0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕ ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΡΟ
mat μου, πολυ σωστα! Ομως αυτο δεν ειναι κατι που θα αξιολογήσει αρνητικα τον εκπαιδευτικο γιατι δεν ευθυνεται ο ιδιος. Η αξιολογηση αφορα το ιδιο το εργο του επαιδευτικου με οσα μεσα διαθετει και μπορει.
Τώρα, αν διαβάσει κάποιος τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ (Educational policy advice for Greece, 2011, σελ. 42-51*), θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο το πρώτο βήμα προς το σχηματισμό ενός πιο συγκροτημένου και ενιαίου συστήματος αξιολόγησης, όπως αυτά που ισχύουν σε κάθε σοβαρό εκπαιδευτικό σύστημα, με σύνδεση της αξιολόγησης των μαθητών με την αξιολόγηση των (μεμονωνένων) εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, του εκπαιδευτικού συστήματος κ.ο.κ. Προφανώς εμάς αυτό που μας "καίει" είναι τα δυο πρώτα, το πώς δηλαδή θα γίνει η αξιολόγησή μας α) σε σχέση με την επίδοση των μαθητών σε σταθμισμένα τεστ και β) σε σχέση με τις εκπαιδευτικές μεθόδους που ακολουθούμε μες στην τάξη. Σημειωτέον: θα πρέπει να είναι και εξωτερική και εσωτερική. *http://www.oecd.org/greece/48407731.pdf
Nαι δεν αντιλέγω η αξιολόγηση επιβάλλεται και ούτε με φοβίζουν οι λέξεις... "ο νεκροθάφτης" που θα μου πάρει τα "μέτρα" με φοβίζει...
Παράθεση από: mat στις Αυγούστου 22, 2012, 12:33:50 amNαι δεν αντιλέγω η αξιολόγηση επιβάλλεται και ούτε με φοβίζουν οι λέξεις... "ο νεκροθάφτης" που θα μου πάρει τα "μέτρα" με φοβίζει... Συμφωνώ απόλυτα!