0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: mirka στις Σεπτέμβριος 07, 2008, 12:08:06 μμΚαλημερα! Ειμαι καινουρια εδω και γενικα στο 'θεμα ΑΣΕΠ'. Ελπιζω στη συνεχεια να φανω καπως πιο χρησιμη κι εγω σ'αυτο το φορουμ.Προς το παρον ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το βιβλιο : Easterling-Knox, Ιστορία της αρχαίας ελλην. λογοτεχνίας. Ειναι το μοναδικο που διαθετω -τουλαχιστον προς το παρον- Κι εγώ είχα ξεκινήσει με Easterling-Knox γιατί αυτή διέθετα! Μην το επιχειρήσεις, είναι πολύ κουραστική για ΑΣΕΠ. Είχα διαβάσει 20 σελίδες αλλά δεν είναι στη φύση του ΑΣΕΠ. Εγώ που για αρχαία γραμματολογία έχω διαβάσει μόνο το σχολικό λέτε να την πατήσω; Δεν έχω χρόνο
Καλημερα! Ειμαι καινουρια εδω και γενικα στο 'θεμα ΑΣΕΠ'. Ελπιζω στη συνεχεια να φανω καπως πιο χρησιμη κι εγω σ'αυτο το φορουμ.Προς το παρον ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το βιβλιο : Easterling-Knox, Ιστορία της αρχαίας ελλην. λογοτεχνίας. Ειναι το μοναδικο που διαθετω -τουλαχιστον προς το παρον-
γεια σας μηπως θα μπορουσε να μου λυσει καποιος μια απορια???στη Μικρη Ιλιας η δραση ξεκιναει μετα τον θανατο του Εκτορα ή του Αχιλλεα??τα εχω δει γραμμενα και τα δυο...μηπως ξεκιναει μετα τον θανατο και των δυο??αλλα με αυτο το σκεπτικο ξεκιναει μετα τον θανατο του Αχιλλεα αρα στην γραμματολογια την σχολικη υπαρχει λαθος αν γνωριζει καποιος στα σιγουρα ας διαφωτισει και μενα
Παράθεση από: Vania στις Σεπτέμβριος 12, 2008, 05:51:01 μμγεια σας μηπως θα μπορουσε να μου λυσει καποιος μια απορια???στη Μικρη Ιλιας η δραση ξεκιναει μετα τον θανατο του Εκτορα ή του Αχιλλεα??τα εχω δει γραμμενα και τα δυο...μηπως ξεκιναει μετα τον θανατο και των δυο??αλλα με αυτο το σκεπτικο ξεκιναει μετα τον θανατο του Αχιλλεα αρα στην γραμματολογια την σχολικη υπαρχει λαθος αν γνωριζει καποιος στα σιγουρα ας διαφωτισει και μενα Η "Μικρά Ιλιάς", έπος του Λέσχη από τη Μυτιλήνη, διηγούνταν τα γεγονότα μετά το θάνατο του Αχιλλέα και ως την κατασκευή του Δουρείου Ίππου.Πηγή Κακριδής, σελ.49. Αντιθέτως, η Αιθιοπίς είναι που αυτή που ξεκινά μετά το πέρας της Ιλιάδος και άρα το θάνατο και τον ενταφιασμό του Έκτορα.
γνωμη μου ειναι να μενουμε στα σχολικα.Απο το παιδ.ινστ.θα δωσουν ως σωστες αυτες που ειναι στα σχολικα (αλιμονο αν δεν παινεψουν τα δικα τους εγχειριδια,τα αλανθαστα!)προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη. μην αρχισετε να με λιθοβολειται!
Νίκη,καλησπέρα...οι σελίδες από τον Λυπουρλή ,νόμιζω, είναι οι ακόλουθες:σσ. 236-242,248-254,258-262,262-272.τσέκαρε το όμως κι εσύ γιατί τις έψαξα βιαστικά.
Μήπως θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος, ποιος θεωρείται ως ο 1ος ατθιδογράφος;Καθώς σε κάποια τεστάκια πολλαπλής, αναφέρεται το όνομα του Κλείδημου, για τον οποίο ωστόσο δεν μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία ούτε στο σχολικό εγχειρίδιο ούτε στο βιβλίο του Κακριδή αλλά ούτε και σε σχετική αναζήτηση στο διαδύκτιο. Ως σημαντικότερος ατθιδογράφος στον Κακριδή αναφέρεται ο Φιλόχορος, ο οποίος όμως κατατάσσεται στην Αλεξανδρινή εποχή και δεν γίνεται κάποια σχετική αναφορά για το αν ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με την καταγραφή της ιστορίας της Αττικής.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.