Σύνολο ψηφοφόρων: 62
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους. Μπορεί να μου πεί κάποιος αν δικαιούμαστε αποζημίωση (π.χ.για διανυκτέρευση) κατα τη διάρκεια παρακολούθησης των ΠΕΚ; Εγώ μένω σε διαφορετικό νομό από αυτόν που διδάσκω, και εκεί που θα πραγματοποιηθούν τα ΠΕΚ είναι άλλη περιφέρεια από αυτή που διδάσκω. Παρακαλώ όποιος ξέρει άς με διαφωτίσει. Ευχαριστώ.
...εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοιο πρόβλημα αφού ο χώρος επιμόρφωσης είναι 200μ από το σπίτι μου )...
(Εγώ υπολόγισα πόσες ώρες ΠΕΚ θα χάσω αναγκαστικά επειδή έχω μάθημα εκείνες τις ώρες, είναι 20, και προσωπικά θα κάνω "αλχημείες" για να καλύψω της παρουσίες μου στο ΠΕΚ, άλλο μάθημα να στερήσω από τους μαθητές μου-ειδικά για να ακούσω πράγματα που ήδη γνωρίζω, ως επί το πλείστον-αποκλείεται.
Παράθεση από: spaceoddity στις Νοεμβρίου 12, 2006, 05:00:26 pm...εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοιο πρόβλημα αφού ο χώρος επιμόρφωσης είναι 200μ από το σπίτι μου )...
Σπεισοντιτι κινδυνεύεις να μη διδαχθείς πώς να κάνεις λούφα, να κοροϊδεύεις τους μαθητές χωρίς να σε παίρνει κανείς είδηση και γενικώς να λουφάρεις εκ του ασφαλούς. Και ποιος θα στα μάθει αυτά μετά; Ε;; ποιος;;
Παράθεση από: lio στις Νοεμβρίου 12, 2006, 06:59:25 pmΆντε πάλι αύριο έχουμε τον τύπο που δε γουστάρει καθόλου τη δουλειά του... μήπως να τον ρωτήσω γιατί τη κάνει;
Και γαι τους συναδέλφους που ανήκουν στα ΠΕΚ Λαμίας...http://dide.fth.sch.gr/pek/default.htm
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο:Χτες ο επιμορφωτής μας ανάθεσε να ετοιμάσουμε μια παρουσίαση powerpoint σε οποιοδήποτε θέμα του αντικειμένου μας θέλουμε... μας μοίρασε και το φύλλο με το σχέδιο μαθήματος, σκοπό στόχους και τα ρέστα (βλ. ΑΣΕΠ). Τα συγκεκριμένα φύλλα και σχέδια τα ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ και προσωπικά δεν μου λένε τίποτα. Ωστόσο, επειδή ως γνωστό δουλεύω σε εσπερινό και 6 πρέπει να φύγω από τα ΠΕΚ για μάθημα, μου είπε να ετοιμάσω στο σπίτι το powerpoint μου και να το παρουσιάσω πρώτη (οι υπόλοιποι θα επεξεργαστούν τα φύλλα σπίτι τους και θα δουλέψουν σε ομάδες για την παρουσίαση στο εργαστήριο του σχολείου). Έφτιαξα μια παρουσίαση λοιπόν για το Δυαδικό Σύστημα, και να'ναι καλά ο άνθρωπος που με ανάγκασε να ασχοληθώ, βγήκε πάρα πολύ καλό! Και η όλη διαδικασία ήταν πολύ δημιουργική και συνάμα επιστημονική-είναι πρόκληση να δώσεις στα παιδιά να καταλάβουν έννοιες που τους φαίνονται "ξένες": οπότε, μέχρι και την Παπαρίζου επστράτευσα για το σκοπό της παρουσίασης! Λέω να το εφαρμόσω και να αρχίσω σιγά-σιγά να ετοιμάζω παρουσιάσεις για όλες τις βασικές θεματικές ενότητες...Το άλλο χρήσιμο στα ΠΕΚ είναι ότι γνωρίζεσαι με τους συναδέλφους του νομού σου και ανοίγονται προοπτικές συνεργασίας (ανταλλαγή απόψεων, υλικού κλπ.). Οπότε, να ανακαλέσω την αρχική μου εκτίμηση για τα ΠΕΚ, ότι είναι άχρηστα... (εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ουσία είναι στις παρασκηνιακές δραστηριότητες παρά στις ίδιες τις εισηγήσεις, όπως συμβαίνει άλλωστε και στα περισσότερα σεμινάρια-συνέδρια-ημερίδες κλπ.)
Συγχαρητήρια! Επειδή μου κίνησες το ενδιαφέρον και την περιέργεια, αν θες βεβαίως, θα χαρώ να δω την παρουσίαση αυτή στο email μου (zip αρχείο παρακαλώ).
Παράθεση από: Dr_Michael στις Νοεμβρίου 15, 2006, 02:21:11 pmΣυγχαρητήρια! Επειδή μου κίνησες το ενδιαφέρον και την περιέργεια, αν θες βεβαίως, θα χαρώ να δω την παρουσίαση αυτή στο email μου (zip αρχείο παρακαλώ). με χαρά να στο στείλω, δεν χρειάζεται zip, μόλις 80Κ