0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ariadni αυτό το κάνω έτσι κι αλλιώς. Δεν της λέω "κλίνε μου τον ποιητή", της βάζω ασκήσεις για το σπίτι, συμπλήρωση κενών και τέτοια. Είμαι όμως σίγουρη ότι τα κάνει με το βιβλίο της γραμματικής ανοιχτό, γιατί όταν τα συναντάμε στο κείμενο και τη ρωτάω, δεν μπορεί να ανγνωρίσει καν την πτώση του ουσιαστικού....Χώρια που την τελευταία βδομάδα άρχισε να καταλαβαίνει τί είναι πτώση, τί είναι γένος, τί είναι έγκληση, κ.τ.λ.Σας έχει τύχει παρόμοια περίπτωση?
Γειά σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας για ιδιαίτερα μαθήματα. Πριν 2 εβδομάδες βρήκα μέσω γνωστού το 1ο μου ιδιαίτερο, σε ένα κοριτσάκι β γυμνασίου για τα αρχαία. Δεν ήθελε να συνεχίσουμε και σκέπτομαι μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος. ???Της έδινα σε φωτοτυπία τη μετάφραση, κάναμε μαζί αναλυτικά όλο το συντακτικό του κειμένου, της έδινα σε ασκήσεις που έφτιαχνα στο PC με ωραία χρώματα, με τον ίδιο τρόπο το "λύω", το "ειμί" και της εξηγούσα ότι τώρα μπαίνουν οι βάσεις. Ενώ είχα την εντύπωση πως έκανα πάρα πολύ καλό μάθημα, αφού έφτιαχνα ένα πάρα πολύ καλό υλικό για το κάθε μάθημα, αναρωτιέμαι γιατί αυτό δεν ήταν αρεστό. Ο προηγούμενος καθηγητής της, της έλυνε τις ασκήσεις σε όλα τα μαθήματα!!! Εγώ είπα πως ως επαγγελματίας δεν μπορώ να κάνω πασαλήματα και εκείνη μου είπε πως κάνω πάρα πολύ καλό μάθημα απλά είναι σε φάση που σκέφτεται. Η μάνα δεν ασχολείται καν με το θέμα (και καλά) και μου έλεγε αφού έτσι είπε το παιδί, άστο. Θέλω να μου πείτε αν για το γυμνάσιο θα πρέπει απλά να λύνω με το παιδί τις ασκήσεις για την άλλη μέρα ή να θέτω γερές βάσεις? Εγώ σκόπευα να προχωράω πιο μπροστά από το σημείο που βρίσκονται στο σχολείο, δίνοντας πάντα βάρος στη γραμματική και το συντακτικό. Με άλλα λόγια το μάθημα πρέπει να είναι όπως στο φροντιστήριο που πάει ξεχωριστά ή απλά να διαβάζω το μαθητή? Σε κάθε περίπτωση νιώθω ότι το παραείδα σοβαρά το θέμα...αλλά ήταν η πρώτη μου φορά!