0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν κανείς δεν παρακολουθούσε μαθήματα εκτός σχολείου, θα περνούσαν πάλι τα ίδια παιδιά και με την ίδια σειρά. Για τους επίδοξους αρχιτέκτονες μόνο και τα συναφή επαγγέλματα υπάρχει όντως έλλειμμα. Το σχέδιο σπάνια διδάσκεται στο σχολείο. Η συνολική απαξίωση του ελληνικού σχολείου και η μιζέρια και η νοοτροπία μας μας κρατά πίσω. Το δημόσιο σχολείο δίνει ίσες ευκαιρίες. Είναι για όλους. Είναι σημαντικό κυρίως για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Μην πέφτουμε στην παγίδα! Για εμένα ήταν σωτήριο πάντως... Οφείλουμε ΟΛΟΙ να το στηρίξουμε!
ok, καλά και άγια όσα γράφετε. Αλλά μιλάμε εντελώς θεωρητικά. Να μιλήσουμε πρακτικά; Εγώ αν ήμουνα υπουργός, θα ξεκινούσα την θητεία μου με ένα μεγαλόπνοο μάλλον σχέδιο. Έλεγχος της στατικότητας των κτηρίων, όλα αυτά για τα οποία φωνάζουν οι σεισμολόγοι. Πυρασφάλεια, βελτίωση κτηριακών υποδομών σε συνεργασία με τους δήμους εννοείται. Διαδραστικούς πίνακες παντού. Επιμόρφωση ουσιαστική και όχι για την πλάκα. Ας μην ξεχνάμε τους υπεύθυνους τμημάτων που δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή... και περνάνε άλλοι γι' αυτούς τις απουσίες. Ψυχολόγους σε όλα τα σχολεία. Και τόσα άλλα. Και μετά ας με αξιολογήσει όποιος θέλει. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να μαζέψουμε ψήφους.
Λοιπόν, το Ελληνικό σύστημα είναι το καλύτερο-απλά το λέει μόνο του, οι άλλοι βλάχοι από Αμερικές/ΕΕ συνήθως το βγάζουν στον πάτο. Αυτο βολεύει-αυτό λέμε, ποιός άλλωστε δεν θα ήθελε να δουλευει 18-23 ώρες την εβδομάδα 7 μήνες το χρόνο, χωρις να αξιολογηθεί ΠΟΤΕ, να έχει οργανική στη Χίο και να είναι στη Θεσσαλονική "αποσπασμένος" 20 χρόνια, και το μόνο που σκεύτεται να είναι η σύνταξη!? μηδέν άγχος Μα και στη Γερμανία κ στην Αμερική να υπήρχε αυτό, σε δέκα χρόνια θα είχαν γίνει τα ίδια. Θα δούλευε μόνο όποιος ήθελε?!?! Πάμε παρακάτω. Ούτε ο Κούλης θα κάνει τίποτα, θα διορίσει λέει Ειδική με τον νόμο Γαβρόγλου=7μηνο μεταπτυχιακό του 5χιλιαρου σε γλώσσα Σουαχίλι που δεν ήξεραν οι "φοιτητές"+ προυπηρεσία που έχει αποκτηθεί χωρίας οποιαδήποτε μορφή αξιολογησης. Συνεπώς, οι νέοι πτυχιούχοι, οι εργαζμενοι του ιδιωτικού τομέα , όσοι βλάκες έγραφαν ΑΣΕΠ 2-3 , αλλά δεν έχουν προυπ, πάλι έξω θα μείνουν χωρίς ευκαιρία. Ελλάντα φορ έβερ. Ο Κούλης γλφει το δημόσιο κ τους αναπληρωτές μπας κ πάρει κάνα ψφαλακι κι αυτός -κατάντια. Ότι κ να ψηφισουμε τα ίδια είναι.
Υποκλίνομαι στο συντάκτη.
Νομίζω ότι απαντά σε πολλές ιδεοληψίες που επικρατούν στη χώρα μας.