0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους! Τις τελευταίες μέρες άρχισα να προβληματιζόμαι αναφορικά με τα μέρη που μας συμφέρει περισσότερο να διοριστούμε. Είναι καλύτερα να πάει κανείς 2 χρονάκια άγονη γραμμή και να μαζέψει μόρια ή να διοριστεί σε κάποιο πιο προσβάσιμο μέρος; Σκέφτομαι ότι 1 χρόνος στη Σαμοθράκη για παράδειγμα είναι όσο 3 χρόνια στο Κιλκίς περίπου από άποψη μορίων. Και από την άλλη, για να έχει κάποιος το δικαίωμα να ζητήσει μετάθεση σε κάποιο αστικό κέντρο, στην Αθήνα ή στη Θεσ/νίκη, πόσα μόρια πρέπει να έχει μαζέψει; Πού μπορούμε να το μάθουμε αυτό; Εσείς πού θα θέλατε να πρωτοδιοριστείτε;
Αυτό που μου απάντησες δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που ρώτησα εγώ. Η απορία μου ήταν σαφής: Πόσα μόρια πρέπει να έχει κάποιος για να μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη. Τώρα τις εξυπνάδες περί πλεονεξίας ή για το αν είμαστε οι προνομιούχοι ή όχι, κράτησέ τες για τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι προβλήματα έχει ο καθένας. Άλλος από εμάς μπορεί να είναι πλούσιος και να ήθελε απλώς να διοριστεί για να έχει να κάνει κάτι στη ζωή του, άλλος μπορεί να είναι πάμφτωχος και ο διορισμός να ήταν η μόνη του λύση, άλλος μπορεί να έχει και τους 2 γονείς του καλά και να μην έχει καμιά υποχρέωση απέναντί τους κι άλλος να έχει κάποιον δικό του άρρωστο και να μην μπορεί να τον αφήσει στο έλεος. Άλλος μπορεί να θέλει να πάει στην άγονη γραμμή για να αντιμετωπίσει την ύπαρξή του κι άλλος να θέλει να πάει στη Μύκονο για να περάσει ζάχαρη. Εσύ, αν θες, πήγαινε και στον