0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: LK στις Σεπτεμβρίου 05, 2010, 03:04:33 pmΜα, να ρωτήσω κάτι; Μείωσαν με ρύθμιση της παρακράτηση φόρου ή, αντίθετα η παρακράτηση φόρου μειώθηκε λόγω απώλειας εισοδήματος. Τι από τα δύο έχει γίνει, γιατί στη δεύτερη περίπτωση δεν κινδυνεύουμε να πληρώσουμε στο τέλος. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, κανείς δεν ξέρει.Ρώτησα μια φίλη μου που δουλεύει σε γραφείο και μου είπε ότι θα βγει κάποιο ποσό για την εφορία και καλό είναι να έχουμε κάνει το κουμάντο μας. Εμένα πχ από εκεί που κρατάγανε πάνω από 100 ευρώ για την εφορία τώρα δεν μου κρατάνε ούτε 10. Νομίζεις ότι η απώλεια ει΄σοδημάτων εξηγεί την τόσο μεγάλη διαφορά στην παρακράτηση φόρου.
Μα, να ρωτήσω κάτι; Μείωσαν με ρύθμιση της παρακράτηση φόρου ή, αντίθετα η παρακράτηση φόρου μειώθηκε λόγω απώλειας εισοδήματος. Τι από τα δύο έχει γίνει, γιατί στη δεύτερη περίπτωση δεν κινδυνεύουμε να πληρώσουμε στο τέλος. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, κανείς δεν ξέρει.
απλά για να μην τα μπερδεύουμε υπάρχει το εξωδιδακτικής απασχόλησης και το διδακτικής προετοιμασίας. Το πρώτο είναι πλέον 288 ευρώ και το δεύτερο 85 ευρώ το μήνα. Και βέβαια να πούμε ότι τα επιδόματα κατακτήθηκαν μεσα από απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και σήμερα μας τα παίρνουν πίσω -έστω και τμημτικά προς το παρόν- και δεν έχει ανοίξει μύτη...
Στην πρώτη σελίδα αυτού του τόπικ έχω παραθέσει δύο ιστοσελίδες που δείχνουν τα περσινά μισθολογικά δεδομένα και τα φετινά. Λοιπόν, κοίταξα και η παρακράτηση φόρου έχει μειωθεί σ' εμένα κατά 30 ευρώ. Δηλαδή, κάνουν αλχημείες για να τα πληρώσουμε στο τέλος στην εφορία και εμείς καθόμαστε και λέμε στις δημοσκοπήσεις ότι είναι σκληρά, αλλά αναγκαία τα μέτρα.
Με άλλα λόγια, μας έδιναν τα επιδόματα για να μη μας δίνουν αυξήσεις και να μην υπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές
Είναι απλή η λύση αν το πράμα πάει για το εξωδιδακτικής τότε συνάδελφοι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑ
Για το φόρο που αναφέρετε, υπολογίζεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου περίπου το ετήσιο εισόδημα, θεωρείται δεδομένο το αφορολόγητο των 12000 και ο φόρος που αντιστοιχεί στη διαφορά μοιράζεται σε 12 μήνες. Π.χ. εισόδημα 14000, διαφορά από το αφορολόγητο 2000, φορολογική κλίμακα 18%, φόρος 360 ευρώ, άρα 30 ευρώ/μήνα.
Δηλαδή, τι έχει αλλάξει: ο φορολογικός συντελεστής ή η παρακράτηση φόρου, λόγω απώλειας εισοδήματος; Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θέλω να καταλάβω τι ακριβώς μηχανεύονται. Και κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω: οι αναπληρωτές παίρνουν υψηλότερο καθαρό μισθό, γιατί υπάρχει διαφορά στις ασφαλιστικές εισφορές ή γιατί δεν τους γίνεται παρακράτηση φόρου;
Δεν έχει και πολλή σημασία αλλά μια και το ανέφερες, η διαίρεση γίνεται δια 14.Γι`αυτούς που συναντούν τον πρωθυπουργό στο δρόμο εννοείς;
Παράθεση από: kinegiros στις Σεπτεμβρίου 05, 2010, 03:06:48 pmΕίναι απλή η λύση αν το πράμα πάει για το εξωδιδακτικής τότε συνάδελφοι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑ
Συνάδελφοι, συμφωνώ με όλα αυτά αλλά ας μη γινόμαστε τόσο υπερβολικοί... Υποτίθεται το ωράριο ενός εκπαιδευτικού είναι 8-2 αλλά αμφιβάλλω αν κανείς μας κάθεται αυτές τις ώρες... Αν λοιπόν συνέβαινε αυτό, ούτως ή άλλως η δουλειά για το σπίτι θα ήταν ελάχιστη. Εάν θέλουμε 12 να είμαστε σπίτια μας, έχουμε την απαίτηση να μη μένει τίποτα για το σπίτι?