0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον/την kim, προσθέτοντας, για μια ακόμη φορά, ότι πολλές από τις λεγόμενες "καθηγητικές" σχολές έχουν από ελάχιστη έως καθόλου παιδαγωγική κατάρτιση. Το παραδέχονται, σε άλλες συζητήσεις του pde, και οι ίδιοι. Άρα το ότι δεν έχουμε παιδαγωγική κατάρτιση είναι πλαστό. Οι Μαθηματικοί π.χ. έχουν; Η γνώμη μου είναι ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που πρόκειται να διοριστούν να παρακολουθούν για κάποιο χρονικό διάστημα σεμινάρια παιδαγωγικής και διδακτικής. ΟΛΟΙ όμως. Και όχι επειδή κάποια μαθήματα διδάσκονταν ανέκαθεν στα σχολεία, οι απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών να θεωρούνται καθηγητές και κάποιες ειδικότητες που μπήκαν τώρα στην εκπαίδευση να μη θεωρούνται.
Παράθεση από: stakons στις Ιουνίου 11, 2008, 08:09:00 amΘα συμφωνήσω απόλυτα με τον/την kim, προσθέτοντας, για μια ακόμη φορά, ότι πολλές από τις λεγόμενες "καθηγητικές" σχολές έχουν από ελάχιστη έως καθόλου παιδαγωγική κατάρτιση. Το παραδέχονται, σε άλλες συζητήσεις του pde, και οι ίδιοι. Άρα το ότι δεν έχουμε παιδαγωγική κατάρτιση είναι πλαστό. Οι Μαθηματικοί π.χ. έχουν; Η γνώμη μου είναι ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που πρόκειται να διοριστούν να παρακολουθούν για κάποιο χρονικό διάστημα σεμινάρια παιδαγωγικής και διδακτικής. ΟΛΟΙ όμως. Και όχι επειδή κάποια μαθήματα διδάσκονταν ανέκαθεν στα σχολεία, οι απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών να θεωρούνται καθηγητές και κάποιες ειδικότητες που μπήκαν τώρα στην εκπαίδευση να μη θεωρούνται. Σωστά!Σιγά τα παιδαγωγικά μαθήματα που κάνουν οι άλλες σχολές και λέγονται καθηγητικές και έχουν ήδη με το πτυχίο την παιδαγωγική επάρκεια. Τα παιδαγωγικά συνήθως είναι ελάχιστα, επιλογής και από όσο ξέρω δεν γίνεται δουλειά εκεί.Γιατί λοιπόν οι υπόλοιποι είστε καθηγητές?Να ενημερώσω ότι μπήκα στο πανεπιστήμιο σε ένα τμήμα όπου είχε σχεδιαστεί για να βγάζει καθηγητές πληροφορικής και όχι πληροφορικάριους. Έκανα τα μισά μαθήματα παιδαγωγικών, ψυχολογίες, οικονομικά της εκπαιδευσης, ηλεκτρονικό σχολείο, κα.Λόγω όμως συμφερόντων η σχολή άλλαξε προσανατολισμό και γίνεται καθαρά πληροφορικής.Εγώ και οι συμφοιτητές μου δεν έπρεπε να έχουμε παιδαγωγική επάρκεια? Και όχι οι μαθηματικοί και οι φυσικοί. Για να συνέλθουμε λίγο...
... Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να διορίζονται στην εκπαίδευση μαθηματικοί φυσικοί και άλλες ειδικότητες ως πληροφορικοί, ούτε είπα ότι αυτοί είναι πιο παιδαγωγοί από εσάς. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι εκτός από τους άσχετους υπάρχουν και πολλοί σχετικοί στα σχολεία που δεν έχουν πτυχίο πληροφορικής και διορίστηκαν πριν το 99. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι εκεί, δεν πρόκεται να φύγουν. Το να τους χαρακτηρίζουμε άσχετους ή να ζητάμε την εκδίωξή τους από την εκπαίδευση νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας και δείχνει μεγάλο κομπλεξισμό. Αφού διορίστηκαν πάει και τέλειωσε, καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα. Θα πρέπει να συνεργαστείτε με αυτούς, ούτε να τους υποτιμάτε ούτε να το παίζετε ξερόλες σε σχέση με αυτούς. Για αυτό ο κλάδος θα είναι πάντα διασπασμένος και θα μας κάνουν οι υπόλοιποι ότι θέλουν....
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ στον κλάδο τους
- Ο κλάδος δεν είναι διασπασμένος. Απλά δεν έχει ένα συλλογικό όργανο που να τον εκφράζει
- ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΛΑΔΟ! Στον κλάδο ΠΕ19-ΠΕ20 ανηκούν απόφοιτοι συγκεκριμένων σχολών
Απλώς υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων του κλάδου μας[/i]
Παράθεση- ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΛΑΔΟ! Στον κλάδο ΠΕ19-ΠΕ20 ανηκούν απόφοιτοι συγκεκριμένων σχολώνΠοιες είναι οι συγκεκριμένες? τα 22 ΑΕΙ και άλλα τόσα ΤΕΙ?
Α μπράβο αυτό είναι λοιπόν, δε σε νοιάζει ούτε δε ενδιαφέρει το καλό των μαθητών αλλά μόνο τα συλλογικά δικαιώματα του κλάδου. Σκέφτεσαι συντεχνιακά δηλαδή
Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, ποτέ δεν είπα ότι πρέπει να διορίζονται στην εκπαίδευση μαθηματικοί φυσικοί και άλλες ειδικότητες ως πληροφορικοί, ούτε είπα ότι αυτοί είναι πιο παιδαγωγοί από εσάς. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι ότι εκτός από τους άσχετους υπάρχουν και πολλοί σχετικοί στα σχολεία που δεν έχουν πτυχίο πληροφορικής και διορίστηκαν πριν το 99. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι εκεί, δεν πρόκεται να φύγουν. Το να τους χαρακτηρίζουμε άσχετους ή να ζητάμε την εκδίωξή τους από την εκπαίδευση νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας και δείχνει μεγάλο κομπλεξισμό. Αφού διορίστηκαν πάει και τέλειωσε, καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα. Θα πρέπει να συνεργαστείτε με αυτούς, ούτε να τους υποτιμάτε ούτε να το παίζετε ξερόλες σε σχέση με αυτούς. Για αυτό ο κλάδος θα είναι πάντα διασπασμένος και θα μας κάνουν οι υπόλοιποι ότι θέλουν.
Να απαντήσω σε κάποια πράγματα, καταρχήν με τον μηχανικό Η/Υ δεν ασχολούμαι ούτε θα πέσω στο επίπεδό του να βάλω στο στόμα μου τη μάνα του. Όταν θα γίνεις καθηγητής (λίγο απίθανο) τέτοιες αξίες να περνάς στα παιδιά
Υ.Γ.2: Η αγαπημένη μου ταινία είναι το FightClub...εσένα?
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Θα ήθελα να αναφερθώ στα λόγια όσων υποστηρίζουν ότι μπορούν να φύγουν με μετάταξη οι φυσικοί, μαθηματικοί κλπΚατά την άποψη μου αυτό είναι αδύνατο γιατί όπως έχω πει και παλαιότερα, ο εκπαιδευτικός μπορεί να πάρει μετάταξη μόνο με τη θέληση του. Τότε μπήκαν νόμιμα με υπουργική απόφαση και τότε δε μίλησε κανείς. Δεν είναι σωστό να κοιτάμε να διώξουμε τους άλλους για να καθίσουμε καλύτερα εμείς. Ο μόνος τρόπος για να αυξηθούν οι θέσεις είναι να αγωνιστούμε να πάρουμε περισσότερες ώρες στα σχολεία. Άδικο είναι ότι υπάρχουν άλλες ειδικότητες (π.χ. γυμναστές) στα δημοτικά και εμάς δε μας δέχονται οι δάσκαλοι. Μην κάνουμε και μεις το ίδιο για τις άλλες ειδικότητες. Ότι ήταν να γίνει έγινε. Μη χτυπάμε σε όλες τις μεριές. Ας κοιτάξουμε λοιπόν να πιέζουμε τα μεγάλα κεφάλια και όχι να τα βάζουμε με ίδιους τους εκπαιδευτικούς είτε αυτοί είναι φυσικοί ή μαθηματικοί ή δάσκαλοι ή ακόμα και πληροφορικοί...