ένας υπουργός να αποφασίσει να δυσαρεστήσει με ανάκληση 4000 εκπαιδευτικούς για να ικανοποιήσει μια μειοψηφία (αναφέρομαι σε ψηφοθηρικούς λόγους). Αρνούμαι να πιστέψω πως 4000 άτομα ήταν βύσματα. Ξέρω πρώτα απ'ολα πως δεν ήμουν εγώ. Ξέρω επίσης πως άτομα που δούλευαν χρόνια με απόσπαση στο υπουργείο και ήταν ψηφοφόροι της τότε κυβέρνησης επέλεξαν επειδή κανείς τότε δεν ήξερε τι θα συμβεί να μην κάνουν αίτηση. (Να σημειώσω οτί ήταν με απόσπαση στο υπουργείο γιατί κανονικά η θέση τους ήταν σε παραμεθόριο και μάλιστα δεν είχαν τίποτα να χάσουν γιατί και εκεί στη διάθεση ήταν)2. Γιατί κάποιοι κρίνοντας από τη δική τους περίπτωση γενικεύουν και χαρακτηρίζουν χαμηλομοριούχους τους μεταταγμένους σε σχέση με τους προυπάρχοντες στην πρωτοβάθμια ή όσους της δευτεροβάθμιας δεν πήραν μετάταξη. Και γω με την ίδια λογική να κρίνω με βάση την περιοχή μου και την ειδικότητά μου και να πω πως τα 2/3 των κενών θέσεων που δόθηκαν για μετατάξεις παρέμειναν κενά άρα κανείς δεν αδικήθηκε από τους αιτούντες μετάταξης δευτεροβάθμιους. Επιπλέον πέρσι έγιναν μεταθέσεις, ήρθαν λιγότερα άτομα από τις διαθέσιμες οργανικές, τα άτομα αυτά είχαν λιγότερα μόρια από εμένα που είμαι στη μέση και όχι στην κορυφή της λίστας των μεταταγμένων, δεν είχαν καμιά σχέση με την περιοχή και κατα πάσα πιθανότητα αποτελούσε 2η, 3η η ακόμα και 4η επιλογή τους, πήραν τις οργανικές με λιγότερα μόρια από τους περισσότερους μεταταγμένους και περίσσεψαν και οργανικά κενά γιατί οι αποκλεισμένοι μεταταγμένοι δεν μπορούσαν ούτε έστω μετά την τοποθέτηση των από μετάθεση συναδέλφων να τα διεκδικήσουν.Σημειωτέον δεν ζω στην παραμεθόριο για να μην έχει ιδιαίτερη ζήτηση η περιοχή μου. Αυτή όμως είναι η περίπτωση της δικής μου περιοχής και ειδικότητας και δεν μπορώ να γενικεύσω αν δεν έχω την πλήρη εικόνα. Κάλό θα ήταν όμως να μην γενικεύει κανείς.3. Γιατί υπάρχει τέτοια επιθετικότητα από συναδέλφους μέσα σε αυτό το νήμα ενώ σύμφωνα με την εμπειρία τη δική μου και φίλων μου μεταταγμένοι και προυπάρχοντες συνυπάρχουν τόσο αρμονικά στα σχολεία?
Παρατήρηση για το 1. Αν διατρέξει κάποιος τα ονόματα των μεταταγμένων θα διαπιστώσει ότι όσοι ήταν το 2013 με απόσπαση στο υπουργείο και μάλιστα σε θέσεις φιλέτα ΟΛΟΙ έκαναν αίτηση μετάταξης. Άρα αυτοί πιέζουν και θα πιέζουν και ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ να συσταθούν οι ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ και να λήξει το ζήτημα ωραία και καλά. Κανένας από τους καλά πληροφορημένους τότε και τώρα δεν φοβάται ούτε σκέφτεται ασφαλώς να κάνει αίτηση ανάκλησης...!!!
Παραγωγικό θα ήταν όλοι να γράφουμε όταν έχουμε και καινούριο να πούμε.Το να αντιδρά κάποιος στα επαναλαμβανόμενα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου μηνύματα δεν είναι λογοκρισία, αλλά κοινή λογική και υπεράσπιση του χρόνου του που σπαταλιέται στην προσπάθειά του να μάθει κάτι νέο.Το 5% των μηνυμάτων σου ήταν εποικοδομητικά και ενημερωτικά. Θα σε παρακαλούσα να αυτοπεριοριστείς όσον αφορά το υπόλοιπο 95%.
@ teacher76Η φωνή της λογικής.............Μην τους βάζεις δύσκολα τέτοια εποχή..!!
21/7/2015 δεν το λες και παμπαλαιο... ασε που απλα το εβαλα για να δειξω οτι αυτοι στο υπουργειο εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα με την ολη υποθεση που ηταν απο τις πιο αριστα νομικα και διοικητικα καταρτισμενες...
Αυτό που συνειδητοποιώ έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι πως οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας με την επιμονή τους να ανακληθούν οι μετατάξεις το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνουν κακό στους εαυτούς τους. Οι μεταταγμένοι ή βρέθηκαν από τη διάθεση της δευτεροβάθμιας στην διάθεση του οικείου ΠΥΣΔΕ ή έχασαν οργανική αλλά βρέθηκαν στον τόπο συμφερόντων τους. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πολλούς να έχουν οργανική στην δευτεροβάθμια της περιοχής τους και να κάνουν αίτηση μετάταξης για την αντίστοιχη πρωτοβάθμια. Οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας περιμένουν ακόμα τις μεταθέσεις που σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε σήμερα πιθανό είναι η να μη γίνουν καθόλου (πράγμα που μου φαίνεται δύσκολο) ή να γίνουν σε κενά λίγα περισσότερα των περσινών αφού για πολλές νέες οργανικές δύσκολα τα πράγματα.