0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
κάτι που ακούστηκε στην τηλεδιάσκεψη της ελμε που ανήκω ειναι να γίνει συνάντηση με τους νέους συμβούλους (webex) και να συζητήσουν για το πως οι ίδιοι βλέπουν την αξιολόγηση και να γινει ανταλλαγή απόψεων
Παιδια δεν καταλαβαινόμαστε. Δεν χρειάζεται να διαβάσω την άποψη κάποιου για να έχω δική μου άποψη για τον νόμο. Έχω διαβασει τον ίδιο τον νόμο και έχω ούτως ή άλλως άποψη για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.Πειστικούς αντιλόγους στον δημόσιο διάλογο δεν βρίσκω, για να παραπέμψω όποιον απορεί.Να το πω πιο απλά; Η ρητορική των σωματείων μας θεωρώ ότι μας εκθέτει, μας βλάπτει και τροφοδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας. Άποψή μου. ΘΕωρώ ότι έχω δικαίωμα να την εκφράσω.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το "έχουν πάρει εντολές να τους βγάλουν όλους από ικανοποιητικούς και πάνω", είναι επιχείρημα κατά της αξιολόγησης. Είναι παραδοχή ότι οι αξιολογητές ακολουθούν τη γραμμή που θέτει το υπουργείο. Κι ότι επειδή μπορεί τη δεδομένη στιγμή η γραμμή που βολεύει το υπουργείο να είναι "μην κόψετε κανέναν", δε σημαίνει ότι 2 μήνες μετά την ανανέωση της θητείας της, δε μπορεί να είναι το ίδιο εύκολα "το 15% να βγουν ανεπαρκείς" (έτσι για να πω ένα τυχαίο ποσοστό βρε αδερφέ, που καμία σχέση δεν έχει με το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν της παρούσης κυβέρνησης).
Μάλλον εσύ δεν επικοινωνείς αυτό που έχεις κατά νου. Εφ όσον δε συμφωνείς με την απεργία, μην κάνεις.Thats it.
Σοφή κουβέντα είπες συνάδελφε.
Πάντως αυτή η υπερασπιστική γραμμή υπέρ της αξιολόγησης (δεν υπονοώ ότι εσύ είσαι υπέρ) που καθησυχάζει πως όλα γίνονται για τους τύπους και πως δε θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στον αξιολογούμενο, όπως άλλωστε διαχρονικά συμβαίνει με κάθε (τρομο)νομοσχέδιο που εγκυμονεί κινδύνους, ιδίως όταν σημειώνονται αντιρρήσεις κι αντιδράσεις, ισχύει μέχρι να πέσει η γκιλοτίνα στα κεφάλια μας. Δεν είναι μακριά μας τα περιστατικά της διαθεσιμότητας ολόκληρων κλάδων άλλωστε. Τις κάμερες στις τάξεις τις θυμάστε; Που έγινε ο κακός χαμός για "να μείνουν στα χαρτιά"; Μένουν στα χαρτιά όσο δεν χρειάζονται. Μόλις το απαιτήσουν οι περιστάσεις και βρεθούν οι καλοθελητές, ο νόμος μια χαρά εφαρμόζεται.
Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέμε μεταξύ μας. Γιατί είναι κακό που θέλω να έχω με το μέρος μου τους γονείς; Μιλάω συνέχεια μαζί τους και δεν έχουν ιδέα γιατί δεν θέλουμε την αξιολόγηση. Αναγκάζομαι να εξηγώ ξεχωριστά. Κ όχι, δεν είναι επιχείρημα πως δεν αξιολογείται άλλος στον δημόσιο, δεν τους ενδιαφέρει μάλλον σαν επιχείρημα. Ούτε ξέρουν τα του κλάδου μας για να καταλαβαίνουν μόνοι τους γιατί και πώς. Στο σχολείο μου επίσης οι νεοδιόριστοι δεν απεργούν.
Μπορείς να εξηγήσεις στους γονείς ότι απεργούμε γιατί το υπουργείο παρανομεί, δεν μας αξιολόγησε όπως προβλεπόταν εντός της προβλεπόμενης διετίας και μας έχει ακόμα σε καθεστώς δοκίμου, συνδέοντας απειλητικά το "προνόμιο" της μονιμότητας με την αξιολόγησή μας.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί σου, δεν έχω ανασύρε ικαμία παλιά σου δημοσίευση (ούτως ή άλλως εγώ έχω γράψει πολλές φορές υπέρ του διαγωνισμού οπότε για τι να σε κατηγορήσω); Επομένως, σε τι παραποιοώ λεγόμενα ή κατηγορώ για αφερεγγυότητα; Εγώ δεν είχα καν ασχοληθεί μαζί σου προσωπικά.
Δεν είπα πως δεν ξέρω να πω πού είναι το πρόβλημα εγώ η ίδια, απλά δήλωσα πως ένα συλλογικό μας όργανο θα έπρεπε να ενημερώσει τους γονείς και δεν το κάνει όπως βλέπω. Η κοινωνία δεν ξέρει καν γιατί μιλάμε, ακούει απλά πως δεν μας αρέσει να μας αξιολογούν και αυτό είναι φυσικά μια κακή αξιολόγηση για τον κλάδο μας.