0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αμερικανικα κολπα........ http://www.rateyourprofessor.gr/
Σκέφτηκα ότι ζητώντας από τα παιδιά να με αξιολογήσουν στο τέλος της χρονιάς, εντάξει βγάζω κάποια καλά συμπεράσματα και ακούω τις προτάσεις των μαθητών, όμως η χρονιά τέλειωσε... Μήπως θα ήταν καλύτερο να γνώριζα από πιο πριν κάποια πράγματα ώστε να τα διορθώσω στην διδασκαλία μου, ώστε να μην περιμένω την επόμενη χρονιά; Θα ήθελα λοιπον να ρωτήσω όσους συναδέλφους τολμούν να ζητάνε από τους μαθητές τους να τους αξιολογούν στο τέλος της χρονιάς, μοιράζοντάς τους ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, αν πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα η αξιολογηση να γίνει στα μέσα της χρονιάς, δηλαδή με το που τελειώσει το Α τετράμηνο στα Λύκεια ή το Α τρίμηνο στα Γυμνάσια... Προσωπικά θεωρώ το διάστημα αυτό αρκετό για τους μαθητές να με έχουν μάθει, να έχουν μάθει τον τρόπο διδασκαλίας μου, και τις παραξενιές μου! Τι λέτε;
Νομίζω στο τέλος της χρονιάς είναι καλύτερα.Τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για την επόμενη χρονιά.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί παράμετροι να αξιολογήσει κανείς...αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει...Σήμερα είχαμε συνάντηση η σχολική επιτροπή στο σχολείο της κόρης μου - και στην οποία είμαι μέλος ως εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων...προέκυψε ότι περίσσεψαν λεφτά από πέρισυ και προτείναμε να αγοραστούν διαδραστικοί πίνακες...ο διευθυντής γέλασε και μας είπε πως το πρότεινε στο σύλλογο όπως πρόσταζε και σχετική εγκύκλιος και ο σύλλογος αρνήθηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία....ε τώρα αυτό πώς θα το αξιολογούσατε εσείς; Όταν υπάρχει τρόπος και χρήμα να βελτιώσουμε τον τρόπο που κάνουμε μάθημα και να το κάνουμε πιο ελκυστικό για τους μαθητές μας αλλά λείπει η διάθεση από μέρους μας, μας φταίει το Υπουργείο που θέλει να φέρει την αξιολόγηση; Θέλω να πω, βεβαίως το κείμενο για αξιολόγηση δεν είναι το άριστο ούτε και αποτελεί πανάκεια...είναι όμως μια αρχή...και επιτέλους ας αντιπροτείνουμε κι εμείς κάτι..
Δε συμφωνώ με την παρομοίωση! Ή χρήση νέων τεχνολογιών είναι απαραίτητη σε κάποια μαθήματα, π.χ. στην ιστορία, στη βιολογία κτλ. Δε συμφωνώ καθόλου ότι με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, απλώς, εντυπωσιάζεται ο μαθητής. Είναι όλα αυτά μέσα που θα βοηθήσουν το δάσκαλο να κάνει καλά τη δουλειά του. Ακόμα και ο καθηγητής των καλλιτεχνικών θα τον χρησιμοποιήσει, γιατί πώς αλλιώς μπορεί να διδαχθεί η ιστορία της τέχνης χωρίς εικόνα. Πώς χαρακτηρίζονται περιττά όλα αυτά τα΄μέσα;