0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητέ Magos, όταν με το καλό μπεις στην τάξη θα συνειδητοποιήσεις ότι οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε σημαίνουν τίποτε και δεν αποδεικνύουν πόσο καλός ή όχι είναι κάποιος στο μάθημά του. Η εμπειρία στην τάξη είναι αναντικατάστατη. Εγώ δουλεύω χρόνια σε φροντιστήρια, αξιολογούμαι καθημερινά από τους διευθυντές μου και από τους μαθητές μου που με επιλέγουν. Θέλω να εργαστώ σε σχολείο και έδωσα ΑΣΕΠ. Δεν είμαι διοριστέα. Πιστεύεις όμως ότι τα λίγα μόρια που με χώρισαν από τον τελευταίο διορισθέντα δείχνουν την ανεπάρκειά μου; Απαράδεκτο σύστημα είναι ο ΑΣΕΠ και δεν αποδεικνύει τους ικανούς αλλά όσους απλώς παπαγαλίζουν λεπτομέρειες για να απαντήσουν σωστά σε κάποια τεστ ή όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να μη δουλεύουν και να διαβάζουν όλη μέρα. Αν θεωρείς ότι έτσι αποδεικνύονται οι φωτισμένοι παιδαγωγοί αλοίμονο στα παιδιά!!!
Όταν λέω πάλι τα ίδια εννοώ ότι αρχισε και εδώ μία κουβεντα που υπάρχει ήδη σε άλλο θέμα.Ημουνα πολύ ξεκαθαρη σε ότι είπα,τώρα πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι θέλω να μπω αναξιοκρατικά,είναι δικό σου θέμα.Εδώ νιώθαμε αδικημένοι όταν δίναμε εξετάσεις σε 4 μαθήματα για να μπούμε στις σχολές,γιατί αυτά τα 4 3ώρα θα έκριναν όλη μας τη ζωή,και την πορεία μας ως μαθητές,αλλά και την επαγγελματική μας καριέρα.Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι εναντίον των εξετάσεων.Είπα ότι δε δέχομαι ότι ένας επιτυχών του ΑΣΕΠ είναι εξ ορισμού άξιος δάσκαλος.Συμφωνώ με την άποψή σου ότι υπάρχουν και καθηγητές που δεν έχουν μεταδοτικότητα.Σκέψου να μην έχουν και πείρα................"Δε γνωρίζεις κάτι,μέχρι τη στιγμή που θα είσαι σε θέση να το εξηγήσεις." Richard Feynman Α, και κάτι άλλο στο μήνυμα σου με μαλώνεις ή κάνω λάθος?Γιατί τόση οργή εναντίον μου?Γνωριζόμαστε από κάπου?
Συνάδελφοι, μην ειστε τόσο απόλυτοι στην απόψη σας. Και κάτι άλλο, ας μην έχουμε ένα πνεύμα ανταγωνιστικότητας και χαιρεκακίας σε αυτό το φόρουμ τουλάχιστον. Δεκτές οι απόψεις όλες, αλλά κρατήστε χαμηλούς τόνους. Δε μας φταίνε σε τίποτα οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές που ξεσπιτώνονται για να πάρουν μόρια και να κάνουν μια αρχή. Σκεφτείτε πως πολλοί από αυτους έχουν δώσει Ααέπ, έχουν περάσει από αυτόν τον παράλογο διαγωνισμό και αναδείχτηκαν απλώς επιτυχόντες μη διοριστέοι.ΔΕν πιστεύω πως ένας διαγωνισμός μπορεί να κρίνει τον κατάλληλο καθηγητή, αυτά είναι λόγια των"έξυπνων" του Ασέπ, για να μας αφήνουν να ζούμε με την ψευδαίσθηση πως άμα πετύχουμε στο διαγωνισμό είμαστε και οι καλύτεροι. Μπείτε σε μια τάξη, πάτε σε ένα δυσπρόσιτο νησί, αντιμετωπίστε όλες τις προβληματικές περιπτώσεις σε ένα σχολείο και μετά πείτε μου τι μπορούμε να εφαρμόσουμε από όλα αυτά που διαβάσαμε στον Ασέπ, πολύ περισσότερο τα παιδαγωγικά.
Aν οι προσλήψεις όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών(δημοσίων σχολείων, Σιβιτανιδείου, ΠΔΣ , εκκλησιαστικών κλπ) γίνονταν από τον Ενιαίο πίνακα , δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλήμα .Σ' αυτό το θέμα θα έπρεπε να γίνει μία διόρθωση , ώστε να μην ενοχοποιείται η προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία ως κριτήριο πρόσληψης μόνο πλεονέκτημα μπορεί να είναι.
Παράθεση από: syrrahm στις Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:40:52 pmAν οι προσλήψεις όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών(δημοσίων σχολείων, Σιβιτανιδείου, ΠΔΣ , εκκλησιαστικών κλπ) γίνονταν από τον Ενιαίο πίνακα , δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλήμα .Σ' αυτό το θέμα θα έπρεπε να γίνει μία διόρθωση , ώστε να μην ενοχοποιείται η προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία ως κριτήριο πρόσληψης μόνο πλεονέκτημα μπορεί να είναι.Και με ποιο κριτήριο θα επιλέγεται αυτός που θα αποκτήσει την προϋπηρεσία; Γιατί έτσι όπως αποκτιέται τώρα μόνο αξιοκρατία δεν υπάρχει. Δε μπορώ να δεχτώ ότι, για παράδειγμα, ο χρόνος λήψης πτυχίου είναι ένα τέτοιο κριτήριο, ούτε καν ο βαθμός του πτυχίου, από τη στιγμή που από σχολή σε σχολή υπάρχουν διαφορές.
Παράθεση από: vsk στις Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:55:46 pmΠαράθεση από: syrrahm στις Φεβρουαρίου 08, 2008, 10:40:52 pmAν οι προσλήψεις όλων των ωρομισθίων και αναπληρωτών(δημοσίων σχολείων, Σιβιτανιδείου, ΠΔΣ , εκκλησιαστικών κλπ) γίνονταν από τον Ενιαίο πίνακα , δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλήμα .Σ' αυτό το θέμα θα έπρεπε να γίνει μία διόρθωση , ώστε να μην ενοχοποιείται η προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία ως κριτήριο πρόσληψης μόνο πλεονέκτημα μπορεί να είναι.Και με ποιο κριτήριο θα επιλέγεται αυτός που θα αποκτήσει την προϋπηρεσία; Γιατί έτσι όπως αποκτιέται τώρα μόνο αξιοκρατία δεν υπάρχει. Δε μπορώ να δεχτώ ότι, για παράδειγμα, ο χρόνος λήψης πτυχίου είναι ένα τέτοιο κριτήριο, ούτε καν ο βαθμός του πτυχίου, από τη στιγμή που από σχολή σε σχολή υπάρχουν διαφορές.Δεν το ανέφερα , αλλά εννοούσα τους επιλαχόντες του ΑΣΕΠ.
Κάποιοι βλέπω ότι διαμαρτύρονται για τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, κανείς δεν σας είπε να τα κάνετε.Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή έχουν καταφέρει να γίνουν ωρομίσθιοι και να πάρουν πολλές ώρες, κάποια στιγμή θα τους κάνουν και μόνιμους. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτή η άσχημη εντύπωση να αλλάξει.Ποιος είπε ότι γίνεσαι καλός καθηγητής επειδή έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα;Ποιος είπε ότι γίνεσαι καλός καθηγητής επειδή σου έδωσαν πολλές ώρες σαν ωρομίσθιο;
Πρέπει να σταματήσει αυτή η εντύπωση της δήθεν απαξίωσης των πτυχίων με τον διαγωνισμό. Ο ικανός πρέπει να προηγείται και όχι ο παλιός. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω κάποιας αξιολόγησης.
Και εγώ συμφωνώ μα τα λατρεμένα μου Χανιά,αλλά από αυτά που έχω ζήσει,κατάλαβα ότι πολλές φορές και στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν επιβιώνει ο καλύτερος,αλλά αυτός που φέρνει πελάτες-μαθητές.