0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φακελάκι ιατρού <συγκρίσιμο> δίνεις φακελάκι στον καθηγητή για να κάνεις καλύτερο μάθημα στην τάξη (δεν έχω δει κανέναν να το κάνει)
Ιδιαίτερο μάθημα καθηγητή <συγκρίσιμο> πληρώνεις τον γιατρό στο ιδιωτικό γραφείο του για επιπλέον υπηρεσίες ή τον καλείς σπίτι σου για επιπλέον υπηρεσίες
Μα φυσικά είναι από το άμεσο περιβάλλον του σχολείου, αλλά δεν είναι από μαθητές του σχολείου, οι καθηγητές συστήνουν ο ένας τον άλλον, αυτοί που κάνουν σε μαθητές τους είναι δακτυλοδεικτούμενοι.
Ενημερωτικά αν δεν το ξέρεις βαθμολογητές είναι αυτόματα κάθε χρόνου όσοι έχουν διδάξει το πανελλαδικό μάθημα, και δε νομίζω να είναι τόσο λίγοι... Φυσικά πρέπει να είναι κοντά σε κάποιο βαθμολογικό κέντρο, αλλά γενικότερα πλειοψηφία βαθμολογεί. Και το να βαθμολογείς πανελλαδικές είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το πως θα κάνεις το μάθημα γιατί βλέπεις τι γίνεται από πρώτο χέρι. Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι ένα νεοδιόριστος μπορεί να προετοιμάσει σοβαρά έναν μαθητή με όπλο μόνο τις οδηγίες του παιδαγωγικού ινστιτούτου να σου κάνω μια ερώτηση;Έχεις διδάξει ποτέ πανελλαδικό μάθημα και αν ναι πόσα χρόνια? Γιατί σε αυτή τη χώρα όλοι έχουν γνώμη για όλα χωρίς να έχουν άμεση σχέση με αυτά!! Επίσης συμφωνώ απόλυτα με την elranna, σχεδόν όλα τα φροντιστήρια δεν παράγουν παιδεία, μαθαίνουν στα παιδιά κατα βάση την παπαγαλία ακόμα και στα μαθηματικά, τους μαθαίνουν μεθοδολογίες για να μπορούν να λύνουν αυτόματα ασκήσεις και σίγουρα δεν τους μαθαίνουν να σκέφτονται. Για αυτό όταν παιρνάνε στο πανεπιστήμιο το πρώτο έτος νιώθουν ότι είναι σε άλλον πλάνητη. Ψάχνουν να βρουν κανένα καλό φροντιστήριο
ξερεις τυχαινει να διδασκω 13 χρονια Αρχαια Κατευθυνσης, το πιο απαιτητικο μαθημα της θεωρητικης Κατευθυνσης...δεν ειμαι χθεσινος...και φυσικα δεν εχω παει ποτε βαθμολογητης....αυτο τι θα πει;οτι ειμαι αποτυχημενος;οποιος θελει να ενημερωθει για τον τροπο βαθμολογησης κτλ ενημερωνεται...βλεπουμε και αυτους που βαθμολογουν πως βαθμολογουν...ξαναειδες εσυ 90 ο ενας βαθμολογητης και 45 ο αλλος; τι λαθη ειδε ο ενας που δεν τα ειδε ο αλλος;η μπας και κοιμοταν ο ενας και δεν ηξερε τι γινοταν και εβαλε για πλακα το 90;και να δεχτω οτι τα φροντιστηρια δεν παραγουν παιδεια...γιατι λοιπον αφου στα σχολεια παραγουμε παιδεια και εκπαιδευτικο εργο λες οτι τα παιδια στο πρωτο ετος του πανεπιστημιου ειναι απο αλλον πλανητη;...σχολειο πανε για 12 χρονια και πολυ περισσοτερες ωρες απο οτι σε ενα φροντιστηριο.αρα εχουν ''παιδευθει'' ικανοποιητικα..και γιατι πατωσαμε στους δεικτες της PISA προσφατα;και γιατι σε καθε αρνητικο κοινωνικο γεγονος ολοι οι φορεις επικαλουνται ελλειμμα παιδειας για τα παιδια;και γιατι σε δεκαδες ερευνες τα παιδια αλλα και οι γονεις απαξιωνουν τοσο πολυ το δημοσιο σχολειο αφου τους προσφερει τοσο ικανοποιητικο παιδευτικο αποτελεσμα; μπας και το ελληνικο σχολειο και ο ελληνας εκπαιδευτικος εχει φτασει στον πατο και δεν το εχουμε καταλαβει; και μην καταφυγουμε στην γνωστη δικαιολογια του καθε νεοελληνα οτι φτανε ολοι οι αλλοι εκτος απο μας...εμεις μπαινουμε στην ταξη και κανενας αλλος....
Φυσικά και η παιδεία που παράγεται είναι πολύ χαμηλού επιπέδου όμως για αυτό δεν φταίνε μόνο οι καθηγητές (έχουν μικρότερο μερίδιο ευθύνης) αλλά το αναλυτικό πρόγραμμα, ο τρόπος με τον οποίο διδάσκονται και εξετάζονται τα μαθήματα και γενικότερα οι οδηγίες που έρχονται από το ΠΙ. Για παράδειγμα είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να βάλει 5-6 ερώτησεις αυτούσιες από το βιβλίο από το να φτιάξει δικές του κρίσεως ή συνδυαστικές. Τα φροντιστήρια έχουν βρει τρόπο να τυποποιήσουν πολλά μαθήματα και να κάνουν τα παιδιά να πιστέψουν ότι με 5-6 παπαγαλίες θα γράψουν στο τέλος χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα. Φυσικά φταίνε και οι καθηγητές αλλά για το πρόβλημα της παιδείας νομίζω ότι έχουν μικρότερο μέριδιο από το υπουργείο και το ΠΙ.
13 χρόνια Αρχαία Κατεύθυνσης; Μέχρι το 1999 είχαμε δέσμες, αν δεν κάνω λάθος.
Τα φροντιστήρια έχουν βρει τρόπο να τυποποιήσουν πολλά μαθήματα και να κάνουν τα παιδιά να πιστέψουν ότι με 5-6 παπαγαλίες θα γράψουν στο τέλος χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα. Φυσικά φταίνε και οι καθηγητές αλλά για το πρόβλημα της παιδείας νομίζω ότι έχουν μικρότερο μέριδιο από το υπουργείο και το ΠΙ.
Παράθεση από: jaffar στις Δεκεμβρίου 20, 2007, 02:26:59 pm Τα φροντιστήρια έχουν βρει τρόπο να τυποποιήσουν πολλά μαθήματα και να κάνουν τα παιδιά να πιστέψουν ότι με 5-6 παπαγαλίες θα γράψουν στο τέλος χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα. Φυσικά φταίνε και οι καθηγητές αλλά για το πρόβλημα της παιδείας νομίζω ότι έχουν μικρότερο μέριδιο από το υπουργείο και το ΠΙ.μην φτανουμε τωρα στο αλλο ακρο και σε ασκοπες υπερβολες...με 5-6 παπαγαλιες και χωρις να εχεις καταλαβει τιποτα δεν γραφεις αδιδακτο κειμενο στα αρχαια ουτε κανεις αναλυση παραθεματων στην ιστορια κατευθυνσης...προσφερουν και εργο οι συναδελφοι στα φροντιστηρια...
Υπάρχει το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το πνεύμα του νόμου.Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για το εξής: Έστω ένας μόνιμος διορισμένος καθηγητής ο οποίος:κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του στο σχολείο. Δεν κοιτάει να βγάλει ιδιαίτερα από την τάξη του ή από άλλες τάξεις του σχολείου του. Απαντάει αρνητικά σε γονείς μαθητών από το ίδιο του το σχολείο, να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά τους. Δεν κηνυγάει τα ιδιαίτερα με την έννοια ότι δεν λέει σε συναδέλφους "ρε συ αν έχεις κάτι να μου πασσάρεις" κλπ, ούτε σε συζητήσεις του με γονείς παιδιών προκαλεί την συζήτηση ώστε να πάρει το ιδιαίτερο κλπΌμως:Τον παρακαλάει ένας γονέας που μένει στη διπλανή πόρτα της πολυκατοικίας του να βοηθήσει το παιδί του που δίνει πανελλήνιεςΈνας συνάδελφος του λέει "ρε συ έχω έναν καλό μαθητή κλπ τι λές τον αναλαμβάνεις;"Τι λέτε; είναι παράνομος αν κάνει ιδιαίτερα υπό αυτή την λογική; Εγώ πιστεύω ότι ΝΑΙ με το γράμμα του νόμου φυσικά και είναι παράνομος. Είναι όμως παράνομος σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου; Κάνει κάτι κακό; να βοηθήσει θέλει μια κατάσταση που του ζητάνε βοήθεια! δεν κινήθηκε ο ίδιος αυτοβούλως με δόλο για να ψαρέψει ιδιαίτερο...Δεν προσπαθώ με το παραπάνω να νομιμοποιήσω το ιδιαίτερο. Πιστεύω όλοι καταλαβαίνετε το πνεύμα της περίπτωσης...
Παράθεση από: killbill στις Μαΐου 27, 2010, 04:26:26 pmΥπάρχει το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το πνεύμα του νόμου.Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για το εξής: Έστω ένας μόνιμος διορισμένος καθηγητής ο οποίος:κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του στο σχολείο. Δεν κοιτάει να βγάλει ιδιαίτερα από την τάξη του ή από άλλες τάξεις του σχολείου του. Απαντάει αρνητικά σε γονείς μαθητών από το ίδιο του το σχολείο, να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά τους. Δεν κηνυγάει τα ιδιαίτερα με την έννοια ότι δεν λέει σε συναδέλφους "ρε συ αν έχεις κάτι να μου πασσάρεις" κλπ, ούτε σε συζητήσεις του με γονείς παιδιών προκαλεί την συζήτηση ώστε να πάρει το ιδιαίτερο κλπΌμως:Τον παρακαλάει ένας γονέας που μένει στη διπλανή πόρτα της πολυκατοικίας του να βοηθήσει το παιδί του που δίνει πανελλήνιεςΈνας συνάδελφος του λέει "ρε συ έχω έναν καλό μαθητή κλπ τι λές τον αναλαμβάνεις;"Τι λέτε; είναι παράνομος αν κάνει ιδιαίτερα υπό αυτή την λογική; Εγώ πιστεύω ότι ΝΑΙ με το γράμμα του νόμου φυσικά και είναι παράνομος. Είναι όμως παράνομος σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου; Κάνει κάτι κακό; να βοηθήσει θέλει μια κατάσταση που του ζητάνε βοήθεια! δεν κινήθηκε ο ίδιος αυτοβούλως με δόλο για να ψαρέψει ιδιαίτερο...Δεν προσπαθώ με το παραπάνω να νομιμοποιήσω το ιδιαίτερο. Πιστεύω όλοι καταλαβαίνετε το πνεύμα της περίπτωσης...Μα και ο γιατρος που παιρνει φακελακι καλο δεν κανει; Λοιπον ειναι παρανομος και πρεπει να εχει αυστηρες κυρωσεις ακομα και απολυση.Για να μην πω οτι αφαιρει δουλεια και απο ανεργους συναδελφους.
Υπάρχει το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το πνεύμα του νόμου.Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για το εξής: Έστω ένας μόνιμος διορισμένος καθηγητής ο οποίος:κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του στο σχολείο. Δεν κοιτάει να βγάλει ιδιαίτερα από την τάξη του ή από άλλες τάξεις του σχολείου του. Απαντάει αρνητικά σε γονείς μαθητών από το ίδιο του το σχολείο, να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά τους. Δεν κηνυγάει τα ιδιαίτερα με την έννοια ότι δεν λέει σε συναδέλφους "ρε συ αν έχεις κάτι να μου πασσάρεις" κλπ, ούτε σε συζητήσεις του με γονείς παιδιών προκαλεί την συζήτηση ώστε να πάρει το ιδιαίτερο κλπΌμως:Τον παρακαλάει ένας γονέας που μένει στη διπλανή πόρτα της πολυκατοικίας του να βοηθήσει το παιδί του που δίνει πανελλήνιεςΈνας συνάδελφος του λέει "ρε συ έχω έναν πολύ καλό μαθητή και πολύ καλό παιδεί και μου ζήτησε να του προτείνω κάποιον καθηγητή για το τάδε μάθημα κλπ θες να τον αναλάβεις;"Τι λέτε; είναι παράνομος αν κάνει ιδιαίτερα υπό αυτή την λογική; Εγώ πιστεύω ότι ΝΑΙ με το γράμμα του νόμου φυσικά και είναι παράνομος. Είναι όμως παράνομος σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου; Κάνει κάτι κακό; να βοηθήσει θέλει μια κατάσταση που του ζητάνε βοήθεια! δεν κινήθηκε ο ίδιος αυτοβούλως με δόλο για να ψαρέψει ιδιαίτερο...Δεν προσπαθώ με το παραπάνω να νομιμοποιήσω το ιδιαίτερο. Πιστεύω όλοι καταλαβαίνετε το πνεύμα της περίπτωσης...