*

Ψηφοφορία

Κατάργηση των Θρησκευτικών;

Ναι ή μετατροπή τους σε Θρησκειολογία
134 (60.6%)
Όχι βέβαια, να μείνει ως έχει
87 (39.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 216

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση των Θρησκευτικών;  (Αναγνώστηκε 54105 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1541
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 09, 2008, 11:10:57 pm »
Διαβάστε το ιστορικό δοκίμιο "Τα μυστήρια του Ιησού" των εκδόσεων ΕΝΑΛΙΟΣ και θα δείτε αποδεδειγμένα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι το ίδιο υπαρκτός όσο και ο Δίας (κι όχι μόνο).

Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα (και το μυαλό ελπίζω) όταν δείτε με αποδείξεις ότι η ιστορία "θεός γεννιέται από παρθένο στις 25 Δεκεμβρίου με μάρτυρες βοσκούς, μετέτρεψε το νερό σε κρασί, κρεμάστηκε επί ξύλου κουβαλώντας πάνω του τις αμαρτίες των ανθρώπων και αναστήθηκε την Άνοιξη" αναφέρεται όχι μόνο στον Ιησού, αλλά και στο Διόνυσο των ελληνικών Ελευσίνιων μυστηρίων, στον Όσιρι στην Αίγυπτο, στον Άδωνι στη Συρία, στον Άττι στη Μικρά Ασία, στο Μίθρα στην Περσία και στο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:38:42 »

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1541
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 09, 2008, 11:22:31 pm »
Ως εκ τούτου, και μόνο το γεγονός ότι συζητιούνται στην τάξη τέτοια θέματα είναι εποικοδομητικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα δημιουργήσουμε μια τεχνοκρατική παιδεία αγγλοσαξονικού τύπου, όπου ο μαθητής απλώς θα εκπαιδεύεται σε διάφορες δεξιότητες που θα του φανούν χρήσιμες στην αγορά εργασίας. Αλλά αυτό, προσωπικά, δεν το θεωρώ και τόσο συναρπαστικό.   
Αυτό που καλλιεργεί παιδεία ουσιαστική και εποικοδομητική είναι τα ανθρωπιστικά μαθήματα (και οι διδάσκοντες που έχουν όρεξη να κάνουν τη δουλειά τους). Δυστυχώς τα θρησκευτικά, έτσι όπως διδάσκονται σήμερα τουλάχιστον, δε συγκαταλέγονται σ' αυτά. Μάλλον το αντίθετο.

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1541
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 09, 2008, 11:45:09 pm »
Πρέπει να το είχα αναφέρει και πιο παλιά, αλλά παρατηρώ μετά λύπης ότι τα τελευταία χρόνια διάφοροι κύκλοι στη χώρα μας προσπαθούν να αποδομήσουν ό,τι καλό έχει απομείνει. Γίνεται πόλεμος εναντίον της θρησκείας από τη μία (π.χ. η προσπάθεια κατάργησης των θρησκευτικών, συνεχείς υποτιμητικές καταχωρήσεις και άρθρα στις εφημερίδες) και της οικογένειας από την άλλη (κλασσικό παράδειγμα το συμβόλαιο συμβίωσης που προωθείται). Προσπαθούν επίσης να μας αφαιρέσουν την εθνική συνείδηση (π.χ. προσπάθεια κατάργησης των παρελάσεων) και να μας μετατρέψουν σε ένα έθνος άβουλο και δυτικοποιημένο.
Και όλα αυτά δήθεν εν ονόματι του εκσυγχρονισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας κτλ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσοι είναι πιστοί χριστιανοί, πατριώτες, οικογενειάρχες είναι αντίστοιχα οπισθοδρομικοί, εθνικιστές και παλαιών αρχών.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 934
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 09, 2008, 11:53:15 pm »
Πρέπει να το είχα αναφέρει και πιο παλιά, αλλά παρατηρώ μετά λύπης ότι τα τελευταία χρόνια διάφοροι κύκλοι στη χώρα μας προσπαθούν να αποδομήσουν ό,τι καλό έχει απομείνει. Γίνεται πόλεμος εναντίον της θρησκείας από τη μία (π.χ. η προσπάθεια κατάργησης των θρησκευτικών, συνεχείς υποτιμητικές καταχωρήσεις και άρθρα στις εφημερίδες) και της οικογένειας από την άλλη (κλασσικό παράδειγμα το συμβόλαιο συμβίωσης που προωθείται).

δηλ εσενα το συμφωνο συμβιωσης σε πειραξε; προτιμας να κλεινεις τα ματια και να νομιζεις ότι ζουμε όπως το 1800; ο κόσμος αλλαξε. και η ηθική δεν εχει να κανει με τον τρόπο συμβίωσης αλλα με την καλοσύνη που μπορούμε να δειξουμε στον διπλανό μας........
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2008, 12:11:03 am από Dr_Michael »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:38:42 »

Αποσυνδεδεμένος vsk

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 447
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ0402
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 10, 2008, 09:35:20 am »
Καλημέρα!  :)
Το φανταζόμουν ότι θα προκαλούσα... θύελλα αντιδράσεων με την τοποθέτηση μου, αλλά δεν με πειράζει. Αυτό που με πείραξε και μ' έκανε να γράψω όσα έγραψα ήταν τα γραφόμενα περί Ιησού-μύθου σε προγενέστερο μύνημα της συναδέλφου olgalia. Οι ακραίες διατυπώσεις και αφορισμοί συχνά γεννούν και ανάλογες απαντήσεις. Για το συγκεκριμένο βιβλίο πάντως ανάλογη κριτική θα βρείτε εδώ: http://www.jesusportal.org/magazine/21-1.htm
Όσο για τα σχόλια άλλων συναδέλφων που σε κάποια σημεία είναι αρκετά καυστικά και ειρωνικά, θα ήθελα να πω ότι, είτε το θέλετε είτε όχι, η θρησκεία στήριξε και στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και αποτελεί ίσως τον τελευταίο σύμμαχο της πριν διαλυθεί, μια που η Πολιτεία δείχνει ανίκανη να την προστατέψει. Η διάλυση της οικογένειας μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε πολλά προβλήματα.
Ήξερα ότι θα κατηγορηθώ για οπισθοδρομικός ή και φανατικός, αλλά επειδή ο κόσμος αλλάζει δεν σημαίνει ότι αλλάζει και προς το καλύτερο και ότι πρέπει να πετάμε αυτό που υπήρχε πιο παλιά, ακόμη και το... 1800! Είπαμε ότι δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα εν ονόματι του εκσυγχρονισμού.
Και για να κλείσω θα σας ξαναπώ ότι τα σημερινά παιδιά ζουν πλέον σε μία κοινωνία πολύ επικίνδυνη. Τα μυαλά τους βομβαρδίζονται καθημερινά από "αξίες" όπως: χρήματα, σεξ, φήμη, δόξα, ομορφιά, τσαμπουκάς, κτλ. και βλέπετε πως έχουν διαστρεβλωθεί οι χαρακτήρες τους και οι επιδιώξεις τους. Αν τώρα νομίζετε ότι οι αξίες του χριστιανισμού είναι τόσο επικίνδυνες όσο αυτά που προανέφερα, τότε καλώς υποστηρίζετε την κατάργηση των θρησκευτικών.

Αποσυνδεδεμένος daniel

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 923
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 10, 2008, 12:44:02 pm »

Kανείς δε ζητάει κατάργηση των Θρησκευτικών... Και το ερώτημα έχει αλλαξει..
Κατάργηση του προσηλυτισμού και της κατήχησης ζητούν, (-ούμε)...
Που είναι το κακο;; Γνώρισε τις Θρησκείες, συνδιαλέξου γι' αυτές, σκέψου και διάλεξε αν και ποια θα ακολουθήσεις..
Αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ελευθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι οι υποχρεούντες-στην-πίστη (βλέπε βάπτιση στον ..χρόνο πάνω μη χάσει το μαγαζί πελάτες!!)..

Και σαφώς τα διδάγματα του Χριστιανοσμου είναι σπουδαία..
Δεν είναι τυχαία μια από τις κορυφαίες θρησκείες στον κόσμο...
Αλλά εξαναγκασμός γιατι; Καλύτερα λιγότεροι (ενδεχομένως) και ουσιαστικά θρησκευόμενοι μέσα από την ίδια τη ζωή τους και όχι υπό το βάρος των τύπων και της κοινωνίας...

Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος apri

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5926
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 10, 2008, 04:34:41 pm »
Νομίζω ότι το όλο πρόβλημα με το μάθημα των θρησκευτικών είναι ότι ποτέ δεν προβληματίστηκε κανείς για το ποιος είναι ο σκοπός και ο ρόλος του. Έτσι, για πολλά χρόνια θεωρούσαν δεδομένο τον προσηλυτιστικό του προσανατολισμό, αργότερα το δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο του στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Μ' αυτήν τη λογική ανέχθηκαμε όλοι διαχρονικά κακογραμμένα βιβλία και βαρετούς καθηγητές που καταγίνονταν με κατηχητικές ρητορείες, δογματικές ασάφειες και αμπελοφιλοσοφίες. Δεν έφταιγε  το μάθημα αυτό καθ' αυτό, όπως δεν θα έφταιγε και ένα μάθημα αρχαίων, αν το μόνο με το οποίο ασχολούμασταν ήταν οι συντακτικές/γραμματικές αναλύσεις ή μια ακατάπαυστη ρητορεία για το ένδοξο αρχαίο παρελθόν.
Θυμάμαι, όταν ήμουν σχολείο, αμέτρητες χαμένες ώρες στο μάθημα της Μουσικής, όπου κυριολεκτικά ήταν παιδική χαρά και όχι ευκαιρία επαφής με την τέχνη, στο μάθημα του Επαγγελματικού Σχολικού Προσανατολισμού, της Οικιακής Οικονομίας κλπ. Όλοι όμως βολεύονταν, γιατί χωρίς προσπάθεια έπαιρναν καλούς βαθμούς.

Όσο για τη θρησκειολογία για την οποία πολύς λόγος γίνεται, θεωρώ ότι είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη στις σύγχρονες πολυπολυτισμικές κοινωνίες. Μπορώ να πω ότι ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των θρησκευτικών όσο ήμουν στο σχολείο. Δεν μπορώ όμως από την άλλη να φανταστώ να διδάσκεται θρησκειολογία για πάνω από ένα έτος. Καλά να μάθεις τις βασικές αρχές των ξένων θρησκειών. Για εμένα θα ήταν βαρετό όμως να μάθω απίστευτες λεπτομέρειες για ξένες θρησκείες. Άσε που αν και η θρησκειολογία διδασκόταν με τα ίδια μυαλά που διδάσκονται τα θρησκευτικά, τα ίδια αποτελέσματα θα είχαμε πάλι.

Θεωρώ σημαντικό να διδάσκεται αναλυτικά η κυρίαρχη θρησκεία του τόπου μου και στη συνέχεια να μαθαίνω τι συμβαίνει και στις άλλες θρησκείες, για να γίνονται και οι απαραίτητες συγκρίσεις. Το πώς θα γίνει αυτό είναι το θέμα. Χρειάζεται πιο σοβαρή αντιμετώπιση και όχι να παρασυρόμαστε από συναισθηματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις ούτε προς τη μια πλευρά (της κατάργησης) ούτε προς την άλλη (της συνέχισης των πραγμάτων ως έχουν). Και πάνω από όλα χρειάζεται ορεξάτους και κατηρτισμένους εκπαιδευτικούς που για εμένα είναι το Α και το Ω για κάθε μάθημα.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος nina1

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 41
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 10, 2008, 07:57:11 pm »
Πρέπει να το είχα αναφέρει και πιο παλιά, αλλά παρατηρώ μετά λύπης ότι τα τελευταία χρόνια διάφοροι κύκλοι στη χώρα μας προσπαθούν να αποδομήσουν ό,τι καλό έχει απομείνει. Γίνεται πόλεμος εναντίον της θρησκείας από τη μία (π.χ. η προσπάθεια κατάργησης των θρησκευτικών, συνεχείς υποτιμητικές καταχωρήσεις και άρθρα στις εφημερίδες) και της οικογένειας από την άλλη (κλασσικό παράδειγμα το συμβόλαιο συμβίωσης που προωθείται). Προσπαθούν επίσης να μας αφαιρέσουν την εθνική συνείδηση (π.χ. προσπάθεια κατάργησης των παρελάσεων) και να μας μετατρέψουν σε ένα έθνος άβουλο και δυτικοποιημένο.
Και όλα αυτά δήθεν εν ονόματι του εκσυγχρονισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας κτλ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσοι είναι πιστοί χριστιανοί, πατριώτες, οικογενειάρχες είναι αντίστοιχα οπισθοδρομικοί, εθνικιστές και παλαιών αρχών.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2008, 08:00:30 pm από nina1 »

Αποσυνδεδεμένος olgalia

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1509
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 12, 2008, 12:16:05 am »
Διάβασα την παραπομπή που ανέφερε πιο πάνω ο vsk. Mάλιστα. Προφανώς πρέπει να πάρω στα σοβαρά τα επιχειρήματα καποιου που υποστηρίζει ότι ο ευαγγελιστής Λουκάς ήταν ιστορικός ισάξιος του Θουκυδίδη!!
Μάλλον πρόκειται για μια παγκόσμια συνομωσία ενάντια στον σπουδαίο ιστορικό Λουκά, ισάξια με την παγκόσμια συνομωσία εναντίων των ελλήνων που ως γνωστόν, όπως υποστηρίζει ο φυσικός επιστήμων Λιακόπουλος προέρχονται από τους σούπερ ουάου Ελ, κατοίκους του αστεριού που βρίσκεται όπως κοιτάμε το Σείριο αριστερά.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος persef33

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 129
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Επιτέλους διορίστηκα!-ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 12, 2008, 12:43:02 am »
Ναι στα Θρησκευτικά σε μια πιο ανανεωμένη μορφή και ίσως και κάποια αλλαγή στους στόχους του αναλυτικού τους προγράμματος.Η προσωπική μου εμπειρία από το σχολείο, ιδιαίτερα από το Λύκειο, άριστη.Είχαμε ένα θεολόγο νέο με φρέσκιες απόψεις.Δεν στεκόταν στο βιβλίο αλλά γινόταν διάλογος για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων,τους θεσμούς και γενικά τι μπορούμε να κερδίσουμε από το Χριστιανισμό οσο αφορά τον τρόπο ζωής μας,χωρίς δογματισμους και μισαλλοδοξίες.Ηταν ένα μάθημα κυρίως πρακτικό που πιστευω ωφέλησε όλους όσους το παρακολούθησαν.Εμένα με βοήθησε να καταλάβω οτι ο Χριστιανισμός είναι πανω απο όλα τρόπος ζωής και σκέψης.Τέτοια μαθήματα σε περιόδους διάλυσης είναι όαση, όταν βέβαια διδάσκονται σωστά.

Αποσυνδεδεμένος raskolnikov

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 46
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 12, 2008, 04:35:13 pm »
Ρε παιδιά, το έγραψα και παραπάνω, αλλά φαίνεται πως πρέπει να το επαναλάβω: Η θρησκοληψία και η στενομυαλιά δεν είναι ζήτημα σπουδών, αλλά ζήτημα χαρακτήρα, προσωπικής καλλιέργειας και κοινωνικού περιβάλλοντος. Απορώ, που τους είδατε όλους αυτούς του συντηρητικούς θεολόγους που τάραξαν τα εφηβικά σας χρόνια. Οι δικοί μου θεολόγοι ήταν όλοι τους νορμάλ. Αντιθέτως, είχαμε έναν φιλόλογο που ήταν μισοπάλαβος.
Όσα γράφονται σχετικά με την ιστορικότητα του προσώπου του Ιησού, τη σχέση του χριστιανισμού με τον μιθραϊσμό, το κατά πόσο ο Λουκάς ήταν ιστορικός, και ούτω καθεξής, φανερώνουν άγνοια της στοιχειώδους βιβλιογραφίας (το λέω απλώς σαν διαπίστωση· δεν θέλω να σας προσβάλω). Είναι αδύνατο να επεκταθώ περισσότερο. Απλώς, θα σημειώσω, ενδεικτικά, ότι τα ευαγγέλια δεν γράφτηκαν ως ιστορικά συγγράμματα, και αυτό το ξέρουν όλοι οι θεολόγοι από το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους. Από την άλλη πλευρά, δεν πρόκειται για μυθολογίες, αλλά για κείμενα-μαρτυρίες (τουλάχιστον έτσι τα θεωρούσαν οι ίδιοι οι συγγραφείς τους). 
Πάντως, έχω την αίσθηση ότι όσοι αντιτίθενται στη διδασκαλία των θρησκευτικών, στον θεολόγο ως δάσκαλο, στο ρόλο των θρησκειών κλπ., έχουν δημιουργήσει έναν φανταστικό εχθρό που έχει προκύψει από το ανακάτεμα διαφόρων στοιχείων: στερεότυπα για τους παπάδες, ο θεολόγος ως ψώνιο (σαν τον Μάκη Δεμίρη στο Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα), οι θρησκείες που φανατίζουν τους λαούς, οι σκοταδικιστικοί ηθικισμοί που δήθεν διδάσκονται από τους θεολόγους, κάποιες "αλήθειες" γύρω από τις αρχές του χριστιανισμού που κάποιος μας της κρύβει, και μόλις διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας κάνει εντύπωση θεωρούμε ότι "φωτιστήκαμε".
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά θεωρώ λάθος το να διαβάζει κανείς ένα και μόνο βιβλίο και να πιστεύει ότι διευρύνθηκαν οι ορίζοντές του. Νομίζω πως αυτό είναι στενομυαλία του ίδιου είδους με αυτήν που χαρακτηρίζει διάφορους εκπροσώπους της άλλης πλευράς.
   
Ποτέ δεν κατάφερα να ολοκληρώσω κάτι, αλλά αυτή τη φορά θα

Αποσυνδεδεμένος nina1

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 41
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 12, 2008, 05:00:26 pm »
Πολύ ώριμη σκέψη και αντιμετώπιση! Αισιόδοξο!

Αποσυνδεδεμένος l.d.k.

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 28
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 12, 2008, 07:16:08 pm »

Συμφωνώ persef33.Φέτος στο σχολείο έχουμε μια περίπτωση εμπνευσμένου θεολόγου που έχει γίνει πόλος έλξης για καθηγητές και μαθητές και αφορμή για αναζητήσεις και προβληματισμούς. Με έχει κάνει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου σχετικά με την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου μαθήματος.Ασφαλώς ένας ακατάλληλος καθηγητής θα το κάνει απωθητικό.

Αποσυνδεδεμένος BABMATH

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 21
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 13, 2008, 06:12:04 pm »
ΟΚ! Ας καταργήσουμε και την ελληνική γλώσσα, ας ξεχάσουμε και τους παραδοσιακούς χορούς μας και ας ξεφτυλιστούμε εντελως! Οσοι θέλουν μπορούν να ανατρέξουν στην ιστορία (όχι αυτη της έκτης δημοτικού!!) για να μάθουν γιατί οταν μιλάμε για ΕΛΛΑΔΑ η ορθόδοξη πίστη ειναι το αλφαβητο της! Ξεφτυλίστε τα ολα πια! Διαλύστε τα! Υποταχτείτε σε οτι η Δύση σας επιβάλλει! ΑΥΤΑ!

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 3
Επισκέπτες: 578
Σύνολο: 581

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.05 δευτερόλεπτα. 34 ερωτήματα.