*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #182 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:45:31 pm »

Επίσης, αφού, όπως λες, σέβεσαι τους αναπληρωτές/ωρομισθίους, γιατί τους ταυτίζεις όλους με τους "κυρίους" που δεν διορίζονται αξιοκρατικά και καλείς μάλιστα τους υπολοίπους να κάνουν αγωγές, αν διοριστούν; Το να έχεις πετύχει σε έναν ή περισσότερους διαγωνισμούς και να έχεις συγκεντρώσει μόρια γυρίζοντας ανά την Ελλάδα είναι αναξιοκρατική μέθοδος; Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν συνεχίζουν να δίνουν στον ΑΣΕΠ, όπως οι υπόλοιποι;
Μη γενικεύουμε έχοντας στο μυαλό κακά παραδείγματα.
Πολύ σωστά!Δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις. Θα προσθέσω όμως ότι μπορεί στους φιλολόγους ή σε  άλλους κλάδους  ένα μεγάλο ποσοστό των αναπληρωτών να είναι επιτυχόντες ΑΣΕΠ, και  μάλιστα σε υψηλές θέσεις, όμως σε κάποιους άλλους κλάδους ενδέχεται να μην καλούνται ούτε ωρομίσθιοι ακόμη και οι πρώτοι επιλαχόντες από ΑΣΕΠ .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:39:23 »

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:48:43 pm »
Ξέρω περίπτωσή ΠΕ02 διοριστέας με τη δεύτερη χρονιά, η οποία φέτος είναι ωρομίσθια. Στους φιλολόγους, ούτε οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ δεν πάνε αναπληρωτές με την πρώτη. Ούτε με τη δεύτερη χρονιά, απ'ότι φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:51:09 pm »
Έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα.....................

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 10:09:11 pm »
Παράθεση
Όχι δεν είμαστε υπεράνω, εσύ είσαι πολύ πιο κάτω με τον τρόπο συμπεριφοράς σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείς συναδέλφους που θέλουν να διοριστούν αξιοκρατικά και με αξιοπρέπεια χωρίς να έχουν παρακαλέσει κανένα κομματόσκυλο
Αν θες απάντησέ μου σε αυτές τις  (φαινομενικά) άσχετες μεταξύ τους ερωτήσεις:
1.Τί ειδικότητα είσαι?
2. Ποιό είναι το τελευταίο βιβλίο που έχεις διαβάσει?
3. Ποιόν θεωρεί το μυαλό σου κομματόσκυλο?
4. Γιατί ασχολείσαι με κάτι που δε σε αφορά άμεσα αν όχι καθόλου?
5. Του "αγίου"
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:39:23 »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 10:09:47 pm »
Ξέρω περίπτωσή ΠΕ02 διοριστέας με τη δεύτερη χρονιά, η οποία φέτος είναι ωρομίσθια. Στους φιλολόγους, ούτε οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ δεν πάνε αναπληρωτές με την πρώτη. Ούτε με τη δεύτερη χρονιά, απ'ότι φαίνεται.
Σωστά. Με την πρώτη δεν πάνε αναπληρωτές, πάνε όμως ωρομίσθιοι και  έτσι έχουν τη δυνατότητα να πάνε αναπληρωτές την επόμενη χρονιά.Αυτό συνέβη σε πολλούς ΠΕ02(αναφέρομαι σε όσους είχαν υψηλή θέση στον πίνακα του ΑΣΕΠ) τα 3 τελευταία χρόνια.(Τις  3 τελευταίες χρονιές ,ως γνωστόν,προσλήφθηκαν πάρα πολλοί φιλόλογοι αναπληρωτές)

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 10:16:23 pm »
Με την βάση στο 55, ούτε με τη δεύτερη χρονιά πάνε οι ΠΕ02 αναπληρωτές (εκτός και αν είναι σε δυσπρόσιτα). Στο λέω, γιατί είμαι σε αυτή την κατηγορία και απ'ότι φαίνεται, δεν θα μου φτάσουν τα μόρια για αναπλήρωση του χρόνου. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρειες μποροστά σε αυτό που συζητάμε τώρα.

Λοιπόν, αυτό το θέμα έχει καταντήσει κουραστικό! Αν μη τι άλλο, είμαστε μια κοινότητα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, οι οποίοι, απ'οτι φαίνεται, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα σοβαρό διάλογο! Έχω δει διάφορα, ειδικά σε αυτό το thread, τα οποία μου δείχνουν ότι μάλλον είμαστε ανίκανοι να διεκδικήσουμε σοβαρά μια θέση στην εκπαίδευση! Είναι δυνατόν να μαλώνουμε σαν τα κοκόρια με φραστικά πυροτεχνήματα αντί για σοβαρά επιχειρήματα; Συνάδελφοι, με τέτοιο επίπεδο, θεωρείτε ότι είμαστε άξιοι να μπούμε σε τάξη και να διδάξουμε; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους λίγο!

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 10:18:23 pm »

Μια στιγμή γιατί εδώ θα τρελαθούμε εντελώς. Το ότι έχει κάποιος πολλά μόρια επειδή έχει γυρίσει τη μισή Ελλάδα από πότε θεωρείται αξιοκρατική μέθοδος? Δηλαδή αυτός είναι καλύτερος από κάποιον που δεν έχει γυρίσει την Ελλάδα ή δεν έχει δουλέψει σαν αναπληρωτής? Θα τρελαθούμε εντελώς εδώ. Ο μόνος αξιοκρατικός τρόπος διορισμού αυτή τη στιγμή είναι μέσω ΑΣΕΠ, και αυτό γιατί ο διορισμός μέσω πίνακα έχει και αυτός αλλιοωθεί από όλους αυτούς που έχουν χωθεί στην ΠΔΣ ή έχουν βρει άλλους τρόπους να μαζεύουν μόρια (βλέπε Σιβιτανίδειο, εκκλησιαστικά κλπ).
  Όταν κάποιος επιλέγει να τρέχει σε απομακρυσμένες περιοχές έχει υπογράψει μια σύμβαση και ξέρει πολύ καλά ότι είναι με σύμβαση. Κανείς δεν του έχει υποσχεθεί ότι θα γίνει μόνιμος. Καλύπτει λειτουργικό κενό. Το υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο να τον διορίσει. Διότι δεν έχει περάσει καμία αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης για να διοριστεί.

Συμφωνώ ότι οι εκάστοτε πίνακες αλλοιώνονται, όπως λες, και από αυτήν την άποψη αντιλαμβάνομαι την οργή σου. Νομίζω ότι αποτελεί αίτημα και της ΟΛΜΕ να αλλάξει αυτή η κατάσταση και ως προς αυτό θα μπορούσε να υπάρξει πίεση, γιατί είναι θεσμικό αίτημα.
Μέσα στον πίνακα όμως η μεγάλη πλειοψηφία έχει μπει, γιατί πέτυχε στον ΑΣΕΠ. Γι' αυτό μίλησα περί αξιοκρατίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι διοριστέοι ΑΣΕΠιτες έχουν σχέση με την αξιοκρατία, ενώ οι επιλαχόντες ΑΣΕΠιτες- αναπληρωτές δεν έχουν. Οι πρώτοι έχοντας καλύτερη σειρά διορίζονται άμεσα μόνιμοι, οι υπόλοιποι μετά από κάποια χρόνια γυρίζοντας από εδώ και από εκεί.
Όσο για το κράτος, κάνεις λάθος, τους έχει υποσχεθεί ότι θα διοριστούν μόνιμοι μέσα από αυτήν τη διαδικασία και μάλιστα το υποσχέθηκε μέσα από νόμο. Αν αυτή η υπόσχεση πάψει να υφίσταται, αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά δεν νομίζω ότι τότε θα βρεθούν πολλοί που θα τρέχουν για μια ετήσια σύμβαση στο άλλο άκρο της Ελλάδας.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 10:59:32 pm »
Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τα εξής :

i. Γιατί να μην αξίζουν τον διορισμό καθηγητές που άφησαν παιδιά,σκυλιά.γατιά
   για να πάνε μακριά από τα σπίτια τους να διδάξουν και να πάρουν τα ανάλογα μόρια ως αναπληρωτές (πολλοί από τους οποίους είναι και απλήρωτοι),
   αφού κατέκτησαν το δικαίωμα να πάνε αναπληρωτές λόγω της επιτυχίας τους στον ΑΣΕΠ.

ii. Γιατί υπερασπίζονται τον ΑΣΕΠ με τόσο πάθος οι των ΗΥ.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #190 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 11:13:22 pm »
Tο παρόν thread κλειδώθηκε λόγω πολλαπλών παραβάσεων των όρων χρήσης. Θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα των post, θα παραμείνουν μόνο αυτά που έχουν άμεση σχέση με το θέμα και αν μετά νομίζει κάποιος,πως έχει κάτι ουσιαστικό να πει επί του θέματος, μπορεί να ζητήσει το άνοιγμα του.

Ευχαριστούμε όσους προσπάθησαν ( μάταια βέβαια ) να βοήθήσουν στην αυτορρύθμιση του θέματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2008, 11:43:33 pm από Lenazagor »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144