*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 344777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chania2005

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #252 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 12:26:35 pm »
Απλη η ερωτηση, κατα τη γνωμη μου αυτονοητη και η απαντηση, αλλα δεν εχω ακομα καταλαβει αν αυτο που θεωρω εγω αυτονοητο (οτι δε μπορεις να ζησεις μονο με τα ελαχιστα της ωρομισθίας) ειναι και το προβλεπομενο ή το νομιμο αν θελετε. Γιατι καθε φορα ακουω και διαφορετικη γνωμη για το θεμα απο τον καθε "υπευθυνο-αρμοδιο".
Ξερει λοιπον κανεις απο σας, αν επιτρεπεται να χεις ενσημα απο φροντιστηριο και απο ωρομισθία σε πρωινο σχολειο, ταυτοχρονα?
worrying does not take away tomorrow's troubles, it takes away today's peace

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:14:25 »

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 12:32:11 pm »
Thanks aeee (ωραιο ονομα! ;D) Εμενα δε με ενδιαφερει αν θα μου κοψουν καποια ενσημα το μηνα επειδη θα ξεπερνουν τα 25, αλλα αν ειναι νομιμο να χεις και απο φροντιστηριο ταυτοχρονα με το δημοσιο σχολειο. Γιατι στη δευτεροβαθμια μου ειχαν πει οτι κανονικα απαγορευεται, επειδη ειναι ιδιωτικη εκπαιδευση και μπλα μπλα μπλα.. Δεν υπαρχει προβλημα δλδ σε αυτο? Μπορουν να φαινονται στην καρτελα σου και οι 2 (συγκεκριμενοι) εργοδοτες χωρις να εχεις κυρωσεις αν σε καταλαβουν?

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 02:08:25 pm »
Aπαγορεύται να εργάζεσαι και σε φροντιστήριο και στην ΠΔΣ, έκτός και αν στο φροντιστήριο εργάζεσαι χωρίς ένσημο, ανασφάλιστος δηλαδή, οπότε και επισήμως δε θα φαίνεται πουθενά ότι δουλεύεις. Γι αυτό μη ζητήσεις ασφάλιση στο φροντιστήριο αν πρόκειται να δουλέψεις και στην ΠΔΣ...

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 03:04:43 pm »
Aπαγορεύται να εργάζεσαι και σε φροντιστήριο και στην ΠΔΣ, έκτός και αν στο φροντιστήριο εργάζεσαι χωρίς ένσημο, ανασφάλιστος δηλαδή, οπότε και επισήμως δε θα φαίνεται πουθενά ότι δουλεύεις. Γι αυτό μη ζητήσεις ασφάλιση στο φροντιστήριο αν πρόκειται να δουλέψεις και στην ΠΔΣ...

Και πανω που νομιζα οτι ειχα βγαλει ακρη με το θεμα, αφου διαβαζοντας τα προηγουμενα μηνυματα καταλαβα οτι δεν υπαρχει προβλημα στο να εχεις ενσημα κι απο φροντιστηριο κι απο δημοσιο σχολειο, διαβαζοντας το δικο σου μηνυμα jeronimo ειμαι παλι στο μηδεν!!
Πώς γινεται ρε παιδια αλλοι να το χουν ηδη κανει στο παρελθον και να λενε πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα, κι αλλοι να ισχυριζονται και να ειναι καθετοι πως αυτο απαγορευεται??

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:14:25 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 03:22:34 pm »
Τυπικά απαγορεύεται να είναι κάποιος ωρομίσθιος και να εργάζεται παράλληλα σε φροντιστήριο (δε νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για την ΠΔΣ), αλλά στην πράξη υπάρχει ελαστικότητα. Μόνο αν σε καρφώσει κάποιος μπορεί να έχεις πρόβλημα.

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 03:36:21 pm »
Τυπικά απαγορεύεται να είναι κάποιος ωρομίσθιος και να εργάζεται παράλληλα σε φροντιστήριο (δε νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για την ΠΔΣ), αλλά στην πράξη υπάρχει ελαστικότητα. Μόνο αν σε καρφώσει κάποιος μπορεί να έχεις πρόβλημα.

Eννοεις δλδ οτι αν ειναι να δουλεψεις σε φροντιστηριο, πρεπει να το κανεις χωρις ενσημα, και να χεις μονο το φοβο μη σε σε καρφωσει κανεις? Γιατι αν απαγορευεται δε γινεται να φαινονται ενσημα, ετσι δεν ειναι? Ή μηπως μπορεις να χεις ενσημα κι απ'τους 2 εργοδοτες και να μην το παρει κανεις χαμπαρι?
(Με ενδιαφερει γιατι αν δε μου βαζει ενσημα το φροντιστηριο, δε θα μου φτασουν αυτα που θα χω μονο απο την ωρομισθία, για να μπω στο ταμειο το καλοκαιρι, κι αν γινει αυτο κλαφτα...)

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 03:47:55 pm »
Από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ένσημα. Θα έχεις πρόβλημα με τη

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 03:54:17 pm »
Από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ένσημα. Θα έχεις πρόβλημα με τη

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 04:23:15 pm »
Να αποφύγεις τα σχολεία που οι μαθητές τους πηγαίνουν στο φροντιστήριο που διδάσκεις. Στην Αττική είναι εύκολο αυτό, π.χ. είναι κάποιος ωρομίσθιος στην Αθήνα και δουλεύει σε φροντ/ριο του Πειραιά. Στους μικρότερους νομούς δεν ξέρω...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2007, 10:39:53 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος temi_pe20

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Dum spiro spero!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 04:56:37 pm »
Εγώ πάντως πέρισυ, έκανα μάθημα σε ολοήμερο, σε φροντιστήριο, στο ΤΕΙ και σε ΙΕΚ και έπαιρνα μόρια από όλα κανονικά!
Δεν νομίζω να έχει σημασία από που παίρνεις μόρια δηλαδή.
Και σίγουρα δεν ζει κανείς με τα ψίχουλα της ωρομισθίας!Αλοίμονο!

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 10:31:56 pm »
Eγω ειχα αναφερει στους υπευθυνους της ΠΔΣ στη δευτεροβαθμια οτι ήθελα απολυση γιατι ειχα ενσημα απο φροντιστηριο και ηθελα να την παω στον ΟΑΕΔ για επιδομα και κανεις δε μου ειπε εστω οτι να μην το φωναζω γιατι ειναι παρανομο. Εξαλλου δεν ηξερα ουτε ενα συναδελφο στη ΠΔΣ που δε δουλευε στο φροντιστηριο. Αν γινει καταγγελια για εναν ίσως αυτος για να υπερασπιστει τον εαυτο του καταγγειλει ολους τους αλλους. Δεν ξερω τι να πω. Εμενα ποτε στην ΠΔΣ δεν μου ειπαν οτι κανουν τα στραβα ματια και οτι αυτο που κανω ειναι παρανομο.

• Πλήρες μέλος
  • ολα καλα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 11:12:03 pm »
Eγω ειχα αναφερει στους υπευθυνους της ΠΔΣ στη δευτεροβαθμια οτι ήθελα απολυση γιατι ειχα ενσημα απο φροντιστηριο και ηθελα να την παω στον ΟΑΕΔ για επιδομα και κανεις δε μου ειπε εστω οτι να μην το φωναζω γιατι ειναι παρανομο. Εξαλλου δεν ηξερα ουτε ενα συναδελφο στη ΠΔΣ που δε δουλευε στο φροντιστηριο. Αν γινει καταγγελια για εναν ίσως αυτος για να υπερασπιστει τον εαυτο του καταγγειλει ολους τους αλλους. Δεν ξερω τι να πω. Εμενα ποτε στην ΠΔΣ δεν μου ειπαν οτι κανουν τα στραβα ματια και οτι αυτο που κανω ειναι παρανομο.

Κι εχει διαφορα λες το να εισαι ωρομισθιος στην ΠΔΣ ή στο κανονικο προγραμμα του σχολειου? Γιατι εγω για τη δευτερη περιπτωση μιλαω.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Οκτωβρίου 16, 2007, 11:23:41 pm »
Στην αίτηση που κάνουμε για ωρομισθία, υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διδάσκουμε σε φροντιστήριο. Στις αιτήσεις για ΠΔΣ νομίζω ότι δεν υπάρχει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Απάντηση #265 στις: Οκτωβρίου 17, 2007, 02:06:39 am »
Πάντως σε έναν γνωστό μου πέρσι κολλούσαν κανονικά , ένσημα , από το Λύκειο που ήταν ωρομίσθιος , από το Λύκειο που είχε ΠΔΣ και από το φροντιστήριο που δούλευε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)