PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Σχολική ζώνη
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
,
nikolopol
)
Σχολικές Εκδρομές
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
25
26
27
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σχολικές Εκδρομές (Αναγνώστηκε 74162 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ppil
Έμπειρο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Σχολικές Εκδρομές
«
Απάντηση #364 στις:
Σήμερα
στις 12:33:14 am »
Tweet
Νομίζω πως διαφωνώ με όλους, αλλά συμφωνώ με τον νόμο. Θεωρώ αυτονόητο πως, όταν ο εκπαιδευτικός συνοδεύει μαθητές σε πολυήμερη εκδρομή, φέρει ο ίδιος την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλειά τους.
Η ευθύνη αυτή δεν μπορεί να επιμεριστεί ούτε να μεταφερθεί στους γονείς, οι οποίοι, εύλογα, απουσιάζουν.
Ο εκπαιδευτικός, στην πράξη, καλείται να υποκαταστήσει πλήρως τον γονέα, να εποπτεύσει ανηλίκους 24 ώρες το 24ωρο, να προλάβει κάθε πιθανό κίνδυνο και να διαχειριστεί κάθε παρέκκλιση — ακόμη και εκείνες που πηγάζουν από χρόνια ελλείμματα οικογενειακής διαπαιδαγώγησης. Αποδέχομαι δηλ. απολύτως αυτή την ευθύνη. Δεν τη θεωρώ άδικη ή υπερβολική. Δεν διανοούμαι να μεθύσει μαθητής υπό την εποπτεία μου και να πως πως φταίει η μάνα του που τον κακόμαθε.
Είναι όμως μια ευθύνη που δεν μπορεί να ασκηθεί ουσιαστικά με τα μέσα που διαθέτουμε, στις συνθήκες που επικρατούν και με τις απαιτήσεις που τίθενται από την κοινωνία και την πολιτεία. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγω σταθερά και συνειδητά να μη συμμετέχω σε πολυήμερες εκδρομές. Ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να το κάνω, γι΄αυτό είναι δίκαιος. Δεν μπορώ να αναλάβω μια ευθύνη την οποία αναγνωρίζω ως δική μου, όταν παράλληλα γνωρίζω ότι δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός τρόπος να την ασκήσω με ασφάλεια, νομική κάλυψη και παιδαγωγική ισορροπία. Πρόκειται για μια απόφαση όχι άρνησης, αλλά ακέραιης ανάληψης της ευθύνης — και, κατ’ επέκταση, της απόφασης να μην την αναλαμβάνω όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.
Καταγράφηκε
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
25
26
27
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »