0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: lkjhgfd στις Φεβρουαρίου 03, 2012, 04:41:03 pmθα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι¨.Έχω μαθήτρια γ λυκείου στο μαθημα της έκθεσης. Ξεκινήσαμε φέτος και διαπίστωσα ότι ο γραπτός της λόγος είνα παρα πολύ χαμηλού επιπέδου. Οι εκθέσεις που γράφει δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών του γυμνασίου. Εκτός από το να της δίνω κείμενα, άρθρα, δοκίμια και να τη βάζω να γράφει έκθεση κάθε βδομάδα θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο;Γιατί μέχρι τώρα δεν είδα μεγάλη βελτίωση. Εννοούνται ασκήσεις λεξιλογίου και τα συναφή. Ξεκινήσαμε Οκτώβριο. Υ.Γ. Εφημερίδες δεν αγοράζει, είναι λέει ακριβέςΣυνέχιζεις ως εχει. Μη βιαζεσαι να δεις θεαματική πρόοδο. Η σωστή χρήση της γλωσσας και γενικοτερα του γραπτού λογου θέλει χρόνο. Πολλοι γονεις αλλά και με συναίνεση των παιδιών αφήνουν τελευταια στιγμη καποια πραγματα που θα έπρεπε να ειναι η προτεραιότητα τους. Μοιαζει με τον ασθενή που λεει "δεν ειναι τίποτα,θα μου περάσει" και οταν πια δει "τα σκούρα" παει στο γιατρό με αγχος και αγωνια για να γινει γρηγορα "καλά"....Τελος παντων.... προλαμβάνειν ή θεραπεύειν?Εφημερίδα κάνεις πιά δεν παίρνει. Ετσι κι αλλιως σπάνια συναντάς δοκιμιακο κειμενο πραγματικά χρήσιμο Δινε της εσυ κειμενα δοκιμιακα (Καστοριαδη, Παναγιωτοπουλου, Παπανουτσου, Τσιρόπουλου, Τσάτσου,Δεσποτόπουλου κά) και καντε μαζι "αποδελτιωση" των κειμενων (οχι μονη της).Αυτο το εφαρμοζω και βοηθαει πολυ. Η εκθεση ειναι η απόληξη καλης προετοιμασιας-προεργασίας.
θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι¨.Έχω μαθήτρια γ λυκείου στο μαθημα της έκθεσης. Ξεκινήσαμε φέτος και διαπίστωσα ότι ο γραπτός της λόγος είνα παρα πολύ χαμηλού επιπέδου. Οι εκθέσεις που γράφει δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών του γυμνασίου. Εκτός από το να της δίνω κείμενα, άρθρα, δοκίμια και να τη βάζω να γράφει έκθεση κάθε βδομάδα θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο;Γιατί μέχρι τώρα δεν είδα μεγάλη βελτίωση. Εννοούνται ασκήσεις λεξιλογίου και τα συναφή. Ξεκινήσαμε Οκτώβριο. Υ.Γ. Εφημερίδες δεν αγοράζει, είναι λέει ακριβές
Τη περασμένη βδομάδα μια κυρία μου είπε πως ο Φυσικός που κάνει ιδιαίτερο στο παιδί της, του κάνει και Αρχαία Ελληνικά!!! Μάλιστα το παιδι εχει μαθησιακές δυσκολιες και όμως καταφερε να πάρει "άριστα στα Αρχαία".....Η β΄ανάθεση τώρα και στα ιδιαιτερα!!!
Αιώνιος φοιτητής άνευ πτυχίου αναλαμβάνει μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, αρχαία, έκθεση, λατινικά, αγγλικά και κομμωτική. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα! ΟΚ το ξεφτυλίζουν ορισμένοι (αρκετοί τα τελευταία χρόνια θα έλεγα) το θέμα και δηλώνουν homo universalis, αλλά οι γονείς που το δέχονται, δεν τους κόβει ντιπ (για να μιλήσω και στη γλώσσα τους) ότι κάτι βρωμάει; Ας πρόσεχαν...