*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο: Κρατήσεις  (Αναγνώστηκε 124222 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο: Κρατήσεις
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 03:24:35 pm »
Μα, να ρωτήσω κάτι; Μείωσαν με ρύθμιση της παρακράτηση φόρου ή, αντίθετα η παρακράτηση φόρου μειώθηκε λόγω απώλειας εισοδήματος. Τι από τα δύο έχει γίνει, γιατί στη δεύτερη περίπτωση δεν κινδυνεύουμε να πληρώσουμε στο τέλος. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, κανείς δεν ξέρει.
Ρώτησα  μια  φίλη  μου που  δουλεύει  σε  γραφείο  και  μου  είπε  ότι  θα  βγει κάποιο ποσό  για  την  εφορία  και  καλό  είναι  να  έχουμε  κάνει  το κουμάντο  μας. Εμένα  πχ  από  εκεί  που  κρατάγανε  πάνω  από  100  ευρώ  για  την  εφορία  τώρα  δεν μου  κρατάνε  ούτε  10. Νομίζεις  ότι  η  απώλεια  ει΄σοδημάτων  εξηγεί  την  τόσο  μεγάλη  διαφορά  στην  παρακράτηση  φόρου.

Αυτό ακριβώς εννοώ, με πρόλαβες επειδή είχα διακοπή στη σύνδεση.

Η μείωση στο φόρο μπορεί να γίνει και από τα δύο ενδεχόμενα που περιγράφεις LK, αλλά σε ελάχιστο βαθμό. Η φορολογική κλίμακα έχει αλλάξει αλλά όχι πάντα προς το καλύτερο.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:42:03 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 03:27:21 pm »
απλά για να μην τα μπερδεύουμε υπάρχει το εξωδιδακτικής απασχόλησης και το διδακτικής προετοιμασίας. Το πρώτο είναι πλέον 288 ευρώ και το δεύτερο 85 ευρώ το μήνα. Και βέβαια να πούμε ότι τα επιδόματα κατακτήθηκαν μεσα από απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και σήμερα μας τα παίρνουν πίσω -έστω και τμημτικά προς το παρόν- και δεν έχει ανοίξει μύτη...
Και, για την ιστορία (απ' όσο μου έχουν πει παλιότεροι συνάδελφοι) το πρώτο το έδωσε ο ίδιος ο Γιωργάκης, ως υπουργός παιδείας ως αντίδοτο στο αίτημα των εκπαιδευτικών για αυξήσεις. Πρόεδρος της ΟΛΜΕ ήταν κάποιος Πασόκος, που από τότε δεν τον ξανάκουσε ούτε η μάνα του, καθώς δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά που έπρεπε, να συγκρατήσει την οργή των εκπαιδευτικών. Το άλλο το έδωσε η Γιαννάκου, πάλι αντί αυξήσεων. Δηλαδή, που έλεγε και η γιαγιά μου, εμ κερ........., εμ δαρμένος. Με άλλα λόγια, μας έδιναν τα επιδόματα για να μη μας δίνουν αυξήσεις και να μην υπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές και από την άλλη μας λένε και συντεχνία που τα έκανε πλακάκια με τους πολιτικούς για να παίρνει επιδόματα.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 03:41:03 pm »
Στην πρώτη σελίδα αυτού του τόπικ έχω παραθέσει δύο ιστοσελίδες που δείχνουν τα περσινά μισθολογικά δεδομένα και τα φετινά. Λοιπόν, κοίταξα και η παρακράτηση φόρου έχει μειωθεί σ' εμένα κατά 30 ευρώ. Δηλαδή, κάνουν αλχημείες για να τα πληρώσουμε στο τέλος στην εφορία και εμείς καθόμαστε και λέμε στις δημοσκοπήσεις ότι είναι σκληρά, αλλά αναγκαία τα μέτρα.

Τίποτα δεν αποκλείεται αν και μια μείωση στο φόρο μπορεί να προέρχεται και από τους δύο λόγους που έγραψα πριν.

Με άλλα λόγια, μας έδιναν τα επιδόματα για να μη μας δίνουν αυξήσεις και να μην υπολογίζονται στις συντάξιμες αποδοχές

Για να μην υπολογίζονται και στα δώρα. Και αυτά τα κέρδισαν συνάδελφοι μετά από κινητοποιήσεις εβδομάδων.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 04:22:08 pm »
Είναι απλή η λύση αν το πράμα πάει για το εξωδιδακτικής τότε συνάδελφοι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:42:03 »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 04:41:38 pm »
απλά για να μην τα μπερδεύουμε υπάρχει το εξωδιδακτικής απασχόλησης και το διδακτικής προετοιμασίας. Το πρώτο είναι πλέον 288 ευρώ και το δεύτερο 85 ευρώ το μήνα. Και βέβαια να πούμε ότι τα επιδόματα κατακτήθηκαν μεσα από απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και σήμερα μας τα παίρνουν πίσω -έστω και τμημτικά προς το παρόν- και δεν έχει ανοίξει μύτη...

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Αν κοπεί το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, μη σταματήσετε να προετοιμάζεστε και να διορθώνετε το απόγευμα, γιατί εξωδιδακτική απασχόληση σημαίνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά κάνουμε στο σχολείο.
(Άσχετο: Οι πολύτεκνοι συνάδελφοι που δεν κάνουν τίποτα (υπάρχουν πάντως και μερικοί που δεν είναι τόσο γαϊδούρια), γιατί παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα;;; )
Το αναφέρει και ο συνάδελφος παραπάνω: Άλλο είναι το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

Κατά τη γνώμη μου, δε θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιου είδους επιδόματα. Εντάξει, δουλεύουμε το απόγευμα, αλλά δεν πηγαίνουμε στην υπηρεσία από 7.30 μέχρι 15.00.
Απλώς θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος ο βασικός μισθός , αλλά για τους λόγους που αναφέρθηκαν δεν επιτεύχθηκαν ποτέ μεγάλες αυξήσεις.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 04:52:22 pm »
Για το φόρο που αναφέρετε, υπολογίζεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου περίπου το ετήσιο εισόδημα, θεωρείται δεδομένο το αφορολόγητο των 12000 και ο φόρος που αντιστοιχεί στη διαφορά μοιράζεται σε 12 μήνες. Π.χ. εισόδημα 14000, διαφορά από το αφορολόγητο 2000, φορολογική κλίμακα 18%, φόρος 360 ευρώ, άρα 30 ευρώ/μήνα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 05:03:36 pm »
Για το φόρο που αναφέρετε, υπολογίζεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου περίπου το ετήσιο εισόδημα, θεωρείται δεδομένο το αφορολόγητο των 12000 και ο φόρος που αντιστοιχεί στη διαφορά μοιράζεται σε 12 μήνες. Π.χ. εισόδημα 14000, διαφορά από το αφορολόγητο 2000, φορολογική κλίμακα 18%, φόρος 360 ευρώ, άρα 30 ευρώ/μήνα.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 05:15:23 pm από LK »

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 05:20:23 pm »

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 05:27:20 pm »
Δηλαδή, τι έχει αλλάξει: ο φορολογικός συντελεστής ή η παρακράτηση φόρου, λόγω απώλειας εισοδήματος; Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θέλω να καταλάβω τι ακριβώς μηχανεύονται. Και κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω: οι αναπληρωτές παίρνουν υψηλότερο καθαρό μισθό, γιατί υπάρχει διαφορά στις ασφαλιστικές εισφορές ή γιατί δεν τους γίνεται παρακράτηση φόρου;

Θα σου ξαναγράψω ότι μπορεί να οφείλεται και στα δύο. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση γιατί εξαρτάται από το ακριβές ετήσιο εισόδημα του καθενός.
Οι αναπληρωτές έχουν λιγότερες κρατήσεις εκτός φόρου. Ο φόρος είναι ο ίδιος για όλους τους μισθωτούς και εξαρτάται και από την οικογενειακή κατάσταση.

Gabriel Garcia Marquez

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 05:31:14 pm »
Δηλαδή, τι έχει αλλάξει: ο φορολογικός συντελεστής ή η παρακράτηση φόρου, λόγω απώλειας εισοδήματος; Συγγνώμη που επιμένω, αλλά θέλω να καταλάβω τι ακριβώς μηχανεύονται. Και κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω: οι αναπληρωτές παίρνουν υψηλότερο καθαρό μισθό, γιατί υπάρχει διαφορά στις ασφαλιστικές εισφορές ή γιατί δεν τους γίνεται παρακράτηση φόρου;

Οι αναπληρωτές έχουν μόνο ΙΚΑ, καμία σχέση με τις κρατήσεις των μονίμων. Και φυσικά γίνεται παρακράτηση φόρου.
Για το πρώτο που ρωτάς ισχύουν και τα δύο. Υπολογίζεται ο χαμηλότερος φορ. συντελεστής (για εισόδημα μέχρι 16000) στο μειωμένο εισόδημα.

Δεν έχει και πολλή σημασία αλλά μια και το ανέφερες, η διαίρεση γίνεται δια 14.

Γι`αυτούς που συναντούν τον πρωθυπουργό στο δρόμο εννοείς;  ;)

Νομίζω ότι μετά τη μετατροπή των δώρων σε 500, 250 και 250, γίνεται διά 12, αλλά όπως είπες δεν έχει σημασία.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 05:56:48 pm »
Είναι απλή η λύση αν το πράμα πάει για το εξωδιδακτικής τότε συνάδελφοι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑ

Αποσυνδεδεμένος eleni t

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 06:21:24 pm »
Συνάδελφοι, συμφωνώ με όλα αυτά αλλά ας μη γινόμαστε τόσο υπερβολικοί... Υποτίθεται το ωράριο ενός εκπαιδευτικού είναι 8-2 αλλά αμφιβάλλω αν κανείς μας κάθεται αυτές τις ώρες... Αν λοιπόν συνέβαινε αυτό, ούτως ή άλλως η δουλειά για το σπίτι θα ήταν ελάχιστη. Εάν θέλουμε 12 να είμαστε σπίτια μας, έχουμε την απαίτηση να μη μένει τίποτα για το σπίτι?

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 08:25:46 pm »
Συνάδελφοι, συμφωνώ με όλα αυτά αλλά ας μη γινόμαστε τόσο υπερβολικοί... Υποτίθεται το ωράριο ενός εκπαιδευτικού είναι 8-2 αλλά αμφιβάλλω αν κανείς μας κάθεται αυτές τις ώρες... Αν λοιπόν συνέβαινε αυτό, ούτως ή άλλως η δουλειά για το σπίτι θα ήταν ελάχιστη. Εάν θέλουμε 12 να είμαστε σπίτια μας, έχουμε την απαίτηση να μη μένει τίποτα για το σπίτι?

Αποσυνδεδεμένος eleni t

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 10:09:25 pm »

Μάλλον συνάδελφε είσαι άλλου τύπου εκπαιδευτικός από εμένα. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 12 ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ?

ΕΓΩ ΚΑΝΩ 4-5 ώρες την ημέρα και όχι κολλητά, στα κενά μου προσπαθώ να βγάλω δουλειές όπως την γραφειοκρατία του υπεύθυνου τάξεως/ το να δέχομαι γονείς/ ότι άλλο μου έχει ανάθεση ο σύλλογος/ και ότι έκτακτο προκύψει !

ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ? το 8-2 μου είναι σε ΑΞΙΑ χ10 από ένα 8-2 οποιουδήποτε γραφιά σε μια υπηρεσία ! ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)