*

Ψηφοφορία

Κατάργηση των Θρησκευτικών;

Ναι ή μετατροπή τους σε Θρησκειολογία
134 (60.6%)
Όχι βέβαια, να μείνει ως έχει
87 (39.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 216

Αποστολέας Θέμα: Κατάργηση των Θρησκευτικών;  (Αναγνώστηκε 54128 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κατάργηση των Θρησκευτικών;
« Απάντηση #112 στις: Ιουνίου 15, 2008, 05:47:55 pm »
του Χαρη Ανδρεοπουλου

Τη κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα «Ευρωπαϊκά Σχολεία», έδωσε εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο αρμόδιος για διοικητικά θέματα επίτροπος κ. Σιίμ Κάλλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ελληνα ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Μαυρομμάτη. Ο κ. Μαυρομμάτης με τη ερώτησή του ζητούσε διευκρινίσεις, μετά από σχετικές φήμες που ήθελαν να καταργείται το μάθημα των Θρησκευτικών στα λεγόμενα «Ευρωπαϊκά Σχολεία», στα οποία φοιτούν παιδιά υπαλλήλων, υπηρετούντων σε οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:36:49 »

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Ιουνίου 15, 2008, 06:41:15 pm »
Μόνη σου λες ότι η επίσημη θρησκεία του Κρ'ατους δεν είναι υποχρεωτική ; Γιατί λοιπόν να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι πολίτες να παρακολουθούν αυτό το μάθημα και να γράφουν εξετάσεις σε αυτό, εφόσον κάποιοι ανήκουν στο άλλο κομμάτι ;

΄΄Οσο για την μελέτη και άλλων θρησκειών , τυχαία οι αναφορές σε αυτές βρίσκονται πάντα στο τέλος του βιβλίου ώστε ποτέ να μην τις διδάχθηκα όταν ήμουν μαθήτρια; Και δεν θυμάμαι να υπήρχε εκτενή αναφορά σε αυτές .Και να προσθέσω ότι ο θρησκευτικός μας προτιμούσε να μας κάνει να βαριόμαστε διηγούμενος θαύματα για σαύρες που μιλούσαν .

Υ.Γ. Μην προτείνεις πάλι να διαγράψουν απαντήσεις γιατί τότε θα θεωρήσω ότι η ορθοδοξία μόνο στην ελευθερία δεν οδηγεί (που ήδη το πιστεύω δηλαδή οπότε δεν έγινε και τίποτε).
To teach or not to teach?

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιουνίου 15, 2008, 06:47:54 pm »
Άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 24/11/2002

Το μάθημα των θρησκευτικών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης διδάσκεται υποχρεωτικά κι έχει χαρακτήρα ομολογιακό. Αυτό αποδεικνύει ο δρ του Συνταγματικού Δικαίου κ.. Γεώργιος Κρίππας στο πόνημα του «Η συνταγματική κατοχύρωσις του μαθήματος των θρησκευτικών παρ' ημίν και εν τη αλλοδαπή», που είναι καρπός υπερτριετούς ερευνάς του κι έχει δημοσιευθεί στο επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εκκλησία», (τόμ. 71,τ.1ον, Ιανουάριος-Ιούνιος 2000).

Στη Γερμανία η θεωρία και η νομολογία δέχονται ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό. Σχετικά ο καθηγητής Λιστ αναφέρει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εκ της φύσεως του δεν είναι προαιρετικό, αλλά δογματικό - κατηχητικό και υποχρεωτικό για τη στοιχειώδη και τη μέση εκπαίδευση. Επίσης το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να καθορίζεται σε ακραίες ώρες, εφόσον αυτό γίνεται για να πληγεί το εν λόγω μάθημα και οι βαθμοί του πρέπει να αναγράφονται στο απολυτήριο ή το ενδεικτικό μαζί με τους βαθμούς των άλλων μαθημάτων. Ο καθηγητής των θρησκευτικών είναι ισότιμος με όλους τους άλλους καθηγητές, μπορεί να είναι κληρικός ή λαϊκός και η ύλη του μαθήματος καθορίζεται σε συμφωνία με την κάθε Εκκλησία (Προτεσταντική, Ρωμαιοκαθολική, Ορθόδοξη).

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιουνίου 15, 2008, 06:50:00 pm »
ΥΓ. Περιορίστε τις προσβλητικές φράσεις για τους ιερείς μας. Δείχνεται μόνο την εμπαθεια και το σκοταδισμό σας. Εγκαλώ ακομη μια φορα τους συντονιστές να παρέμβουν γιατί οι συνομιλητές οδηγούν και πάλι την κουβέντα σε άλλη κατέυθυνση με προφανή στόχο...
:D :'( :D :'( :D :'(
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:36:49 »

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Ιουνίου 15, 2008, 06:58:30 pm »
Αχ καημένοι Γάλλοι !!!! Γιατί δεν παραξενεύομαι ότι αυτή είναι η άποψη κεντροδεξιού;;;;

Γιατί δεν παραξενεύομαι για την Ιταλια που ποροφυλακτικό πας να αγοράσεις από το φαρμακείο και σε κοιτάνε σαν να κάνεις έγκλημα ενώ το να κάνουν οι παππάδες τους νόθα παιδιά και να τα ονομάζουν ανήψια τους φαίνεται νορμάλ ;;;;

Το ότι πρώην κομμουνιστικά κράτη επαναφέρουν το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μου κάνει πάλι καμία έκπληξη καθότι κάνουν ότι περνάει από ο χέρι τους για να ξεχάσουν το παρελθόν τους .

Αποσυνδεδεμένος epizoitis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιουνίου 15, 2008, 07:10:07 pm »
Kαλησπέρα στην παρέα.

Εγώ προσωπικώς συμφωνώ σε πολλά με τη nina1. Πιστεύω στην Ορθοδοξία.
Θεωρώ όμως ότι το μάθημα θα 'πρεπε να παρει θρησκειολογική υφή, τουλάχιστον στο Λύκειο, όπου τα παιδιά-θεωρητικώς έστω- είναι πιο ώριμα να καταλάβουν την έννοια της θρησκείας και το τι πρεσβεύουν οι μεγαλύτερες θρησκείες που θα εκτίθενται στα βιβλία (και του αθεϊσμού περιληφθέντος). Έτσι τα παιδιά , με σωστή διδασκαλία θα διαλέξουν μόνα τους αν θα πιστεύουν και τι.

Φίλε Siobaras κι εγώ τα χω με το "παπαδαριό" όχι βέβαια με τους ιερείς και τους άλλους αξιωματούχους της Εκκλησίας γενικά.

Vassilo "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"..........(εννοώ την αποψή της ότι η Ορθοδοξία οδηγεί στην ανελευθερία)
Για το τι κάνουν στην Ιταλία οι καθολικοί ιερείς.............δε με ενδιαφέρει προσωπικώς. Για μας τους Ορθόδοξους ειναι αιρετικοί  αλλά τους σεβόμαστε ως ανθρώπους και προσευχόμεθα και για αυτούς.
Για τα κομμουνιστικά καθεστώτα τώρα...............ήταν καλύτερο το αθεϊστικό παρελθόν τους?
Ευχαριστώ

Να 'στε όλοι κι όλες καλά
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 07:19:15 pm από epizoitis »
ΠΕ02

ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιουνίου 15, 2008, 07:12:48 pm »
nina1, πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλά εσύ την γυρίζεις την συζήτηση εκεί, εκμεταλλευομένη και το γεγονός ότι πλέον δεν μπορούμε να απαντήσουμε...
Οι ιερείς είναι άνθρωποι και αυτοί και κάνουν φριχτά λάθη που σε αυτούς είναι ακόμα ποιο μεγάλη αμαρτία. Τέλος πάντων, να μην ξαναγυρίσουμε σε αυτό το πράγμα που είχαμε καταντήσει τη συζήτηση.

Διάβασε καλά αυτό που είπε ο siobaras θα δεις ότι έχει δίκιο...
"από που είσαι κλαράκι; από κείνο το δεντράκι" λέει η παροιμία.
Και μια συμβουλή: μην είσαι δογματική. Αν είχες πχ μεγαλώσει με ισλαμική θεολογία θα είχες γίνει καμικάζι...τόσο δογματική που είσαι;

Τώρα στα σχολεία επίσης έχει και παιδάκια από άλλες θρησκείες ...κάνουν αυτά μάθημα θρησκευτικών για την θρησκεία τους; ή προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται στο 5 λεπτό που ίσως αναφερθούν κάποιοι εκπαιδευτικοί σε άλλες θρησκείες;
Και μη με πεις και συ για την απαλλαγή. Δεν είναι αυτό το θέμα ...
Αν έπρεπε για κάποιο λόγο να ζήσεις πχ στην Αίγυπτο θα ήθελες το παιδί σου να μην μπορεί να διδαχτεί την δική μας θρησκεία; Και μη μου πεις πως εσύ θα την δίδασκες…το θέμα είναι στο σχολειό τι θα γινότανε…

Εν ολίγης να θα έπρεπε με τα σημερινά δεδομένα, να μετατραπεί ...
το θέμα είναι να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους ανθρώπους, που θα μπορούν να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται τα δεδομένα...όχι ανθρώπους Matrix.

Και για να σε προλάβω ...είμαι Χ.Ο και όχι στα χαρτιά μόνο.
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Ιουνίου 15, 2008, 07:44:34 pm »
nina1 για να λυθούν οι παρεξηγήσεις σε απάντησα σε pm.

epizoitis συμφωνώ εν μέρη σε αυτό που λες για τη διδασκαλία στο Λύκειο (το πρόβλημα εδώ  είναι όμως στο τι γίνεται όταν  το παιδί είναι ακόμα στην πρώτη φάση της γνώσης του).

Για τους καθολικούς ιερείς και για τα κουμουνιστικά καθεστώτα συμφωνώ και επαυξάνω.
Και για να θυμίσω κάτι την φίλη Vassilo της λέω πως τα κουμουνιστικά καθεστώτα νόμιζαν πως δεν είχαν θρησκεία. Είχαν...τον Μαρξ για θρησκεία...και τον πίστευαν σαν θεό τους...
Τώρα νομίζω πως είναι καλύτερα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 08:00:41 pm από Nina P »
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Ιουνίου 15, 2008, 07:51:39 pm »
Η θρησκεία είναι καλώς ή κακώς άρρηκτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο από τα πρώτα κιόλας χρόνια της εμφάνισής του,όπως μαθαίνουμε στην προϊστορία , ως τις μέρες μας . Η σχέση επομένως του ανθρώπου με τη θρησκεία  αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του διαχρονικά. Θεωρώ λοιπόν παράλογο να καταργηθεί εντελώς το μάθημα των θρησκευτικών από την εκπαίδευση, καθώς θα στερήσουμε  από τους νέους τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτή τη σημαντική πλευρά της ανθρώπινης ζωής.
Όσο αφορά τώρα το περιεχόμενο του μαθήματος, όπως και του κάθε ανθρωπιστικού-θεωρητικού μαθήματος , πρέπει κατά την άποψή μου να λαμβάνεται υπόψη η δεδομένη πραγματικότητα της κάθε χώρας .Στην Ελλάδα ,για παράδειγμα, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών είναι Χ.Ο. , οπότε δεν είναι σωστό να λαμβάνεται υπ'όψη αυτό το γεγονός ; Μήπως και στα άλλα θεωρητικά μαθήματα δε γίνεται κάτι αντίστοιχο .Π.χ. στην Ιστορία δίνεται έμφαση στα γεγονότα που έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία , τα Αρχαία Ελληνικά έχουν μία ιδιαίτερη θέση στα σχολεία μας, τα Νέα Ελληνικά και η Γλώσσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε κείμενα Ελλήνων συγγραφέων , επειδή είναι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα .
Θα μπορούσε ίσως μία ώρα την εβδομάδα να διατίθεται στη διδασκαλία του μαθήματος με τη μορφή της θρησκειολογίας , το λέω σαν πρόταση .

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 07:55:32 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Ιουνίου 15, 2008, 08:42:36 pm »
Συγγνώμη , αλλά στις δικές σας τάξεις μάλλον οι μαθητές έίναι οι περισσότεροι έλληνες ορθοδόξοι , αλλά στις δικές μου είναι η μειοψηφία και εξακολουθεί να μου φαίνεται παράλογο ως μάθημα.

Όσο για τα πρώην κομμουνιστικά κράτη απλά μου φαίνεται ότι από την μια παγίδα πέφτουν στην άλλη. Δεν ξέρω αν μπορούν να θεωρηθούν πραγματικά θρησκευόμενοι οι άνθρωποι που από αντίδραση για το ότι πέρασαν με τον κομμουνισμό το ρίχνουν στην θρησκεία.... έχω πολλούς φίλους από πρώην κομμουνιστικά κράτη για να ξέρω ότι μόνο η μειοψηφία και εδώ νοιάζεται για την Θρησκεία.

Ξέρω ότι πολλούς τους δυσαρεστεί η άποψή μου και ξαναλέω ότι δεν θέλω να αλλάξω άποψη σε κανέναν αλλά απαιτώ και έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Αν κάποιος είχε προσέξει πριν που ξέφυγε η συζήτηση δεν αναφέρθηκα ποτέ υβριστικά σε οποιοδήποτε θρήσκευμα ούτε σε κουταλάκια κλπ. Με στεναχωρεί πολύ όμως που μορφωμένοι άνθρωποι θεωρούν υβριστικό ο,τιδήποτε λέγεται ενάντια στην άποψή τους .

Αποσυνδεδεμένος suomaf

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Ιουνίου 15, 2008, 08:52:40 pm »
Σίγουρα τα θρησκευτικά είναι από τα μαθήματα που θα πρέπει να αλλάξουν στυλ διδασκαλίας, βιβλία κλπ.
Είχα ρωτήσει μία μαθήτρια μου που ήταν υπερβολικά Χριστιανή.
Είναι καλύτερα κάποιος να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος άλλά να λέει ψέματα, να κάνει κακό στους διπλανούς του κλπ, ή να μην έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του το λόγο του Θεού αλλά να είναι πολύ καλός ανθρωπος και να βοηθάει τους συνανθρώπους του; Ποιος από τους 2 θα πάει στον "Παράδεισο";
Και μου είπε αυτός που είναι Χριστιανός.
Της είπα φυσικά πως ο αλλός άνθρωπος αν και δεν έχει γνωρίσει καθόλου για το Χριστό είναι αυτό που λέμε...καλός Χριστιανός.
Κάπως έτσι είναι όσοι είναι υπερβολικοί στο θέμα της θρησκείας και των θρησκευτικών.

Συμφωνώ ότι το στυλ διδασκαλίας των θρησκευτικών πρέπει να αλλάξει (σε καμιά περίπτωση όμως να μετατραπεί σε θρησκειολογία)...
Θεωρώ όμως τελείως αντιπαιδαγωγική κ ακραία την ερώτηση που έθεσες στη μαθήτρια. Ποιος ήταν ο στόχος της δηλαδή?
 Άλλο καλός άνθρωπος, Άλλο καλός Χριστιανός!
 Δεν μπορείς να θεωρήσεις κάποιον άνθρωπο με καλή διάθεση κ καλά στοιχεία Καλό Χριστιανό τη στιγμή που δεν πρεσβεύει το Χριστιανισμό...

αν μπορείς να γεμίζεις το αμείλιχτο ένα λεπτό της κάθε ώρας
στην αξία των εξήντα μοιραίων δευτερολέπτων της διαδρομής του....

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιουνίου 15, 2008, 09:05:06 pm »
Φανατικός είναι αυτός που δεν αλλάζει γνώμη και δεν αλλάζει και θέμα...
Δεν είμαι φανατικός, απλά νευριασμένος με όλους τους βολεμένους (είτε με τα κόμματα είτε με την εκκλησία).
Σκοπός μου ήταν να γράψω απλά μια γνώμη για το θέμα (αλλά εντός θέματος αυτή τη φορά) και να μην επανέλθω.

Mat η υπογραφη σου είναι πολύ ωραία... να την διαβαζεις όμως ξανα και ξανα...

Δηλαδή τώρα με αυτό που έγραψες είσαι περήφανη για τον εαυτό σου;
Το λέει η ορθοδοξία ότι πρέπει κάπου-κάπου να προσβάλλουμε το συνομιλητή μας;
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος suomaf

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιουνίου 15, 2008, 09:06:43 pm »

Τώρα στα σχολεία επίσης έχει και παιδάκια από άλλες θρησκείες ...κάνουν αυτά μάθημα θρησκευτικών για την θρησκεία τους; ή προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται στο 5 λεπτό που ίσως αναφερθούν κάποιοι εκπαιδευτικοί σε άλλες θρησκείες;
Και μη με πεις και συ για την απαλλαγή. Δεν είναι αυτό το θέμα ...
Αν έπρεπε για κάποιο λόγο να ζήσεις πχ στην Αίγυπτο θα ήθελες το παιδί σου να μην μπορεί να διδαχτεί την δική μας θρησκεία; Και μη μου πεις πως εσύ θα την δίδασκες…το θέμα είναι στο σχολειό τι θα γινότανε…

Όταν κάποιος εγκαταλείπει την πατρίδα του για κάποιο λόγο -οποιοδήποτε λόγο- κ μεταναστεύει σε κάποια άλλη χώρα τα σκέφτεται αυτά...
Δεν είναι δυνατόν να διαμορφωθεί κ να ανατραπεί το εκπαιδευτικό σύστημα μιας χώρας επείδη κάποιοι αλλοδαποί -οποιασδήποτε εθνικότητας- εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε αυτή τη χώρα...

Δηλαδή οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό είχαν τη δυνατότητα να διδάσκονται την Ορθόδοξη θρησκεία στα εκεί σχολεία?
Ο καθένας μόνος του φρόντιζε να διδάξει στο παιδί του κ την ελληνική γλώσσα κ τη θρησκεία...

Φαντάσου τέτοιο ζήτημα να είχε τεθεί σε μουσουλμανική χώρα...

Πάντα η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τις υποχωρήσεις εν ονόματι της δημοκρατίας κ της ελευθερίας?

αν μπορείς να γεμίζεις το αμείλιχτο ένα λεπτό της κάθε ώρας
στην αξία των εξήντα μοιραίων δευτερολέπτων της διαδρομής του....

Αποσυνδεδεμένος vassilo

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιουνίου 15, 2008, 09:27:13 pm »
Αυτό είναι nina 1. Ακούμε και διαβάζουμε μόνο ό,τι μας συμφέρει .... στον siobaras δεν θα απαντήσεις ;;;;

Α ναι !!!!! Αν δεν σου αρέσει το σχόλιό μου ζήτα να το διαγράψουν εν ονόματι της ελευθερίας .

Το να γίνει πιο δημοκρατική και ανοικτή χώρα η Ελλάδα θεωρείται υποχώρηση ή πρόοδος ;

[/quote]Φαντάσου τέτοιο ζήτημα να είχε τεθεί σε μουσουλμανική χώρα... (από suomaf)

Μα το ότι δεν είμαστε μουσουλμανική χώρα δεν πρέπει μόνο να το λέμε πρέπει και να το δείχνουμε με κάθε τρόπο (απαλοιφή της μισαλλοδοξίας , κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και αλλαγή της πρωϊνής προσευχής στα σχολεία, κατάργηση των παρελάσεων κλπ.)

Και επειδή σίγουρα κάποιοι θα πάρουν ανάποδες πάλι , επιμένω : ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΚΦΡΑΖΩ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 09:28:54 pm από vassilo »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617