0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άρα ό,τι καπηλεύτηκε η χούντα πρέπει εμείς να το απορρίψουμε; Η χούντα (σύμφωνα με το γνωστό ρητό) έφτιαξε και δρόμους. Μήπως να μη ξαναφτιάξουμε ποτέ; Αυτό που ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Παιδείας είναι η διδασκαλία των θρησκευτικών... Μόνο και μόνο γιατί κάποιοι προφανώς έχουν πρόβλημα με την επικρατούσα θρησκεία. Δηλαδή αν κάποιοι αρχίσουν να έχουν πρόβλημα με την τεχνολογία, να βγάλουμε και τη διδασκαλία της Πληροφορικής από τα σχολεία.
Συγγνώμη αλλά όταν στο γυμνάσιο σε κάθε τάξη τα Θρησκευτικά είναι δίωρα ενώ η Χημεία και η
Όλοι για τα μαθήματα τους θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2ωρα. Συνήθως δε λένε από πού πρέπει να κοπούν οι ώρες. Εξαίρεση αυτοί που δε γουστάρουν τα θρησκευτικά κι αυτοί που θεωρούν συντηρητικό οτιδήποτε έχει να κάνει με το παρελθόν.
Τηρειτε τους κανονες του φορουμ συναδελφοι. Σας παρακαλω πολυ.
Εγώ ούτε χημικός ούτε βιολόγος είμαι, αλλά θεωρώ αδιανόητο δυο βασικές επιστήμες που συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου, στην πρόοδο και τον Ορθό Λόγο να μην είναι δίωρες. Είμαι φιλόλογος, δεν θεωρώ την μελέτη τιυ παρελθόντος συντηρητισμό, αλλά δεν κρίνω ως αποτελεσματικό τον τρόπο διδασκαλίας καμίας πτυχής του ελληνικού πολιτισμού ανά τους αιώνες, και σίγουρα θεωρώ υποτιμητική για την όλη ιστορία μας τη στείρα έμφαση στην αρχαιότητα (που ουτωσ ή άλλως δεν οδηγεί και σε καμία εις βάθος κατανόηση αυτού του μεγάλου πολιτισμού). Οπότε δεν με αφορά πόσες ώρες διδάσκονται τα αρχαία με κριτήριο το αν αυτό έχει αντίκτυπο στις θέσεις φιλολογων. Το προσωπικό που έχουμε και ακόμα περισσότερο μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά σε άλλου είδους συστήματα κ προγράμματα με μικρά τμήματα για καλύτερη διδασκαλία, υποστήριξη αδύναμων μαθητών κλπ.
... δεν θεωρώ την μελέτη τoυ παρελθόντος συντηρητισμό, αλλά δεν κρίνω ως αποτελεσματικό τον τρόπο διδασκαλίας καμίας πτυχής του ελληνικού πολιτισμού ανά τους αιώνες, και σίγουρα θεωρώ υποτιμητική για την όλη ιστορία μας τη στείρα έμφαση στην αρχαιότητα (που ουτωσ ή άλλως δεν οδηγεί και σε καμία εις βάθος κατανόηση αυτού του μεγάλου πολιτισμού).
Οπότε δεν με αφορά πόσες ώρες διδάσκονται τα αρχαία με κριτήριο το αν αυτό έχει αντίκτυπο στις θέσεις φιλολογων. Το προσωπικό που έχουμε και ακόμα περισσότερο μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά σε άλλου είδους συστήματα κ προγράμματα με μικρά τμήματα για καλύτερη διδασκαλία, υποστήριξη αδύναμων μαθητών κλπ.