0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι όμως περίεργο το ότι γίνεται παραπομπή στη διάταξη αυτή το 2021 στις οδηγίες για τοποθέτηση νεοδιόριστων, συνεπώς εννοεί το υπουργείο ότι προσέξτε αφορά τους νεοδιόριστους του 2021.
Αυτό έγινε γιατί, ίσως να μην το γνωρίζεις, το 2020 εστάλη αρχικά ένα μήνυμα που έλεγε το αντίθετο (έλεγε ότι όσοι θα πάρουν απόσπαση θα έχουν δικαίωμα μόνο για βελτίωση). Ήταν για όσους διορίστηκαν στην ειδική αγωγή τον Αύγουστο του 2020. Στη συνέχεια το Νοέμβριο του 2020 αναιρέθηκε το έγγραφο αυτό από την ίδια υπηρεσία.
Μάλιστα. Οπότε αυτός που πήρε υποχρεωτική οργανική από μετάθεση και πήρε αμέσως απόσπαση έχει δικαίωμα μόνο για βελτίωση ή έχει δικαίωμα και για νέα μετάθεση σε άλλη περιοχή;
Για τη δδε δυτ Θεσσαλονίκης το έγγραφο απευθύνεται γενικά και αόριστα σε όλους. Δεν γνωρίζουμε αν έχει σταλεί σε κάποιους ονομαστικά και τι περιπτώσεις είναι αυτές. Δηλαδή όποιος εμπίπτει στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει πάρει σχετικό εγγραφο όπου θα φαίνεται ότι τοποθετήθηκε σε σχολείο που δεν δήλωσε ώστε τώρα να κάνει αίτηση απόσπασης εντός
Ας μην κουράζουμε τους υπόλοιπους.Όποιος πιστεύει ότι θιγεται πράττει τα δέοντα.
Κατά τη γνώμη μου, πολύ σπάνια κάποιος που μετατέθηκε θα επιθυμήσει ξανά μετάθεση για άλλη περιοχή. Στη συντριπτική πλειονότητα νομίζω πως οι νεοδιόριστοι παίρνουν (όποτε πάρουν) μετάθεση από τον τόπο αρχικού διορισμού τους, απευθείας για τον τόπο συμφερόντων τους. Είναι ολιγάριθμες οι περιπτώσεις όπου κάποιος θα πάρει πρώτα μετάθεση για "κάπου πιο κοντά" και μετά για τον τόπο συμφερόντων του. Θα προτιμήσει να μείνει π.χ. ακόμα ένα ή δύο χρόνια μακριά, για να μαζέψει μόρια, παρά να πάει "ενδιάμεσα" αλλά με λίγα μόρια. Προφανώς δεν έχει απόλυτη ισχύ αυτό, αλλά ούτε το αντίθετο είναι ο κανόνας.
Θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου σχετικά με τις λειτουργικές υπεραριθμιες.Είμαι υπεράριθμη και είναι 2 ομάδες, ανήκω στην Α. Στην ομάδα Α-1κενο και 7 υπεράριθμες, στην ομάδα