0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις το ξέρω ότι δεν θα ειναι υποχρεωτική η παιδαγωγική επάρκεια...αυτό που ρωτάω είναι εάν θα προτάσσονται όσοι έχουν παιδαγωγική επάρκεια όπως πριν...δηλαδή έαν κάποιος με παιδαγωγική επάρκεια γράψει πάνω από τη βάση θα προηγείται των άλλων στο διορισμό... δηλαδή το ότι θα ισχύει ως έχουν ισχύει και για αυτή την περίπτωση;
για ποια λογικη μιλας? μηπως ολα οσα κανουν χρονια τωρα εχουν λογικη? Ασε που ο νομος λεει,πως προτασσονται οι εχοντες παιδαγωγικη επαρκεια. Δηλ. ολοι οσοι την εχουν ανεξαρτητα απο ποιο προγραμμα. Μακαρι να κανω λαθος,γιατι αλλιως τα πραγματα θα ειναι για κλαμματα.
Παράθεση από: Tsampika στις Μαΐου 02, 2011, 12:02:58 pmγια ποια λογικη μιλας? μηπως ολα οσα κανουν χρονια τωρα εχουν λογικη? Ασε που ο νομος λεει,πως προτασσονται οι εχοντες παιδαγωγικη επαρκεια. Δηλ. ολοι οσοι την εχουν ανεξαρτητα απο ποιο προγραμμα. Μακαρι να κανω λαθος,γιατι αλλιως τα πραγματα θα ειναι για κλαμματα.1. Η λογική λέει ότι οι απόφοιτοι των οικονομικών σχολών, αν θέλουν να γίνουν εκπαιδευτικοί, χρειάζονται τη παιδαγωγική κατάρτιση επειδή οι οικονομικές σχολές ΔΕΝ παράγουν εκπαιδευτικούς επειδή ΔΕΝ είναι εκπαιδευτικές σχολές. (πχ. αν θέλει κάποιος απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ να ασκήσει το επάγγελμα του οικονομολόγου - αναλυτή, του λογιστή, κλπ. ΔΕΝ χρειάζεται παιδαγωγική κατάρτιση - τι να την κάνει;...)2. Στην παραπάνω λογική στηρίζεται και ο ν. 1566 που λέει (εδώ και 25 χρόνια!) ότι οι πτυχιούχοι ΜΗ εκπαιδευτικών σχολών (oι λεγόμενες τεχνικές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και η ΠΕ09) για να διορισθούν στην εκπαίδευση χρειάζεται να έχουν παιδαγωγικό πτυχίο της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ (νυν ΑΣΠΑΙΤΕ). 3. Λόγω αναγκών κάποια στιγμή (από το 1992 και μετά), σε κάποιες ειδικότητες (ΠΕ19, Πληροφορικής) κατά παρέκκλιση των διατάξεων διορίσθηκαν στην εκπαίδευση και πτυχιούχοι χωρίς παιδαγωγικό, με την πρόβλεψη όμως ότι κάποτε μερίμνη της πολιτείας θα πρέπει να το αποκτήσουν, και με την επισήμανση ότι σε κάθε περίπτωση θα έπονται των κατόχων παιδαγωγικού πτυχίου. Ετσι στους διορισμούς πάντα οι κάτοχοι παιδαγωγικού προηγούνται εκείνων που το στερούνται.4. Ηδη στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και εν όψει του ενιαίου μισθολογίου που σχεδιάζεται στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων επικρατεί προβληματισμός για το εάν πρέπει να εξομοιώνται μισθολογικά οι εκπαιδευτικοί με 5ετείς σπουδές (4 στο πανεπιστήμιο και 1 στην ΣΕΛΕΤΕ) με τους εκπαιδευτικούς που έχουν (4ετείς σπουδές - και μόνο αυτές, χωρίς, δηλ. παιδαγωγικό).
Παράθεση από: xaan στις Μαΐου 02, 2011, 11:40:34 pmΠαράθεση από: Tsampika στις Μαΐου 02, 2011, 12:02:58 pmγια ποια λογικη μιλας? μηπως ολα οσα κανουν χρονια τωρα εχουν λογικη? Ασε που ο νομος λεει,πως προτασσονται οι εχοντες παιδαγωγικη επαρκεια. Δηλ. ολοι οσοι την εχουν ανεξαρτητα απο ποιο προγραμμα. Μακαρι να κανω λαθος,γιατι αλλιως τα πραγματα θα ειναι για κλαμματα.1. Η λογική λέει ότι οι απόφοιτοι των οικονομικών σχολών, αν θέλουν να γίνουν εκπαιδευτικοί, χρειάζονται τη παιδαγωγική κατάρτιση επειδή οι οικονομικές σχολές ΔΕΝ παράγουν εκπαιδευτικούς επειδή ΔΕΝ είναι εκπαιδευτικές σχολές. (πχ. αν θέλει κάποιος απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ να ασκήσει το επάγγελμα του οικονομολόγου - αναλυτή, του λογιστή, κλπ. ΔΕΝ χρειάζεται παιδαγωγική κατάρτιση - τι να την κάνει;...)2. Στην παραπάνω λογική στηρίζεται και ο ν. 1566 που λέει (εδώ και 25 χρόνια!) ότι οι πτυχιούχοι ΜΗ εκπαιδευτικών σχολών (oι λεγόμενες τεχνικές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων και η ΠΕ09) για να διορισθούν στην εκπαίδευση χρειάζεται να έχουν παιδαγωγικό πτυχίο της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ (νυν ΑΣΠΑΙΤΕ). 3. Λόγω αναγκών κάποια στιγμή (από το 1992 και μετά), σε κάποιες ειδικότητες (ΠΕ19, Πληροφορικής) κατά παρέκκλιση των διατάξεων διορίσθηκαν στην εκπαίδευση και πτυχιούχοι χωρίς παιδαγωγικό, με την πρόβλεψη όμως ότι κάποτε μερίμνη της πολιτείας θα πρέπει να το αποκτήσουν, και με την επισήμανση ότι σε κάθε περίπτωση θα έπονται των κατόχων παιδαγωγικού πτυχίου. Ετσι στους διορισμούς πάντα οι κάτοχοι παιδαγωγικού προηγούνται εκείνων που το στερούνται.4. Ηδη στα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και εν όψει του ενιαίου μισθολογίου που σχεδιάζεται στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων επικρατεί προβληματισμός για το εάν πρέπει να εξομοιώνται μισθολογικά οι εκπαιδευτικοί με 5ετείς σπουδές (4 στο πανεπιστήμιο και 1 στην ΣΕΛΕΤΕ) με τους εκπαιδευτικούς που έχουν (4ετείς σπουδές - και μόνο αυτές, χωρίς, δηλ. παιδαγωγικό). συμφωνω με αυτα που γραφεις,αλλα το ερωτημα μου δεν εχει απαντηθει ακομη. Οι εχοντες παιδαγωγικη επαρκεια μεσω Ασπαιτε,μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης η' δευτερο πτυχιο παιδαγωγικης σχολης θα αντιμετωπιζονται το ιδιο στη λιστα με τους εχοντες επαρκεια απο τα προγραμματα που προκειται να εφαρμοσουν τα πανεπιστημια? δεν ρωταω για το μισθολογικο κομματι αλλα για τη σειρα καταταξης στις λιστες!
Συναδελφοι θεωρω απαραδεκτο να αντιμετωπιστουν το ιδιο οι αποφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ με συναδελφους που θα παρακολουθησουν το εξαμηνιαιο προγραμμα.Τι ειμαστε δηλ.εμεις, κοροιδα που παρακολουθουμε την ΑΣΠΑΙΤΕ εναν χρονο τωρα,μακρια απο τα σπιτια μας και καποιοι αλλοι θα παρουν την παιδαγωγικη καταρτιση ανετα και χαλαρα?Εντωμεταξυ ολοι γνωριζουμε ποσο δυσκολα εισαγεσαι στην ΑΣΠΑΙΤΕ.