*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 603759 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #1078 στις: Δεκεμβρίου 31, 2011, 06:25:26 pm »
από την άνοιξη θα γίνει υποχρεωτική η ενσωμάτωση της οδηγίας της ΕΕ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε προ της πρόσληψης σε σχολείο σε οποιοδήποτε ταμείο.Κάτι τέτοιο θα σημάνει την αλλαγή κλιμακίου για πολλούς ασφαλισμένους και άρση της αδικίας,καθότι σε οποιαδήποτε άλλη εργασία ο μισθός ενσωματώνει τις τριετίες.Μόνον οι αναπληρωτές δούλευαν στο ιδιόμορφο καθεστώς της απασχόλησης με φορέα το ΙΚΑ αλλά χωρίς μισθολογικές διακυμάνσεις,διότι η προϋπηρεσία τους δεν ήταν του Δημοσίου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:21:14 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1079 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 04:17:36 pm »
Οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ έχουν δύο μισθοδοσίες: μία "έναντι" και μία "εκκαθάριση".
Καλό είναι όταν αναφέρουμε νούμερα να διευκρινίζουμε και τι εννοούμε.
Τέλος πάντων, στους ΕΣΠΑ ενσωματώθηκαν οι αμοιβές του νέου μισθολογίου.
Για τους υπόλοιπους αναπληρωτές ο Δεκέμβριος θα πληρωθεί με το παλιό μισθολόγιο (εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι τότε) στις 10 Ιανουαρίου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 01, 2012, 04:20:32 pm από mackis »

Αποσυνδεδεμένος Haidi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1080 στις: Ιανουαρίου 01, 2012, 11:57:59 pm »
Αγαπητοι συναδελφοι μολις μπηκα και εγω στο forum! Καλη χρονια σε ολους/ολες ευχομαι το 2012 να σας φερει ο,τι επιθυμειτε! Μια ερωτηση; Ειμαι αναπληρωτρια ειδικης αγωγης για παραλληλη στηριξη μεσω ΕΣΠΑ δηλαδη.  Επισης εχω και μεταπτυχιακο. Διοριστηκα 3-10-2011. Το μηνα Δεκεμβριο πηρα 715 ευρω!!!! Και δωρο 118!. Το μηνα Νοεμβριο πηρα 953! Τι γινεται;;;; Επισης μου ειπανε στην πρωτοβαθμια Λαρισας οτι ολοι οι αναπληρωτες ειναι στο

Αποσυνδεδεμένος mpelas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1081 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 12:14:17 am »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά και από μένα.Δε θέλω να σας στεναχωρησω αλλά ο μισθός για αναπληρωτη ΕΣΠΑ με μεταπτυχιακο έχει φτασει στα 750.Από προσωπική πειρα  :(

Αυτό το ποσό πιθανότατα είναι το έναντι. Τώρα θα περιμένεις-αν δεν μπήκε ήδη- και την εκκαθάριση. Έτσι γίνεται με τους ΕΣΠΑ. Μην αγχωνόμαστε παιδιά χωρίς λόγο.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:21:14 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1082 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 01:23:10 pm »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά και από μένα.Δε θέλω να σας στεναχωρησω αλλά ο μισθός για αναπληρωτη ΕΣΠΑ με μεταπτυχιακο έχει φτασει στα 750.Από προσωπική πειρα  :(

Αυτό το ποσό πιθανότατα είναι το έναντι. Τώρα θα περιμένεις-αν δεν μπήκε ήδη- και την εκκαθάριση. Έτσι γίνεται με τους ΕΣΠΑ. Μην αγχωνόμαστε παιδιά χωρίς λόγο.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Αν δει κανείς στη διαύγεια διάφορες δ/σεις έχουν ανεβάσει νέες συμβάσεις ΕΣΠΑ με μισθό 1092 ευρώ μεικτά, περίπου 800 καθαρά, με ΣΤ βαθμό κατάταξης ασχέτως προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών τίτλων. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν αποδεχθεί να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με αναδρομική μάλιστα ημερομηνία, πριν το νέο μισθολόγιο(!). Κάποιοι άλλοι αρνήθηκαν με το σκεπτικό ότι ούτε απόφαση έγγραφη του υπουργείου παιδείας υπάρχει ούτε έχει εκδοθεί το π.δ. που θα καθορίζει τις αμοιβές των αναπληρωτών.

Πέρα από αυτό πόσο νόμιμο είναι να πληρώνεται κάποιος ένα μέρος του μισθού του έναντι και μετά να γίνεται η εκκαθάριση; Ας πληρώνεται στην τελική όλο τον μισθό έναντι κι αν υπάρχουν κάποιες κρατήσεις που έπρεπε να γίνουν (πχ απεργίες) ας παρακρατούνται από τον επόμενο μισθό, εφόσον οι εκκαθαριστές δεν προλαβαίνουν να τις στείλουν εντός των προθεσμιών που κάθε φορά ορίζονται. Η τακτική όμως που επέλεξε το υπουργείο να ακολουθήσει μάλλον δηλώνει ότι με το πρόσχημα της εκ των υστέρων εκκαθάρισης έχουν σιωπηλά αναπροσαρμόσει τον μισθό των αναπληρωτών ΕΣΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος pde86

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1083 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 01:57:41 pm »
Όχι σιωπηλά!Φανερά θα έλεγα.Αυτό ακριβώς λέει η βθμια. Λόγω μείωσης μισθού προσαρμόσαμε τους μισθούς των αναπληρωτων ΕΣΠΑ στο 80%για να μην ζητάμε αναδρομικα με το νέο έτος.
"They who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night."
E.A.P.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1084 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 02:10:19 pm »
Το σιωπηλά το έγραψα με την έννοια ότι δεν έχει εκδώσει καμιά απόφαση ή έστω εγκύκλιο το υπουργείο παιδείας κι ότι κάνουν οι Δ/νσεις το αποδίδουν σε προφορικές εντολές που έχουν λάβει.

Αποσυνδεδεμένος olg@

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 20
    • Προφίλ
« Απάντηση #1085 στις: Ιανουαρίου 02, 2012, 08:56:42 pm »
Το θέμα είναι πως κάθε μήνα πληρωνομαστε διαφορετικά τουλάχιστον εμείς του ΕΣΠΑ (δλδ τον προηγούμενο μηνα 950 αυτόν 750). Υπάρχει κάποιος ΑΚΩ με τον αντιστοιχο μισθό;
Σε μας είχαν πληρώσει 860 το Νοέμβριο και 840 τον Οκτώβριο... Το κοινό στα δικά μου και στα δικά σου είναι ότι συνολικά πήραμε και τους 2 μήνες τα ίδια χρήματα. Οπότε ίσως έχουν αποφασίσει να δίνουν σε όλους τώρα γύρω στα 850 ευρώ μέχρι να αποφασιστεί τι θα ισχύει με μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία, ώστε από το νέο χρόνο να προστεθούν τα επιπλέον ποσά (αν προκύψουν τέτοια) αναδρομικά.
Πιθανώς έχεις δίκιο, διότι αν παρατηρήσετε ο μέσος όρος όρος των αποδοχών αυτού του μήνα και του προηγούμενου και στους δυο σας είναι 850
olg@

Αποσυνδεδεμένος SantaZ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1086 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 12:23:42 pm »
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!Έλεος με αυτή την εγκύκλιο! Πραγματικά η μέρα που θα ανακοινωθεί θα είναι μεγάλη μέρα!Ελπίζω να μην είναι τη μέρα της απόλυσης....και να μας ανακοινωθεί ότι δεν αναγνωρίζεται τίποτα!Είμαι ακω στην Ά Πειραιά και ακόμη περιμένω τα αναδρομικά από μετ/διδ για το Σεπτέμβρη και Οκτώβρη όπου και τα δικαιούμαστε!Τις αναδρομικές μειώσεις τις ετοιμάζουν γρήγορα αυτά που μας οφείλουν όμως...δεν είναι ποτέ έτοιμα!

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1087 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 12:33:09 pm »

Παράθεση

Ο μισθός του ΑΚΩ ΕΣΠΑ μου είπε η δ/νση ότι είναι 853

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #1088 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 03:07:56 pm »

Παράθεση

Ο μισθός του ΑΚΩ ΕΣΠΑ μου είπε η δ/νση ότι είναι 853

Αποσυνδεδεμένος giak

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1089 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 03:10:03 pm »
Και στην δικιά μου διεύθυνση μου είπαν οτι τον Ιανουάριο θα είναι σταθερά στα 853 ευρω. Μου είπαν οτι θα παίρνω 853 επειδη είμαι 5ετους φοίτησης ενω οι 4ετους θα παίρνουν 840 ευρω.
Από το μυαλό τους το έβγαλαν, άρα υπομονή. Ακόμα δε ξέρουμε τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1090 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 03:33:26 pm »
Παρόλα αυτά μέχρι να βγει επίσημα κάτι ας μην προτρέχουν οι συνάδελφοι να (ξανα)υπογράφουν σύμβαση εργασίας και με μισθό μικρότερο αυτού που είχαν αρχικά υπογράψει. Σε προφορικές "εντολές" δεν υπακούουμε...

Αποσυνδεδεμένος e-mary

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1091 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 04:06:37 pm »
Παιδια λυστε μου μια απορια, απαγορευεται κι εμεις οι αναπληρωτες να εργαζομαστε και καπου αλλου κι αν ναι τι ποινη εφαρμοζεται σ αυτες τις περιπτωσεις? Καλο ειναι να ενημερωθουμε ως προς αυτο το θεμα μιας και με το νεο φτωχολογιο δε θ αντεξουμε για πολυ οσοι ειμαστε εκτος σπιτιου!
σαν πλανοι, ομως κατοχοι της αληθειας, σα να φτανουμε στο θανατο, αλλα, δεστε, ζουμε..σα λυπουμενοι, αλλα παντοτε εχουμε χαρα, σαν φτωχοι, ομως πλουτιζουμε πολλους' σα να μην εχουμε τιποτε, ομως τα παντα κατεχουμε.
Αποστολος Παύλος (

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144