0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι προκλητική η ισοπέδωση που επιχειρούν πολλές φορές ορισμένοι συγκρίνοντας έναν μόνιμο εκπαιδευτικό που κάνει λίγα ιδιαίτερα με τον εκβιαστή φακελάκια γιατρό με μόνο επιχείρημα το παράνομο της πράξης. Το έχω ξαναγράψει: ο μόνιμος που κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές εκτός του σχολείου του, συγκρίνεται μόνο με τον γιατρό που για μικρό αντίτιμο πηγαίνει και αλλάζει τις γάζες ενός ασθενή στο σπίτι του, που τον χειρούργησε μάλιστα άλλος γιατρός. Ανάλογα προκλητική είναι η σύγκριση με τον εφοριακό που εκβιάζει και λαδώνεται.Η τοποθέτηση του Landau θέτει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.
Επίσης δεν καταλαβαίνω την λογική "αν είσαι μόνιμος και παίρνεις 850
Δεν αφήνουμε τις υποκρισίες και τα κροκοδείλια δάκρυα για την τήρηση των νόμων;Εδώ καταστρατηγήθηκε το Σύνταγμα πριν μερικούς μήνες, και όμως.. κανένας από εσάς δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί και να αντισταθεί έμπρακτα σε αυτό! Μετά μας φταίει ο μόνιμος που αναγκάζεται να βρει 2η και 3η δουλειά (ναι, και με ιδιαίτερα άμα λάχει, αρκεί να μην κάνει σε μαθητές του σχολείου του) για να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.Αφήστε τα ηθικοπλαστικά εκεί που δεν πρέπει και δείτε το θέμα ρεαλιστικά.Κατά τα άλλα, για τις περιπτώσεις που έχω αναλυτικά προαναφέρει, ναι να πέφτει πέλεκυς.
Landau, τα περί τήρησης νόμων ούτε υποκρισίες είναι ούτε κροκοδείλια δάκρυα.Το αν βγήκε ο καθένας από μας να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση του Συντάγματος δεν μπορείς να το γνωρίζεις (εξάλλου, καλώς ή κακώς στα πλαίσια του συγκεκριμένου φόρουμ είμαστε όλοι ανώνυμοι).Όπως και να'χει, κάθε άλλο παρά με βρίσκει σύμφωνη η λογική "επειδή έτσι κι αλλιώς έχει καταστρατηγηθεί το σύνταγμα κι έχουν παραβιαστεί ένα σωρό νόμοι, ας καταστρατηγήσω κι εγώ ό,τι περνάει από το χέρι μου".Είναι πώς το βλέπει ο καθένας μας τελικά. Αλλά η αντίθετη άποψη από τη δική μας δε συνιστά κατ'ανάγκη υποκρισία.Πάντως δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς ότι τα ιδιαίτερα από μόνιμους (όχι μόνο αυτά βέβαια αλλά ΚΑΙ αυτά) έχουν βλάψει σημαντικά την εικόνα του κλάδου μας προς την κοινωνία.
@rublev. ΟΧΙ. Μπορεί να γίνεται και αυτό που λες, αλλά ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ αυτό εδώ.Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που τα ιδιαίτερα δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο που διδάσκει και που δεν ρίχνει την ποιότητα του μαθήματός του στην τάξη για χάρη των ιδιαίτερων που έχει.Συζητάμε δηλαδή για τον γιατρό που δεν θα δεχτεί φακελάκι στο νοσοκομείο που δουλεύει, και θα κάνει άριστα την δουλειά του στο νοσοκομείο, όμως θα δεχθεί μια αμοιβή αν τον φωνάξει επίσκεψη κάποιος πχ στην γειτονιά του να τον εξετάσει και που είναι εκτός των καθηκόντων του. Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που δεν θα μπει στους πειρασμούς που λες. Που δεν θα κάνει ποτέ κοπάνα από το σχολείο για να εξυπηρετήσει τα ιδιαίτερα.Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που με μέτρο κάνει κάποια ιδιαίτερα και που δεν είναι εις βάρος των καθηκόντων του στο δημόσιο σχολείο.Αυτή την περίπτωση συζητάμε για το αν είναι κατακριτέα.
Άλλα λέω, άλλα θέλουν να καταλαβαίνουν μερικοί. Καλά κρασά... όποιος θέλει, κατάλαβε. Συνεχίστε τα δικά σας.
Η μεγαλύτερη κατάντια είναι ότι φτάσαμε το αυτονόητο, δηλαδή το να είναι κάποιος εκπαιδευτικός καλός και επαρκής στη δουλειά του, με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, να το παρουσιάζομαι ως εξαιρετική και εξέχουσα περίπτωση
Ζω στην Αθήνα και δεν έχω καμία καταγωγή από χωριό, ούτε ένα χωραφάκι και ούτε μια ελίτσα. Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη νόμιμη δουλειά? Θέλω πολύ να είναι νόμιμη, να τη δηλώνω και να φορολογούμαι, και βέβαια να μην μου τρώει πάνω από ένα-δυο απογεύματα την εβδομάδα γιατί δεν θα μπορώ να προετοιμάζομαι για το σχολείο κατάλληλα. Και όπως έχω ξαναπεί, ποιος ο λόγος να κάνω διαφορετική δουλειά το απόγευμα? Αυτή είναι η δουλειά μου και την κάνω καλά. Έχω ανάγκη να δουλεύω έξτρα και θέλω να το κάνω νόμιμα και επίσημα. Δεν έχω καμιά διάθεση να φοροδιαφύγω.
Τέλος, ο ανταγωνισμός στα ιδιαίτερα εφόσον δεν ψαρεύεις μαθητές από το σχολείο σου δεν έχει να κάνει με το αν είσαι διορισμένος ή αδιόριστος αλλά με το πόσο καλή δουλειά κάνεις. Αυτά όσον αφορά την πίτα που κλέβουν οι μόνιμοι από τους αδιόριστους.
Υ.Γ.Θεωρώ ότι όλες αυτές οι συζητήσεις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη ΠΛΗΡΟΥΣ αποσύνδεσης του Λυκείου από το πανεπιστήμιο.