0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσοι έχουν ισχυρές κομματικές διασυνδέσεις δεν το διατυμπανίζουν πάντοτε. Προσωπικά έχω εκπλαγεί στη ζωή μου με τις διασυνδέσεις ατόμων που ούτε καν φανταζόμουν ότι υπάρχουν. Περιπτώσεις σαν κι αυτές που περιγράφεις σαφώς και υπάρχουν, αν και πιστεύω ότι δεν είναι πολλές. Πίστεψέ με όμως, ξέρουν πολύ καλά να προστατεύουν τον εαυτό τους και το συμφέρον τους σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι. Και αυτό θα κάνουν αναμφίβολα στην περίπτωση της αξιολόγησης που θα γίνει -αν γίνει- από διευθυντή και συντονιστή. Αν νομίζεις πως στην Ελλάδα η αξιολόγηση θα είναι τύπου Ελβετίας, πλανάσαι. Αν ήταν τύπου Ελβετίας, θα έβρισκε πολλούς υποστηρικτές και σε καμία περίπτωση απεργία- αποχή άνω του 90%.
Στην Ελβετία δεν θα είχαν καν διοριστεί τύποι που κρύβονται πίσω από αποχή- απεργία! Δεν υπάρχει σε καμία σοβαρή χώρα τέτοια πατέντα!
καλοπροαίρετα το λέω αλλά μου βγάζεις το συμπέρασμα πως φάσκεις και αντιφάσκεις. Περιγράφεις κάποιες καταστάσεις που τελικά είναι πρόβλημα ή δεν είναι; Πιστεύεις πως η αξιολόγηση (όχι αυτή της σχολικής μονάδας απαραίτητα) δεν θα καταφέρει να τις βελτιώσει/εξαλείψει/διορθώσει (αν αυτές υπάρχουν και αποτελούν πρόβλημα); Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως όπου απέτυχε ως τώρα το σύστημα και ο δ/ντης, έρχεται τώρα η αξιολόγηση.
Θεωρώ ότι τα προβλήματα που επισημαίνω υπάρχουν αλλά δεν επηρεάζουν πάντα την τάξη, πχ ο παλιός που λουφάρει ως παλιός ή ο νέος που λουφάρει ως ξένος, συνήθως λουφάρουν στα εξωδιδακτικα αλλά πιθανότατα κάνουν μια χαρά το μαθημά τους, οπότε είναι καθαρα διοικητικό το ζήτημα κ φυσικά το κάνουν επειδή τους το επιτρέπει η νοοτροπία του σχολείου ή του διευθυντή. Τώρα όσοι δεν έχουν ικανότητες διαχείρισης καταστάσεων στην τάξη, πάλι μπορεί να είναι εργατικοί, με πολύ καλές σπουδές, απλώς η δουλειά αυτή να μην τους ταιριάζει, κ εκεί πάει το ερώτημα, ποιος τους υποστήριξε; τους έδωσε κάποιος την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι άλλο; γενικα θεωρώ ότι για να βελτιωθεί το διδακτικό αποτέλεσμα (αν μας ενδιαφέρει αυτό κ όχι μια διεκπεραιωτική ταξινόμηση υπαλλήλων), πρέπει πρώτα να ξέρουμε το θελουμε κ με ποια διδακτικά μέσα θα το πετύχουμε. χρειάζεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός, ομαδικότητα, συνειδητοποίηση του τι ωθεί σε χαμηλές επιδόσεις κλπ, πράγματα άσχετα με την αξιολόγηση όπως σχεδιάζεται. Συνολικά δρν θεωρώ ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός δεν προετοιμάζεται, έχει βολευτεί, λουφάρει στο μάθημα. Υπάρχουν διαφορετικές παιδαγωγικές αντιλήψεις κ προτεραιότητες, υπάρχει ενίοτε περιορισμένη διάθεση πειραματισμού, αμηχανία για την συμπερίληψη κλπ, αλλά όχι συμπεριφορά που να θέλουν βούρδουλα αξιολόγησης.
Για να καταλάβω λοιπόν, θεωρείς ότι υπάρχουν παθογένειες, υπάρχουν ευθύνες των εκπαιδευτικών αλλά δεν πρόκειται να λυθούν με την αυτήν την αξιολόγηση.Επίσης θεωρείς ότι μεγάλο ρόλο σε αυτά παίζει ο δ/ντής του σχολείου.
Μόνο που βάζεις στην ίδια πρόταση εμβολιασμούς και αξιολόγηση και ποιος ξέρει τι άλλο, φαίνεται ότι δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου.
Μα από τη στάση σου απέναντι σε όλα τα ζητήματα που τίθενται εδώ στο φόρουμ, ένα από τα 2 συμπεράσματα μπορεί να εξαχθεί: Ή είσαι καλοπροαίρετος σε βαθμό αφέλειας κι όλα είναι ακίνδυνα κι αγγελικά πλασμένα ή είσαι φανατικά υπέρμαχος αυτής της κυβέρνησης κι ό,τι κι αν κάνει θεωρείς ότι είναι σωστό. Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς... Όπως είπε κι άλλος συνάδελφος εδώ μέσα, ή είσαι σε κανένα σχολείο φιλέτο και δεν έχεις ιδέα από τα προβλήματα των άλλων σχολείων, ή έχεις μάθει να αποδέχεσαι την "κακοποίηση" (τις από κακές έως πολύ κακές συνθήκες διδασκαλίας), ως αποδεκτή κι αναμενόμενη. Εγώ κάνω μάθημα στην αίθουσα του γραφείου διδασκόντων/φωτοτυπικού με το 2ο τηλέφωνο του σχολείου να χτυπάει ανά 4-5 λεπτά κι απάντηση σου είναι "ε αν δε σου αρέσει, παραιτήσου!" ή η ακόμα καλύτερη "ε να κάνουμε αξιολόγηση να τα αναδείξουμε όλα αυτά!". 3 λαλούν και 2 χορεύουν αν πιστεύεις ότι δεν τα ξέρουν κι οι γονείς κι ο δήμος που είναι υπεύθυνος για το κτίριο κι η διεύθυνση και το υπουργείο κι ο ντουνιάς όλος. Ή ότι δε ξέρει το υπουργείο π.χ. ότι το 90% και βάλε της "επιτυχίας" της τηλεκπαίδευσης οφείλεται στο ότι οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τους δικούς τους πόρους, γιατί αν περίμεναν από του σχολείου, σώθηκαν. Το ξέρουν και το παραξέρουν. Κι επιλέγουν να πλασάρουν πλαστή εικόνα στα κανάλια, ότι όλα πάνε τέλεια εξαιτίας τους, γιατί αυτό τους νοιάζει μόνο. Το φαίνεσθαι. Κι εσύ επιμένεις να εμπιστευθώ αυτό το υπουργείο ότι δεν κάνει εκ του πονηρού την αξιολόγηση ή ότι περιμένει την αξιολόγηση για να μάθει τις ανάγκες των σχολείων. Ε κάπου έλεος...
Εγώ πάντως παιδιά ένας από τους λόγους που θέλω πολύ να γίνει η αξιολόγηση είναι για ορισμένους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν ΠΟΤΕ μάθημα στην τάξη, παρά μόνο κουτσομπολεύουν και παίζουν κρεμάλα με τους μαθητές και συν τοις άλλοις μπαίνουν και 20 λεπτά αργότερα αφού χτυπήσει το κουδούνι για μέσα και το παίζουν και μάγκες. Και αναφέρομαι και σε μόνιμους και σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Τρελή ασυδοσία σε βάρος των μαθητών φυσικά, καθώς αυτοί είναι κυρίως οι χαμένοι της υπόθεσης. Αυτή η κατηγορία εκπαιδευτικών είναι πεταμένα λεφτά για τη χώρα και λυπάμαι εάν στενοχωρώ κάποιους αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Και δεν αναφέρομαι σε γερασμένο προσωπικό. Ας ελπίσουμε ότι οι επόμενοι που θα διοριστούν θα έχουν περισσότερο κέφι και όρεξη για ποιοτική εργασία.
Ή άσπρο ή μαύρο! Έτσι αντιλαμβάνεται τον κόσμο η πλειοψηφία. Είναι η αιτία που τίποτα δεν αλλάζει. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την εσωτερική αξιολόγηση έτσι όπως ψηφίστηκε; Εσύ διαφωνείς επειδή δεν έχεις εμπιστοσύνη στο υπουργείο; Στην Κεραμέως; Ή στο κόμμα που κυβερνά; Αν ενεργοποιούνταν ο νόμος επί σύριζα πχ θα συμμετείχες; Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά που αναφέρεις με την αποδοχή ενός νόμου. Είναι νόμος ψηφισμένος εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης. Ως νόμος δεν φέρει κανένα απεχθές ή μιαρό ή επικίνδυνο σημείο! Θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται χρόνος και θα επιβαρυνθούμε για την εκπόνησή της. Αλλά ως εκεί! Όλα τα άλλα είναι φανερή τρομοκράτηση από συγκεκριμένα κέντρα που ξέρουν καλά να χρησιμοποιούν την τρομοκρατία! Επομένως, στους αφελείς να ψάχνεις άλλους. Όλα αυτά που φοβάσαι σε κάνουν αδύναμο και ανήμπορο να εξετάσεις απλά και καθαρά. Τέλος, να διαβάζεις πιο προσεκτικά, διαφορετικά να μην εξάγεις συμπεράσματα για το άτομο άλλων ανθρώπων.