0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
απ όσο ξέρω ο Πλάτωνας έχει κατηγορηθεί απο πολλούς ότι είναι οπαδός της αριστοκρατίας..ωστόσο η αριστοκρατία στη θεωρία του δε βασίζεται στην καταγωγή αλλά στα πνευματικά κεφάλαια που διαθέτει ο άνθρωπος- ο οποιος εν τέλει αναλαμβάνει το ρόλο του φιλοσοφου- άρχοντα-βασιλέα..εξάλλου το γεγονός ότι ανάμεσα στις τάξεις επιτρέπεται η κινητικοτητα κ προς τα πάνω κ προς τα κάτω, αμβλύνει το¨" αριστοκρατικο " πνεύμα κ δίνει μεγαλύτερο χώρο στο πνεύμα της αξιοκρατίας, θεωρώ..
Παράθεση από: Georgia s στις Οκτώβριος 22, 2008, 11:15:11 μμαπ όσο ξέρω ο Πλάτωνας έχει κατηγορηθεί απο πολλούς ότι είναι οπαδός της αριστοκρατίας..ωστόσο η αριστοκρατία στη θεωρία του δε βασίζεται στην καταγωγή αλλά στα πνευματικά κεφάλαια που διαθέτει ο άνθρωπος- ο οποιος εν τέλει αναλαμβάνει το ρόλο του φιλοσοφου- άρχοντα-βασιλέα..εξάλλου το γεγονός ότι ανάμεσα στις τάξεις επιτρέπεται η κινητικοτητα κ προς τα πάνω κ προς τα κάτω, αμβλύνει το¨" αριστοκρατικο " πνεύμα κ δίνει μεγαλύτερο χώρο στο πνεύμα της αξιοκρατίας, θεωρώ..Γεωργία,εσύ από που διαβάζεις σχόλια για Πλάτωνα?και για soupreme ισχύει η ίδια ερώτηση.
Παράθεση από: kalipso στις Οκτώβριος 22, 2008, 09:55:49 μμΠαιδιά,υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει και τελειώσει την Πολιτεία του Πλάτωνα?Θέλω λοιπόν να τον ρωτήσω ποια σχόλια διάβασε για τα χωρία που είναι μεν στην ύλη μας,αλλά είναι εκτός της σχολικής ύλης.Ευχαριστώ.για τον Πλατωνα τα πιο εγκυρα σχολια τα εχει ο γεωργουλης. δεν εχω διαβασει ακομη πλατωνα αλλα αυτος ειναι ο πιο αποδεκτος. ειναι βεβαια πολλα τα σχολια.....
Παιδιά,υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει και τελειώσει την Πολιτεία του Πλάτωνα?Θέλω λοιπόν να τον ρωτήσω ποια σχόλια διάβασε για τα χωρία που είναι μεν στην ύλη μας,αλλά είναι εκτός της σχολικής ύλης.Ευχαριστώ.
Όσον αφορά γραμματική και συντακτικό, τί θα κάνετε?
Καλησπέρα και από μένα! Το σχήμα που έχω δει εγώ σε βιβλία και ξέρω είναι το εξης:ΑΤΗ(= νοητική τύφλωση, σύγχυση και ταραχή του νου από υπέρμετρο εγωισμό ή από υπερεκτίμηση των φυσικών δυνάμεν του ήρωα ή και από άγνοια)ΥΒΡΗ(= υπέρβαση των επιτρεπτών ανθρωπίνων ορίων και εκδήλωση αλαζονικης συμπεριφοράς)ΝΕΜΕΣΗ (= έντονη οργή και αγανάκτηση των θεών για την ύβρη των θνητών) ΤΙΣΗ( =τιμωρία των ανθρώπων από τους θεούς για την αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά τους). Ελπίζω να βοήθησα...