0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλός ο δικηγόρος, χωρίς να ξέρω ποιος είναι...Επίσης, γιατί μόνο το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας προχώρησε σε αυτή την κίνηση; Δεν οφείλουν και τα άλλα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να κάνουν το ίδιο;
Harac, κατάλαβα, ευχαριστώ. Η Α Αθήνας άνοιξε τον δρόμο λοιπόν. Μια διευκρίνιση. Αν πάνε να επεκτείνουν την αξιολόγηση και στους ήδη μόνιμους, τι γίνεται;
Στην α Αθήνας υπήρξε απόφαση μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση. Στη συνέχεια η απόφαση αυτή ανακλήθηκε. Προσέφυγαν οι εκπαιδευτικοί και το δικαστήριο τους "δικαίωσε" δηλαδή είπε ότι δεν έπρεπε να ανακληθεί η αρχική απόφαση. Ο λόγος είναι μόνο τεχνικός και όχι ουσίας: δεν είχαν εκδοθεί πριν τη λήξη της διετίας οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις Και βλέπεις να πανηγυρίζει πολύς κόσμος γι' αυτό. Η απόφαση αφορά μόνο όσους προσέφυγαν. Για νεοδιόριστους του 2021, 2022, 2023 και 2024 που δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα τι θα πούνε; Αντί να αναδείξουν τα προβλήματα της όλης διαδικασίας ψάχνουν τρόπους να ακυρωθεί για τυπικούς λόγους. Έτσι όμως είναι σαν να την αποδέχεσαι έμμεσα και αντιδράς όταν δεν εφαρμόζεται σωστά.Το Υπουργείο γνωρίζει πόσοι διορίστηκαν το 2020, πόσοι από αυτούς μονιμοποιήθηκαν με αξιολόγηση, για πόσους εκκρεμεί η μονιμοποίηση και πόσοι μονιμοποιήθηκαν αυτοδίκαια (περιπτώσεις όπως α Αθήνας και δυτικής Αττικής). Επειδή οι "δικαιωθεντες" αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό επί του συνόλου, δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω.
Σας διαφεύγει ότι το υπουργείο μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης στον ανώτερο βαθμό δικαστηρίου και να την ακυρώσει
Eδω στην απεργία της Τετάρτης απέργησε ένας αναπληρωτής (εγώ) και 1 μόνιμος (νεοδιόριστος) σε σύνολο 35...!!!Ότι αρπάξει ο ποπός του καθενός είναι η κατάσταση...δυστυχώς...
Όταν σε γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ οι εκπαιδευτικοί δεν συμμετέχουν (προσωπικά δεν ξέρω ούτε τα ποσοστά) δείχνουν ότι επικροτούν την παρούσα κυβέρνηση και το έργο της. Άρα θέλουν και την αξιολόγηση;
Γνωρίζετε πότε περίπου επικοινωνεί η σύμβουλος για αξιολόγηση στους νεοδιοριστους; Υπάρχει περίπτωση να μη γίνει τη φετινή χρονιά αλλά την επόμενη; Πρώτα γίνεται το Α2, μετά το Α1 κ τη 2η χρονιά το Β κομμάτι;