0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα κενά που βγήκαν τι λένε; είναι ή δεν είναι υπεράριθμοι;
Ο σύλλογος αναθέτει μαθήματα, τα μαθήματα είναι ώρες για τους εκπαιδευτικούς, και με βάση αυτές τις ώρες υπολογιζονται οι υπεραριθμίες, για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά. Άρα χωρίς συνεδρίαση συλλόγου, η διαδικασία είναι παράνομο να ξεκινήσει.Διάβασε το ΠΔ 50/96, καλό είναι να διαβάζουμε και λίγο το νόμο πριν εκφέρουμε άποψη. Για να το καταλάβεις καλύτερα, έχουμε ένα μηχανολόγο και έναν ηλεκτρολόγο που διεκδικούν το νέο μάθημα / εργαστήριο της σεξουαλικής αγωγής για να μην βγουν υπεράριθμοι. Και οι δύο έχουν πρώτη ανάθεση την σεξουαλικη αγωγή. Αν δεν ξέρουμε ποιος θα πάρει το μάθημα , πράγμα που το μαθαίνουμε μόνο αν γίνει σύλλογος, τότε δεν ξέρουμε ποιος εκπαιδευτικός έχει υπεραριθμία, και άρα η διαδικασία τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά δεν μπορεί να ξεκινήσει για ολόκληρο τον κλάδο των μηχανολόγων ούτε φυσικά για τον κλάδο των ηλεκτρολόγων, εφόσον ο νόμος (ΠΔ 50/96) απαιτεί οι υπεράριθμοι να διαλέγουν πρώτοι σχολείο και να τοποθετούνται πρώτοι.
Δε μας ενδιαφέρει ποιος, ονομαστικά, θα πάρει το μάθημα αλλά σε ποια ειδικότητα θα δοθεί.
Ακριβώς αυτό. Και δεν ξέρουμε σε ποια ειδικότητα θα δοθεί πριν συνεδριάσει ο σύλλογος, γιατί δεν ξέρουμε αν θα θέλει ή όχι ο μηχανολόγος ή ο ηλεκτρολόγος να βγει υπεράριθμος. Γιατί μπορεί και να θέλει κάποιος από αυτούς, οπότε τότε δεν εξετάζουμε αρχαιότητα.Διάβασες το ΠΔ 50/96 άρθρο 14;Καλό είναι να διαβάζουμε και λίγο το νόμο πριν εκφέρουμε άποψη.
Το ξέρουμε γιατί έχουν σταλεί δηλώσεις υπεραριθμίας. Δεν απαιτείται σύλλογος για κενά-πλεονάσματα. Τα στέλνει ο διευθυντής. Αρκεί το πυσδε.
Ακριβώς αυτό. Και δεν ξέρουμε σε ποια ειδικότητα θα δοθεί πριν συνεδριάσει ο σύλλογος, γιατί δεν ξέρουμε αν θα θέλει ή όχι ο μηχανολόγος ή ο ηλεκτρολόγος να βγει υπεράριθμος. Γιατί μπορεί και να θέλει κάποιος από αυτούς να βγει υπεράριθμος, οπότε τότε δεν εξετάζουμε αρχαιότητα.Διάβασες το ΠΔ 50/96 άρθρο 14;Καλό είναι να διαβάζουμε και λίγο το νόμο πριν εκφέρουμε άποψη, ακόμα περισσότερο όταν επιχειρούμε ριζικές αλλαγές στο σύστημα με υπουργικές εγκυκλίους. Γιατί αν οι εγκύκλιοι παραβαίνουν το νόμο, δεν πρέπει να εφαρμόζονται.
Στον πίνακα με τους λειτουργικά υπεράριθμους που στέλνει ο δντής στη ΔΔΕ υπάρχει η ένδειξη ΝΑΙ/ΟΧΙ.Φυσικά έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση υπεραριθμίας αρχαιότερος του τελευταίου τοποθετηθέντα.
Όλα αυτά υπολογίζονται πριν σταλούν κενά/πλεονάσματα στη ΔΔΕ.
Ακριβώς. Και αυτό αποφασίζεται σε σύλλογο....και ΑΦΟΥ έχει δημοσιευτεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολικού έτους.Πως υπολόγισε κάποιος διευθυντής σχολείου τα κενά, χωρίς να ξέρει τι ωρολόγιο θα έχουμε φέτος, και χωρίς να ρωτήσει τους εκπαιδευτικούς αν θέλουν ή όχι να βγουν υπεράριθμοι;Τραγικό διοικητικό λάθος, θα πρέπει να αξιολογηθούν όσοι έκαναν κάτι τέτοιο, ή αν ήταν εντολή του διευθυντή του ΠΥΣΔΕ να γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να αξιολογηθεί ο διευθυντής του ΠΥΣΔΕ που έστειλε τέτοια εντολή στα σχολεία χωρίς να περιμένει πρώτα να δημοσιευτεί το ωρολόγιο από το υπουργείο.Αξιολόγηση τώρα! Ευτυχώς η αξιολόγηση στα διοικητικά θέματα είναι εύκολη υπόθεση (σε αντίθεση με τα εκπαιδευτικά θέματα που είναι δύσκολη έως αδύνατη).
Ποιος σύλλογος αποφασίζει για το αν θέλει κάποιος να κριθεί υπεράριθμος ή όχι;
Έχεις πάει ποτέ σου σε σχολείο;Στο σύλλογο μαζεύονται οι εκπαιδευτικοί, ανακοινώνει ο διευθυντής τους υπεράριθμους (αφού πρώτα γνωρίζει το ωρολόγιο του έτους), και μετά συζητάνε οι υπεράριθμοι μεταξύ τους αν θέλει ή όχι να βγει κάποιος υπεράριθμος, ή αν δεν θέλει κανένας τότε γίνεται χρήση της αρχαιότητας.
Είκοσι χρόνια τώρα που έχω υπηρετήσει σε τέσσερεις διάφορες διευθύνσεις δεν έχω πετύχει ποτέ τέτοια συνεδρίαση. Ανακοινώνει η διεύθυνση ότι το σχολείο έχει έναν Π.χ. υπεραριθμο και οποίος θέλει κάνει αίτηση για να αποδεχτεί την υπεραριθμία