*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 937935 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #910 στις: Αυγούστου 28, 2012, 01:18:22 am »
εννοείται ότι χαλάω την πιάτσα .....μονο που δεν τους κάνω τη χάρη να χαλάσω και μένα!! αν με βρουν κάπου λάθος ας έρθουν να μου το πουν....να δεις  εγώ τι έχω να πω για καθέναν τους τότε...και μετά να δούμε ποιός θα πάει για απόλυση...
Το καλύτερο θα ήταν όπου υπάρχουν θολά ζητήματα, γκρίζες ζώνες κλπ. να αντιμετωπίζονται και να ξεκαθαρίζονται έγκαιρα.
Αν γνωρίζεις ότι αυτός που θα σε αξιολογήσει είναι διεφθαρμένος και παρ' όλα αυτά του επιτρέψεις να σε κρίνει καιροφυλακτώντας για τη στιγμή που θα κάνει το "λάθος" και θα σε αξιολογήσει αρνητικά, όλο αυτό είναι εντελώς λάθος για μένα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2012, 01:21:33 am από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:29 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #911 στις: Αυγούστου 28, 2012, 01:35:51 am »
Στους διοικητικούς τα πράγματα είναι καπως διαφορετικά. Εμάς μας κρίνουν - κάθε χρόνο -  οι διοικητικοί μας προϊστάμενοι ως τώρα. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να έχουμε Τ.Ε. που κρίνουν Π.Ε. και εκεί υπάρχουν ζητήματα. Υποβάλουμε λοιπόν τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας για το γεγονός ότι ο ΤΕ πχ έχει κώλυμα συμφέροντος για αρνητική κρίση και έτσι έχουμε αξιολόγηση απο πολλαπλους αξιολογητές ώστε να είναι η κρίση αντικειμενική.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος actor

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #912 στις: Αυγούστου 28, 2012, 01:43:16 am »
Καλησπέρα συνάδελφοι έστω και τόσο αργά....θα ήθελα πολύ σύντομα να προσθέσω λίγες σκέψεις πάνω σε αυτό το θέμα:
1ον: Ψυχραιμία όσο αναφορά τι είδους αξιολόγηση θα γίνει. Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δοθούν οι κανόνες που θα διέπουν αυτήν την αξιολόγηση για να μπορεί ο εκπαιδευτικός από εδώ και πέρα σε τί ακριβώς θα αξιολογείται. Θεωρώ λάθος εάν έρθουν ένα πρωί και πουν ποιος είσαι και τί έχεις κάνει μέχρι τώρα....Πρέπει να υπάρξει μια ΑΡΧΗ. Αλλιώς θα "μυρίζει" αξιολόγηση = πόρτα εξόδου από την εκπαίδευση.

2ον: Αγχωνόμαστε..... και πιστεύω ότι μπορεί και να ξεσκονίζουμε τι χαρτιά, πτυχία, σεμινάρια και ότι άλλα έγγραφα έχουμε για να αποδείξουμε ότι ΝΑ είμαστε καλοί...είμαστε φορτωμένοι σε γνώσεις. Καλώς να υπάρχουν εννοείται όλα αυτά, αλλά επαναλαμβάνω θα πρέπει να ξέρω κάτω από ποιους κανόνες θα Αξιολογούμε. Ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία....και να ξέρει ο καθένας μας τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της Αξιολόγησης.

3ον: Θα είναι γελοίο εάν συνδεθεί η Εφεδρεία-Διαθεσιμότητα-Απόλυση ΤΩΡΑ με το θέμα της Αξιολόγησης. Σε σχετικά σύντομο όμως χρόνο (ένα έτος..δύο...δεν ξέρω) πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος efelenia

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #913 στις: Αυγούστου 28, 2012, 04:01:32 am »
αν με βρουν κάπου λάθος ας έρθουν να μου το πουν....να δεις  εγώ τι έχω να πω για καθέναν τους τότε...και μετά να δούμε ποιός θα πάει για απόλυση... άκου να δεις Πάνο , δε σκοπεύω να δώσω σε κανέναν την χαρά να μπορέσει να πει το τόσο για την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, γνώση  και συνέπεια.  Μπορεί - φυσικά - να μην τα ξέρω όλα αλλά αυτό μου δίνει και κίνητρο να συνεχίζω να μαθαίνω. Αυτά όμως που ξερω τα ξέρω καλά!! Εξ ου και δεν με φοβίζει ο κάθε τυχαίος ή όχι που θα έρθει να με αξιολογήσει.... καλώς να έρθει!

Όπως βλέπεις malioni, η αίσθησή σου είναι απολύτως σωστή.

Όχι μόνο θα πέσουν ντομάτες, αλλά θα είναι και απολύτως δικαιολογημένες αν σκάσει κανείς άνεργος (ή ακόμη χειρότερα εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση που περνάει όχι απλά αξιολόγηση, αλλά του Ταντάλου τα πάθη καθημερινά) και διαβάσει τα παραληρήματα κρίσης μεγαλείου όπως αυτό που παραθέτω. Η Bitch θεωρεί πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από την αξιολόγηση αλλά παράλληλα υποβιβάζει στο επίπεδο του τυχάρπαστου όποιον επιχειρήσει να το κάνει (άρα και ανίκανο να κρίνει μια καθηγητάρα του δικού της βεληνεκούς.)

Δεν φοβάται μεν την αξιολόγηση, αλλά κρατά και μια πισινή για το ποιόν του αξιολογητή σε περίπτωση που της πουν άντε σπίτι σου κυρά μου να φτιάξεις φακές.

Μας πρήξατε ποιος και ποιος θα κάνει αξιολόγηση. Όποιος το κάνει και για τον υπόλοιπο κόσμο, Μαρίες Αντουανέτες. Οι προϊστάμενοί σας, δηλ. το κράτος, και στη χειρότερη οι πελάτες σας, δηλ. οι γονείς.  Ότι ισχύει για όλους μας στον σκληρό κόσμο, έξω από τη θαλπωρή του δημοσίου.  Όσο δεν το δέχεστε, μη περιμένετε κανέναν να σας λυπηθεί για τα επόμενα 100 ευρώ που θα σας κόψουν.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2012, 12:10:23 pm από efelenia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:24:29 »

Αποσυνδεδεμένος Empedocles

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #914 στις: Αυγούστου 28, 2012, 12:02:17 pm »
Κάποτε συζητούσα για ένα θέμα με κάποιον που εκ της θέσης του και του παρελθόντος του ήταν σε θέση να γνωρίζει πολύ περισσότερα για το θέμα από εμένα ! Επέμενα όμως και μάλιστα δυναμικά και εφερνα και ως παράδειγμα απόψεις άλλων ! Κάποια στιγμή ο άνθρωπος εκεί που συμμετείχε στη συζήτηση και είχε αρχίσει να παίρνει κάτι από το δυναμισμό που έδειχνα στην υποστήριξη της άποψης μου, ξαφνικά ηρεμεί τελείως (μα τελείως) , παίρνει ένα ύφος συγκαταβατικό και μου λέει "Τί να κάνουμε ... και ο καθένας αυτό που ξέρει, αυτό λέει !" [Αυτό μάλλον το είπε για τις απόψεις που του έφερνα ως παράδειγμα ...  αλλά δεν ξέρω κιόλας] Το πήρε απόφαση ότι εγώ άποψη δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε γνώμη, ούτε τακτική ! Και στη συνέχεια μου συνέστησε τουλάχιστον να μην το παίρνω τόσο προσωπικά και να είμαι πιο ήρεμος ! Το συμβάν, όπως καταλαβαίνετε, μου έχει μείνει ! Ηταν και εντυπωσικακό πως συνειδητοποίησε τί ήταν το καλύτερο που μπορούσε να πετύχει με τη συζήτηση!

Μην το παίρνουμε τόσο προσωπικά, όσο αυτό είναι εφικτό  ! Οταν διαφωνείς στη ζωή σου λένε, τους λές, τελειώνει σύντομα και σχετικά ηρεμεί κανείς ! Στο ιντερνέτ γράφεις την απάντηση, πας βόλτα, διαβάζεις την ανταπάντηση την άλλη ημέρα, ξαναγράφεις και πάει αργά !  Τέλος πάντως εγώ εκτιμώ τις απόψεις όλων, εντάξει έχω και τις δικές μου, το αλάθητο δεν το έχει κανείς μας, το μέλλον θα δείξει !

Καλή σας μέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας !
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2012, 04:51:32 pm από Empedocles »

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #915 στις: Αυγούστου 28, 2012, 12:09:25 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 05:17:22 pm από kmos »

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #916 στις: Αυγούστου 28, 2012, 12:33:49 pm »
Για την τύχη μου να μου έχει συμβεί το γεγονός φαντάζομαι !

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #917 στις: Αυγούστου 28, 2012, 12:35:10 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 05:19:40 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #919 στις: Αυγούστου 28, 2012, 05:40:56 pm »
Μακάρι να είχατε δίκιο Kmos, αλλά μην επιμένετε ! Μαθήματα σχεδόν όλοι παίρνουμε δύσκολα αφότου μεγαλώσουμε λιγάκι ! Αν βλέπατε ο ίδιος το συγκεκριμένο γεγονός στο οποίο αναφέρομαι, θα καταλαβαίνατε και εσείς ότι είχα τύχη !

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #920 στις: Αυγούστου 28, 2012, 07:45:34 pm »
αν με βρουν κάπου λάθος ας έρθουν να μου το πουν....να δεις  εγώ τι έχω να πω για καθέναν τους τότε...και μετά να δούμε ποιός θα πάει για απόλυση... άκου να δεις Πάνο , δε σκοπεύω να δώσω σε κανέναν την χαρά να μπορέσει να πει το τόσο για την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, γνώση  και συνέπεια.  Μπορεί - φυσικά - να μην τα ξέρω όλα αλλά αυτό μου δίνει και κίνητρο να συνεχίζω να μαθαίνω. Αυτά όμως που ξερω τα ξέρω καλά!! Εξ ου και δεν με φοβίζει ο κάθε τυχαίος ή όχι που θα έρθει να με αξιολογήσει.... καλώς να έρθει!

Όπως βλέπεις malioni, η αίσθησή σου είναι απολύτως σωστή.

Όχι μόνο θα πέσουν ντομάτες, αλλά θα είναι και απολύτως δικαιολογημένες αν σκάσει κανείς άνεργος (ή ακόμη χειρότερα εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση που περνάει όχι απλά αξιολόγηση, αλλά του Ταντάλου τα πάθη καθημερινά) και διαβάσει τα παραληρήματα κρίσης μεγαλείου όπως αυτό που παραθέτω. Η Bitch θεωρεί πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από την αξιολόγηση αλλά παράλληλα υποβιβάζει στο επίπεδο του τυχάρπαστου όποιον επιχειρήσει να το κάνει (άρα και ανίκανο να κρίνει μια καθηγητάρα του δικού της βεληνεκούς.)

Δεν φοβάται μεν την αξιολόγηση, αλλά κρατά και μια πισινή για το ποιόν του αξιολογητή σε περίπτωση που της πουν άντε σπίτι σου κυρά μου να φτιάξεις φακές.

Μας πρήξατε ποιος και ποιος θα κάνει αξιολόγηση. Όποιος το κάνει και για τον υπόλοιπο κόσμο, Μαρίες Αντουανέτες. Οι προϊστάμενοί σας, δηλ. το κράτος, και στη χειρότερη οι πελάτες σας, δηλ. οι γονείς.  Ότι ισχύει για όλους μας στον σκληρό κόσμο, έξω από τη θαλπωρή του δημοσίου.  Όσο δεν το δέχεστε, μη περιμένετε κανέναν να σας λυπηθεί για τα επόμενα 100 ευρώ που θα σας κόψουν.

αγαπητή μου οι ντομάτες θα πέσουν γιατί κάποιοι εδώ μέσα δεν ξέρετε να διαβάζετε και πολύ περισσότερο να κατανοείτε αυτά που διαβάζετε

Αντιγράφω λοιπόν από το προηγούμενο ποστ μου : " δε με φοβιζει ο κάθε τυχαίος Ή ΟΧΙ!! "
Που σημαίνει ότι δεν θεωρώ ότι όλοι όσοι έρθουν θα ειναι τυχαίοι. Ενδέχεται καποιοι να ειναι, αυτούς ξερω να τους αντιμετωπίσω - αυτό εξάλλου έγραψα! . Τους άλλους θα τους σεβαστώ και θα ακουσω τη γνώμη τους ακόμα και αν είναι αρνητική - κυριως μάλιστα όταν θα ειναι αρνητική. Γιιατί εγώ, αντίθετα από κάποιους απο εσάς δεν αρνουμαι να αξιολογηθώ - αντιθετα το επιθυμώ κιόλας!

Γράφω επισης : "δε σκοπεύω να δώσω σε κανέναν την χαρά να μπορέσει να πει το τόσο για την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, γνώση  και συνέπεια."  Αυτό δεν ειναι κρίση μεγαλείου αλλά πλήρη και απολυτη αυτογνωσία. Λυπάμαι αλλά δε θα επιτρέψω σε κανέναν (σας) να βγάλει την ανεπάρκειά του επάνω μου. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δουλευω και με το παραπάνω, το ξέρουν επίσης οι συνάδελφοί μου και ο Προιστάμενός μου. Υποθέτω ότι το έχετε καταλάβει κι εσείς απο δω μέσα.

Δε φοβάμαι επίσης την σύγκριση με τον Ιδιωτικο Υπάλληλο. Όταν φευγω στις 5.00 κάθε μέρα, έχω περάσει άπειρα Σαββατοκυριακα στο γραφείο, όταν ανήμερα Δεκαπενταύγουστο ήμουν στο γραφείο ενώ εσύ και οι όμοιοί σου αράζατε στις παραλίες όχι, δεν επτρέπω σε κανέναν να μου πει ότι ξύνομαι.

Δε με φοβίζει η αξιολόγηση γιατί ξέρω ότι έχω ξεπεράσει με το παραπάνω τα κριτήρια που τίθενται.  Και γιατί εγώ, αντίθετα απο εσάς, αξιολογούμαι ούτως ή άλλως κάθε χρόνο! Και όταν μιλάω για κώλυμα συμφέροντος όπως έγραψα σε άλλο μου ποστ αναφέρομαι σαφώς στην αξιολόγηση διοικητικών Π.Ε. απο Τ.Ε. οι οποίοι ( οι τελευταίοι) όταν συμβαινει πχ λόγω παλαιοτητας να ειναι διοικητικοι προίστάμενοι των πρώτων ενδέχεται να έχουν κάθε λόγο αρνητικής αξιολόγησης γιατι θα  βρουν (τους τελευταίους) μπροστά τους στις κρίσεις και τις προαγωγές... Αναφέρομαι λοιπόν σε σαφώς διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικές συνιστώσες και παραμέτρους.

α και επίσης, δεν θεωρώ΄τον εαυτό μου καθηγητάρα πρώτον γιατί δεν ειμαι εκπαιδευτικός και δεύτερον γιατι όταν ήμουν  φρόντιζα να κάνω το πολύ παραπάνω από όσο μου αναλογούσε όχι γιατί φοβόμουν την κάθε αξιολόγηση αλλά για να τα έχω εγώ καλά με τον εαυτό μου.  Όποιος μπορεί ας πει το ίδιο αλλά να μην ψάχνει δικαιολογίες για να αποφύγει την αξιολόγηση.

Τούτων λεχθέντων, προτείνω σε σας να μαγειρέψετε φακές και να σφυρίξετε κλέφτικα ( γιατί τα κέλτικα δεν τα κατέχετε). Εγώ στο μεταξύ πάω για καφεδάκι επειδή εμείς οι Μαρίες Αντουανέτες εκτός απο παντεσπάνι πίνουμε και καφέ ξέρετε!

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος martina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #921 στις: Αυγούστου 28, 2012, 08:28:09 pm »
 Καλησπερα. Να κανω και εγω την ερωτηση μου ως ¨ασχετη¨. Ποσοι απο αυτους που βρισκονται στην επιτροπη αξιολογησης ειναι μαχιμοι εκπαιδευτικοι; Ποσοι απο αυτους την τελευταια πενταετια πριν τον διορισμο τους στην επιτροπη ειχαν διδαξει συνεχομενα στις ταξεις. Στη θεωρια ολα ειναι ευκολα.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #922 στις: Αυγούστου 28, 2012, 09:12:12 pm »
Και πάλι σήμερα βγήκαν δεκάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές υπηρεσίες για τα ΙΕΚ. Ρωτάω ποιος θα αξιολογήσει όλους τους αποσπασμένους σε κάθε λογής υπηρεσίες;
Η αξιολόγηση δεν διαφέρει σε τίποτα από το ενδιαφέρον της επίσημης πολιτεία για την ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης. Είναι και τα δύο ανέκδοτα. Καμία σοβαρή χώρα που εξέθρεψε τον κομματισμό και το πελατειακό κράτος στην εκπαίδευση δεν πάει μπροστά. το ίδιο πελατειακό κράτος συντηρείται και σήμερα με τις κάθε λογής αποσπάσεις.
Καμία αλλαγή και στροφή προς την ποιότητα δεν πρόκειται να υπάρξει με αυτές τις συνθήκες. Οι πολιτικοί ρίχνουν τα δολώματα και όλοι εμείς τσιμπάμε και σιγά σιγά βγαίνουν τα μαχαίρια.
Το υπουργείο ξέρει εδώ και χρόνια ανά πάσα στιγμή ποιος δουλεύει και ποιος όχι. Ακόμα και τώρα το ξέρει. Η εξαγγελθείσα αξιολόγηση εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και θα το δείτε πολύ σύντομα.Σ ένα πράγμα στοχεύουν και αυτό λέγεται ΦΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2012, 09:13:59 pm από geochem »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #923 στις: Αυγούστου 28, 2012, 09:42:40 pm »
Νομίζω πως το γεγονός οτι τώρα ψάχνουν να βρούν τα εχέγγυα για την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης, λέει πολλά πράγματα.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)