Σύνολο ψηφοφόρων: 32
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα, penny!Σε ποιο παιδαγωγικό ενδιαφέρεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό;Νομίζω ότι οι αιτήσεις γίνονται προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τουλάχιστον έτσι είχε γίνει στο ΑΠΘ πριν 3 χρόνια που πέρασε μια φίλη μου. Δυστυχώς άδεια δεν δίνουν για να παρακολουθείς τα μαθήματα, αλλά γίνονται απογευματινές ώρες, οπότε θα μπορείς να πηγαίνεις. Καλό είναι να κοιτάς και τις ιστοσελίδες των παιδαγωγικών τμημάτων για να βρεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών προγράμματων που προσφέρουν και να πάρεις ένα τηλέφωνο στη γραμματεία να ρωτήσεις λεπτομέριες για τη διαδικασία εισαγωγής. Ξέρω ότι χρειάζεται να ξέρεις αγγλικά σε επίπεδο advance ή proficiency. Επίσης, παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου, καθώς και το αν έχεις κάνει πτυχιακή σχετική με το θέμα του μεταπτυχιακού. Ενδεχομένως να χρειαστεί να δώσεις κάποιες εξετάσεις ή να παρουσιάσεις κάποια μικρή εργασία και να περάσεις από συνέντευξη.
Ακριβώς!Θα επιλέξεις να κάνεις μεταπτυχιακό κοντά στον τόπο που εργάζεσαι για να μπορείς να παρακολουθείς. Ρώτα αν αρκεί το Lower, αλλιώς θα δώσεις εξετάσεις και στα αγγλικά για να μπεις. Συνήθως βάζουν εύκολα θέματα πιο χαμηλού επιπέδου απο profıcıency.
Έχω μια απορία που θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μου τη λύσει κάποιος. Όλοι οι νεοδιόριστοι της Δ Δωδεκανήσου έχουν πληρωθεί, γιατί εγώ δεν έχω πάρει ούτε σεντ. Στο σχολείο που ρώτησα μου παν να ρωτήσω στη Δ/βάθμια και στη Δ/βάθμια μου παν ότι είναι θέμα του σχολείου. Εν τω μεταξύ τα έξοδα τρέχουν και δεν έχω τι να κάνω.Πώς μπορώ να κινηθώ, ποιον να ρωτήσω; Να τώρα την άλλη εβδομάδα ξεκινούν τα ΠΕΚ και πρέπει να πάμε Ρόδο, να μείνουμε εκεί. Πώς να πάω και το σημαντικότερο, πώς να πληρώσω ξενοδοχείο χωρίς να έχω πληρωθεί;Επίσης, άλλη μια απορία. Όσοι είστε στη Δ Δωδ/σου έχετε το βιβλιάριο υγείας, γιατί ούτε αυτό έχω ακόμα.Ευχαριστώ πολύ