0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ότι συμφωνούμε πως δεν θέλουμε (αυτήν) την αξιολόγηση, δεν σημαίνει ότι έχουμε τους ίδιους λόγους να μην την θέλουμςΚατ αρχάς οι παλιοί (και ίσως όχι μόνο), δεν έχουν διαβάσει τον νόμο και δεν ξέρουν σε τι διαφωνούν.Άλλοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι σύμβουλοι θα μπουν στις τάξεις άμεσα για τους νεοδιόριστους.Άλλοι λένε ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με μια άλλη αξιολόγηση (εσύ ειδικά έχεις καταθέσει αναλυτικότατα την σκέψη σου)Άλλοι θεωρούν ότι το ποσοστό μη επαρκών εκπαιδευτικών δεν είναι αμελητέο, αλλά δεν εμπιστεύονται ελληνική αξιολόηγηση γιατί δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτούς που το αξίζουν.Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η εκπαίδευση δεν θα αλλάξει όσο κι αν κυνηγήσουμε κάποιους που δεν είναι επαρκείς, γιατί θεωρώ ότι αλλού βρίσκονται οι αδυναμίες του συστήματος και όχι στη δουλειά μας (με δυο λόγια, και άριστα να κάνουμε τη δουλειά μας σε αυτό το σύστημα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό γιατί φταίει το σύστημα και όχι εμείς), άρα δεν θεωρώ αναγκαία καμία αξιολόγηση πέραν του να φροντίζει ο διευθυντής να υπάρχει ισοκατανομή του φόρτου εργασίας.
@gia 96 εγώ το καλύτερο που ακούω είναι ότι υπάρχουν καλοί καθηγητές αλλά και πολλοί ακατάλληλοι και οι καλοί αδικούνται από τους άλλους που αμαυρώνουν την εικόνα και αν υπήρχε τρόπος να ξεχωρίζουν και να ανταμείβονται οι καλοί, θα ήταν όλα καλύτερα. Αυτό είναι το πιο καλοπροαίρετο γενικα που ακούω, πέρα από τις γενικότητες του ότι η διυλεια είναι δύσκολη κλπ. Επομένως, αν αυτός που κατά τ άλλα σε θεωρεί καλό (και προφανώς πιστεύει ότι εσυ δεν εχεις λόγο να φοβάσαι μια αξιολόγηση), σε δει να απεργείς, ή θα ενδιαφερθεί επειδή ούτως ή άλλως είναι ψυλλιασμένος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, είτε θα απογοητευτεί που συντάσσεσαι μ αυτούς που ο ίδιος θεωρεί κατώτερους απ εσένα. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πόσοι από εμάς έχουν ταύτιση απόψεων; Έχουμε όλοι την ίδια στάση; Γιατί εγω βλέπω πολλές και ποικίλες. - δεν μας αρέσει αυτή η αξιολόγηση αλλά φανταζόμαστε ότι υοαρχει κάποια άλλη καλύτερη που ίσως υποθετικά δεν θα είχαμε αντίρρηση -δεν θέλω να αξιολογηθώ εγω προσωπικά και μην τολμήσει άνθρωπος να πατήσει στην τάξη μου γιατί θεωρώ άδικο να αξιολογηθούν όλοι, αλλα κατά βάθος δεν έχω καλή άποψη για το σύνολο του κλάδου - η αξιολόγηση είναι επιθεωρητισμος και χειραγώγηση μπλα μπλα ξύλινη γλώσσα - και πολλά άλλα Αν εμείς οι άμεσα θιγόμενοι δεν συμφωνούμε, γιατί να συμφωνήσουν οι άλλοι;
Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ ψήφισε με το συντριπτικό 95,5% 100% απεργία την Τετάρτη 15/2, στάσεις εργασίας σήμερα & αύριο και αποχή από εξωδιδακτικές ενέργειες!
Ναι αλλά συμφωνούμε ΟΛΟΙ ότι ΔΕΝ θέλουμε ΑΥΤΗ την απ-αξιολόγηση, συμφωνούμε ΟΛΟΙ ότι ΔΕΝ θέλουμε τον χυδαίο επιθεωρητισμό της ακατανόμαστης.Άρα σταμάτα να διασπείρεις ότι δεν συμφωνούμε, και να προσπαθείς (μάταια) να δημιουργήσεις κλίμα ηττοπάθειας και διχασμού, ενώ υπάρχει 99,9999% ομοψυχία.
Σας πείθουν εσάς τα επιχειρήματα που ακούγονται; Εμένα όχι. Γιατί βασικά δεν είναι επιχειρήματα. Είναι συνθήματα και κραυγές.
Κάνε μια ερώτηση λοιπόν συγκεκριμένα σε όποιον είναι κατά της αξιολόγησης, να σου αναφέρει ένα τεκμηριωμένο παράδειγμα του γιατί δεν συμφωνεί. Τεκμηριωμένο. Ότι δεν του αρέσει η χ ψ ω διάταξη που προβλέπει αυτό, γιατί αυτό θα έχει την χ ψ συνέπεια. Πόσοι μπορούν να απαντήσουν; Πόσοι έχουν διαβάσει τον νόμο κατ αρχάς. Ρώτα στο σχολείο σου πόσοι. Όχι πόσοι διαβάζουν τις ανακοινώσεις στο alfavita. Τον ίδιο τον νόμο, και το πρώτο και τις διευκρινίσεις που βγήκαν προ ολίγου.
Γιατί εσείς καλά τα λέτε αλλά μάλλον δεν είστε νεοδιοριστοι και έχει διαφορά μεγάλη. Στο διαταυτα με τους νεοδιοριστους τι γίνεται. Γιατί αν είναι να παραμένεις δόκιμος κάνοντας αποχή είναι θέμα. Δε ξέρω....τι λέτε;
Εγώ ρώτησα, και όλοι ήξεραν ότι μιλάμε για επιθεωρητισμό και απαξιολόγηση, δεδομένου ότι οι επιθεωρητές είναι διορισμένα κομματόσκυλα και δεν προκύπτουν από γραπτό διαγωνισμό ή από ψηφοφορία από την επιστημονική βάση των εκπαιδευτικών. Άρα δεν χρειάζεται καν να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε τις ματσαγγουριές της ακατανόμαστης, αυτά είναι φτιαγμένα για να μας τρώνε τον χρόνο από την πραγματική μας δουλειά, τους μαθητές μας.
Ο δημοκρατικός κόσμος είναι μαζί μας. Οι φασίστες όχι. Αν σ' ενοχλεί που σε φτύνουν τα φασισταργιά τότε κάνε ό,τι σου λένε για να μη σε φτύνουν. Οι ρέστοι θ' αγωνιστούμε κόντρα στους φασίστες και στους συνεργάτες τους.
Ξεχνάς τους βουλευτές και τους υπουργούς.Το βασικό σε όλους τους τύπους αξιολόγησης είναι ο διορισμός και η αξιολόγηση τόσο των προϊσταμένων όσο και των ανώτατων κριτών που θα αξιολογήσουν τους υπόλοιπους να γίνεται με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια, δηλαδή με γραπτές εξετάσεις και με αξιολόγηση από την βάση. Η πυραμιδική δομή , η αντικατάσταση της αξιολόγησης από την βάση με συνέντευξη από κομματόσκυλα και η παντελής απουσία γραπτού διαγωνισμού, καθιστά την "αξιολόγηση" της ακατανόμαστης χυδαίο επιθεωρητισμό.Ο στόχος τους προφανής. Μέσω της κομματικής συνέντευξης και μοριοδοτώντας αγορασμένους μεταπτυχιακούς (και κομματικούς) τίτλους, βάζουμε τα δικά μας παιδιά σε θέσεις κλειδιά, για να τρώμε ανενόχλητοι τα λεφτά του δημοσίου.Το άλλο με τον Άρειο πάγο το είδατε, που δίκασε ύπερ των funds? Και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, και με ομοφωνία ρεκόρ!To πολίτευμα έχει εκπέσει σε απολυταρχία, και πρέπει να επανέλθει άμεσα....Και όσοι στήριξαν και στηρίζουν αυτή την εκτροπή, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όπως οι χουντικοί.