0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
strato το συγκεκριμένο ποίημα υπήρχε στο σχολικό, αλλά είναι παρανοϊκό να νομίζεις ότι μπορείς να θυμάσαι απέξω στο τέλος όλους τους στίχους των ποιημάτων που υπάρχουν σε 6 σχολικές τάξεις (και της κατεύθυνσης 7), ειδικά όταν ο συγκεκριμένος ποιητής δεν ήταν στην ύλη. Δεν έβαλαν πχ ένα στίχο του Σεφέρη ή του Σολωμού. Εδώ πολλοί δε θυμόνταν ποιος ήταν ο Πασχάλης που ήταν και στην ύλη.
Σίγουρα είναι παρανοϊκό να ξέρεις απ' έξω όλους τους στίχους των ποιημάτων, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, ο στίχος από τη Μαρίνα των βράχων είναι μεγάλη"φίρμα" οπότε είναι αδύνατο να μην το γνωρίζει κάποιος. Όσο για τον Πασχάλη, αν κάποιος είχε κάνει μια ανάγνωση στα διηγήματα της ύλης, σίγουρα το θυμόταν. Δεν ήταν τόσο τραγικό.
εγω παλι παιδια για να σας πω τον καημο μου για τα νέα ελληνικά της καινουριας ύλης εκελινο τον παλαμα και το σικελιανο δε τους θελω καθόλου.....ειδικα ο δωδεκαλογος του γυφτου(το αποσπασμα δεν υπαρχει στα σχολικα) ειναι παρανοικος....
Παράθεση από: anniegr στις Ιουνίου 07, 2008, 01:54:03 pmεγω παλι παιδια για να σας πω τον καημο μου για τα νέα ελληνικά της καινουριας ύλης εκελινο τον παλαμα και το σικελιανο δε τους θελω καθόλου.....ειδικα ο δωδεκαλογος του γυφτου(το αποσπασμα δεν υπαρχει στα σχολικα) ειναι παρανοικος....Θα προτιμούσες 154 ποιήματα του Καβάφη που δεν υπάρχουν στα σχολικά και δεν είναι εύκολο να βρείς την ανάλυση;;Ή όλο το Α και
Παράθεση από: olgalia στις Ιουνίου 06, 2008, 03:27:58 pmstrato το συγκεκριμένο ποίημα υπήρχε στο σχολικό, αλλά είναι παρανοϊκό να νομίζεις ότι μπορείς να θυμάσαι απέξω στο τέλος όλους τους στίχους των ποιημάτων που υπάρχουν σε 6 σχολικές τάξεις (και της κατεύθυνσης 7), ειδικά όταν ο συγκεκριμένος ποιητής δεν ήταν στην ύλη. Δεν έβαλαν πχ ένα στίχο του Σεφέρη ή του Σολωμού. Εδώ πολλοί δε θυμόνταν ποιος ήταν ο Πασχάλης που ήταν και στην ύλη.Σίγουρα είναι παρανοϊκό να ξέρεις απ' έξω όλους τους στίχους των ποιημάτων, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, ο στίχος από τη Μαρίνα των βράχων είναι μεγάλη"φίρμα" οπότε είναι αδύνατο να μην το γνωρίζει κάποιος. Όσο για τον Πασχάλη, αν κάποιος είχε κάνει μια ανάγνωση στα διηγήματα της ύλης, σίγουρα το θυμόταν. Δεν ήταν τόσο τραγικό.