0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν διαφωνώ στο ότι υπάρχει βιομηχανία ούτε ότι υπάρχουν σκιώδη μεταπτυχιακά από ανυπόστατες χώρες. Δεν είναι όμως μόνο αυτά μεταπτυχιακά, πολύς κόσμος είχε κάνει πιο πριν, όταν έμπαινες με εξετάσεις και ήταν δωρεάν και έμπαιναν λίγοι. Πολύς κόσμος έχει κάνει στο εξωτερικό (αληθινές σπουδές) και έτσι έχει διευρύνει και τους ορίζοντές του. Και ακόμα και αυτά της Κύπρου που ξέρω από πρώτο χέρι και το έχω ξαναπεί. Το μεταπτυχιακό μου στη φιλοσοφική Αθήνας, με την αυστηρότατη επιλογή, που δεν γέμζαν καν τις διαθέσιμες θέσεις, ήταν 50% εξαιρετικό και 50% για κλάματα (όπως εξάλλου και το βασικό πτυχίο της σχολής). Οϋτε οργάνωση ούτε σοβαρότητα. Δεν έχω δει τέτοιο χάλι ερασιτεχνισμού και προχειρότητας σε κανένα ιδιωτικό της Κύπρου και απ' όσο γνωρίζω ούτε στο ΕΑΠ. Είναι πολύ κουραστική αυτή η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων. Για εξετάσεις (σε μελέτη περίπτωσης πχ ή επί της νομοθεσίας) γα επιλογή στελεχών, δεν διαφωνώ. Ίσως είναι και πιο ασφαλές από τη συνέντευξη, αν γίνονται με τις προδιαγραφές των πανελληνίων. (εγώ εξάλλου είμαι υπέρ και του γραπτού διαγωνισμού για διορισμούς). Αλλά 100% ούτε οι εξετάσεις εξασφλαίζουν κάτι. Εγώ πχ είμαι πολύ κακή για διοίκηση γιατί δυσκολεύομαι να διαχειριστώ το κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων. Σε εξετάσεις, μια χαρά άριστα θα έγραφα, και θα με φορτώνονταν σ ένα σχολείο, αν το δοκίμαζα, ενώ δεν μπορώ να χωρίσω δυο γαϊδάρων άχυρα. Αυτά όλα όμως δεν αναιρούν τ ηβασική υποχρέωση όποιου είναι στην εκπαίδευση, να επιμορφώνεται. Και επιμορφώσεις δεν είναι μόνο οι πληρωμένες. Και στο παρελθόν γίνονταν επιμορφώσεις και τώρα γίνονται, πχ από το ΙΕΠ δωρεάν και εξ αποστάσεως. Και τα ΠΕΚΕΣ οργάνωναν, και τα ΚΠΕ, και όποιος είναι σε αστικά κέντρα έχει και άλλες ευκαιρίες, από επιστημονικές ενώσεις κλπ.
Ακριβώς! Η απεργία ισχύει κανονικά.Ήρθε και το σχετικό μήνυμα από την τοπική μας ΕΛΜΕ.
@Jure είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που έχουμε συστηματικά απεργίες όχι απλα για να γίνουν, με τεράστια συμμετοχή, περισσότερα σχολεία έκλεισαν γι αυτό παρα για την αξιολόγηση, τα παιδιά είναι στους δρόμους, ακόμα και στα μικρά μερη τα παιδιά ήταν σε συγκεντρώσεις και όχι για καφέ ή μπάλα ή φροντιστήρια, ο κόσμος έχει αγανακτήσει και τα παιδιά δεν είναι πρόβατα. Και ειδικά μετά την άθλια παραπληροφόρηση για το ποια απεργία κρίθηκε παράνομη, καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε.
Στο δικό μου σχολείο δεν απέργησε κανένας και στο σχολείο του γιου μου οπου έκαναν οι μαθητές κατάληψη, έκαναν κανονικά απο τη δεύτερη ωρα τηλεκπαίδευση
Προς κύριο θεοδωρικακο πρώην γραμματέα της ΚΝΕ.. αργότερα στέλεχος του ΣΥΝ... λίγο αργότερα στέλεχος ΠΑΣΟΚ... και τα τελευταία χρόνια στέλεχος ΝΔ και τώρα υπουργός προστασίας του πολίτη.. κύριε υπουργέ τι δουλειά είχαν τα Ματ παρέα με κουκουλοφορους στην Θεσσαλονίκη....και γιατί έγινε επίθεση των Ματ στην Αθήνα σε μια ειρηνική διαδήλωση;;;