Έσπερος, jimpan και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
σε συνεχεια μιας συζητησης που ειχε ξεκινησει εδω πριν λιγες μερες, θα ηθελα να προσθεσω το παρακατω περυσινο εγγραφο της δδε δυτ θεσνικης και το οποιο αναφερει οτι συνυπολογιζαν το αρ 8 του ν 2817/00, οπως ειχαν αναφερει καποιοι συναδελφοι τις προηγουμενες ημερες. Αυτό σημαινει οτι μεχρι και περυσι στη συγκεκριμενη δδε δινονταν η δυνατοτητα σε εναν εκπκο που ειχε τοποθετηθει χωρις αιτηση του για τις αναγκες της υπηρεσιας σε οργανικη θεση να υποβαλλει αιτηση για βελτιωση , ακομα και αν το τρεχον σχολ ετος ειχε αποσπαστει σε αλλη σχολ μοναδα. Η δικη μου αισθηση ειναι οτι δεν εφαρμοζεται σε ολες τις δδε και ο μοναδικος λογος κατα την αποψη μου ειναι απο άγνοια της συγκεκριμενης διαταξης. Αν λοιπον καποιος συναδελφος τοποθετηθηκε φετος οργανικα για τις αναγκες υπηρεσιας και το νεο σχολ ετος θελησει να αιτηθει βελτιωση, μπορει να διεκδικησει με την προαναφερομενη διαταξη την εγκυρότητα της αίτησής του σε περιπτωση που αυτη δε γινει αποδεκτη απο τη δικη του δδε
ευχαριστουμε πολυ συναδελφε!!
Το πρόβλημα είναι ότι η επίμαχη διάταξη (που είναι διάταξη του 2413/96 όπως τροποποιήθηκε με τον 2817/00, λανθασμένα το αναφέρει το έγγραφο αλλά πάμε παρακάτω) δεν έχει καταργηθεί ρητά. Καταργήθηκε όμως έμμεσα ήδη από το 2010 με τον 3848/2010. Άλλωστε αν ίσχυε θα έπρεπε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ότι έχουν δικαίωμα για "βελτίωση τοποθέτησης" (έτσι το αποκαλούσε) σε όλο το νομό (που έχει και ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης) και όχι μόνο στη Δυτ. Θεσσαλονίκη γιατί έτσι έλεγε η διάταξη:... εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται οριστικά, ύστερα από πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου, σε σχολεία της περιοχής μετάθεσης, τα οποία δεν είχαν περιλάβει στις προτιμήσεις τους, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης από το επόμενο σχολικό έτος για βελτίωση της τοποθέτησής τους για σχολεία της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης μόνο του ίδιου νομού και συγκρίνονται με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς.Καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που βρίσκεται σε αντίθεση
Συνεχίζεται το θρίλερ. Μιλάτε για εδάφιο νόμου το οποίο αναφέρεται σε οριστική τοποθέτηση μετά από διορισμό και το χρησιμοποιείτε επειδή σας βολεύει (από μετάθεση). Στο μεταξύ αν υποθέσουμε ότι ισχύει τότε δεν επιτρέπει τη μετάθεση σε άλλο νομό.Είναι το άρθρο 46, Παρ. 6 του Ν.2413/96, όπως τροποποιήθηκε με τον 2817/00 (άρθρο 8, Παρ. 9).Όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στην εγκύκλιο μεταθέσεων και στο ΠΔ 50/96 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 100/97.Και το παραπάνω πιθανώς να έχει καταργηθεί από τον 4589/2019, νόμος με βάση γίνονται πλέον οι διορισμοί
Το εψαξα αρκετα το θεμα τις προηγούμενες ημερες και πηρα την εξης απαντηση απο τη ΔΔΕ που ανηκω και 2 αιρετους αλλου ΠΥΣΔΕ. Παρόλο που τοποθετηθηκα χωρίς αίτηση μου ως τελευταίος στα μορια σε οργανικο κενο, θα πρέπει να το υπηρετήσω για μια χρονιά οχι μονο για μεταθεση αλλα και για βελτίωση εντος ΠΥΣΔΕ. Ο ενας αιρετος μαλιστα συμβουλευτηκε τον Παπαχρηστου για τη συγκεκριμένη υποθεση. Μου ειπε μαλιστα οτι το ιδιο το συστημα στο teachers minedu οταν θα ερθει η ωρα των αιτήσεων δεν θα με αφησει να προχωρησω σε αιτηση βελτίωσης. Καλο καλοκαίρι σε ολους!
Το πρόβλημα είναι ότι η επίμαχη διάταξη (που είναι διάταξη του 2413/96 όπως τροποποιήθηκε με τον 2817/00, λανθασμένα το αναφέρει το έγγραφο αλλά πάμε παρακάτω) δεν έχει καταργηθεί ρητά.
well said και θα συμφωνήσω στο σκεπτικό σου( η επίμαχη διάταξη (...που είναι διάταξη του 2413/96... )
Καταργήθηκε όμως έμμεσα ήδη από το 2010 με τον 3848/2010
Άλλωστε αν ίσχυε* θα έπρεπε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ότι έχουν δικαίωμα για "βελτίωση τοποθέτησης" (έτσι το αποκαλούσε) σε όλο το νομό (που έχει και ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης) και όχι μόνο στη Δυτ. Θεσσαλονίκη γιατί έτσι έλεγε η διάταξη:
παλιά είχαμε και νομάρχες που τοποθετούσαν (αποφάσεις) και όχι Π.Ε. το πιο σοβαρό και προβληματικό είναι περιοχές μετάθεσης του ίδιου νομού , όπως επισημαίνεις , που ουσιαστικά παρακάμπτει τις μεταθέσεις (νομό/ πε αττικής δες που τσουπ από τις ερυθρές θα μπορουσες με τη διάταξη να βρεθείς β' αθηνας πχ σπίτι σου . η διάταξη ήταν προβληματική εξαρχής δηλαδή. άλλο που την επικαλείται η συγκεκριμένη δδε για "καλό" ). αν το κάνει μια υπηρεσία, έπρεπε χρόνια να είχε γίνει σεισμός.
Το εψαξα αρκετα το θεμα τις προηγούμενες ημερες και πηρα την εξης απαντηση απο τη ΔΔΕ που ανηκω και 2 αιρετους αλλου ΠΥΣΔΕ. Παρόλο που τοποθετηθηκα χωρίς αίτηση μου ως τελευταίος στα μορια σε οργανικο κενο, θα πρέπει να το υπηρετήσω για μια χρονιά οχι μονο για μεταθεση αλλα και για βελτίωση εντος ΠΥΣΔΕ.
Ο ενας αιρετος μαλιστα συμβουλευτηκε τον Παπαχρηστου για τη συγκεκριμένη υποθεση.
Μου ειπε μαλιστα οτι το ιδιο το συστημα στο teachers minedu οταν θα ερθει η ωρα των αιτήσεων δεν θα με αφησει να προχωρησω σε αιτηση βελτίωσης.
Νεοδιόριστος του 2021 υπηρετεί για το 2021-22 με προσωρινή τοποθέτηση.Το Μάιο του 2022 παίρνει οργανική ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ του. Το 2022-23 παίρνει απόσπαση εντός περιοχής μετάθεσης ή υπηρετεί στην οργανική του, δεν έχει σημασία. Με βάση αυτά που υποστηρίζεις, το ΝΟΕΜ
Εγώ αυτό το έγγραφο δεν το γνωρίζω , γι' αυτό δεν έχω πάρει μέρος στη συζήτηση. Απλά επισημαίνω ότι άλλο αυτό που συζητούσατε πριν και άλλο το παράδειγμα που δίνεις. Γιατί αυτό έχει να κάνει με την υπηρέτηση της οργανικής λόγω της διάθεσης που προϋπήρξε και όχι λόγω αναγκαστικής τοποθέτησης.