0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φυσικά και δεν πρόκειται να υπάρξει, αφού οι "πάλιουρες" που όταν ήταν νέοι ήθελαν μικρή την ψαλίδα εισαγωγικού-καταληκτικού μισθού, όταν πάλιωσαν φρόντισαν να ανοίξει πάλι η ψαλίδα με το μισθολόγιο του 2011.Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, μπορεί να διαπιστώσει ότι ήδη η πρόταση που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς είναι για διατήρηση της προσωπικής διαφοράς:http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2015/06/Final_Greek_Proposal_aftodioikisi.pdf΄"dd. Υλοποίηση από 1/1/2016 του νέου ενιαίου μισθολογίου το οποίο θα δομηθεί πάνω στις παρακάτω 6 αρχές:i. Ρυθμός προσλήψεων για το 2016: 1:2 με την μαζική πλειοψηφία των νέων προσλήψεων να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (70%)ii. Ωρίμανση μισθολογική και βαθμολογική από το δεύτερο εξάμηνο του 2016iii. Η ίδιες απολαβές για την ίδια εργασία.iv. Διασύνδεση βαθμολογίας (αξιολόγηση) με θέσεις ευθύνηςv. Όχι επιπλέον περικοπές σε μισθούςvi. Νέο μισθολόγιο ξεκινώντας με βάση τους μισθούς τις 31/12/2015"Για το iii κάποιοι αφελείς λένε: "νέο μισθολόγιο με «ίδιες απολαβές για ίδια εργασία», σημαίνει κατά πάσα βεβαιότητα την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς»."Ναι, καλά. Το μόνο που λέει αυτή η πρόταση είναι να επαναλαμβάνει αυτό που λέει το Άρθρο 22, Παρ.1 του Συντάγματος:"Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας."Φυσικά θα μας πούνε ότι η εργασία που παρέχουμε δεν έχει ίση αξία με την εργασία των διαχρονικά ευνοημένων υπαλλήλων...Και για το σημείο vi μάλλον η δουλειά πάει προς τα εκεί που λέει ο vadi
Συνάδελφοι το δυστυχές είναι από πληροφορίες που συλλέγω ότι το ''ξεπάγωμα'' των βαθμών δε θα γίνει με τον τρόπο που φανταζόμαστε δηλαδή κάποιες μικρές αυξήσεις, αλλά με ταυτόχρονη μείωση του εισαγωγικού βαθμού ΣΤ από τα 1092 μεικτά, γεγονός που θα σημάνει μηδενικές αυξήσεις περαιτέρω.Επίσης μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν πείθει ότι κινείται με πυλώνα τον εξορθολογισμό των ανισοτήτων των μισθολογίων παρόλο που αρχικά Κατρούγκαλος και Μάρδας είχαν κάνει λόγο για μηδενισμό των ανισοτήτων των υπαλλήλων που με τα ίδια προσόντα αμείβονται διαφορετικά ανάλογα με το Υπουργείο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Μακάρι να διαψευστώ αλλά μισθολογική δικαιοσύνη σε τούτο τον τόπο δεν πρόκειται να υπάρξει.
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά πιο πιθανό είναι να έκανε δίκαιο μισθολόγιο ο Κούλης (λίγο πάνω οι Ε, πολύ κάτω οι
Ακριβώς όπως τα λες είναι. Μας ετοιμάζουν ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ. Ξεπαγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές, αλλά προστίθεται νέο μισθολογικό κλιμάκιο το Ζ που θα έχει πιο μικρές αποδοχές από το ΣΤ και θα γίνει ξανά κατάταξη όλων μας στο νέο μισθολόγιο, οπότε όλος ο πλεονάζων χρόνος που έχουμε μαζέψει στο βαθμό μας θα χαθεί για να καλύψουμε τα χρόνια παραμονής στο νέο βαθμό. Έτσι κάποιος που είναι στο Ε και περιμένει να πάει στο Δ ή κάποιος που είναι στο Δ και περιμένει να πάει στο Γ θα ξαναβρεθεί στον ίδιο βαθμό. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω κι εγώ για το μισθολόγιο που ετοιμάζουν. Και επειδή αναφέρθηκε και ο Κούλης, είναι ακριβώς το ίδιο μισθολόγιο, το οποίο έχουν επεξεργαστεί τεχνοκράτες του υπουργείου οικονομικών για λογαριασμό της προηγούμενης Κυβέρνησης και των Θεσμών (βλέπετε; αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τη λέξη Τρόικα, είμαι στο πνεύμα της εποχής).
Συνάδελφε...ξαναδες το λίγο αν θες.Οταν λες δίκαιο = Δικαιοσύνη = Ελληνική Δικαιοσύνη ?
πιο πιθανόν...0,1% > 0,00001%
Δεν καταλαβαίνω πώς θα βρεθούμε στον ίδιο βαθμό. Αν προστεθεί το Ζ επιπλέον του ΣΤ δεν θα γίνει ξανά κατάταξη όλων βάσει ετών σε νέους βαθμούς; Δηλαδή κάποιος με 13 χρόνια που ήταν κολλημένος στο Ε θα παραμείνει Ε; Πώς το γνωρίζουμε αυτό σίγουρα;Το σίγουρο είναι ότι λίγο-πολύ δεν θα αλλάξει κάτι αισθητά για την πλειοψηφία....εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι.