0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: maryvas στις Οκτώβριος 22, 2008, 10:03:40 μμΠαράθεση από: kalipso στις Οκτώβριος 22, 2008, 09:55:49 μμΠαιδιά,υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει και τελειώσει την Πολιτεία του Πλάτωνα?Θέλω λοιπόν να τον ρωτήσω ποια σχόλια διάβασε για τα χωρία που είναι μεν στην ύλη μας,αλλά είναι εκτός της σχολικής ύλης.Ευχαριστώ.για τον Πλατωνα τα πιο εγκυρα σχολια τα εχει ο γεωργουλης. δεν εχω διαβασει ακομη πλατωνα αλλα αυτος ειναι ο πιο αποδεκτος. ειναι βεβαια πολλα τα σχολια.....η εισαγωγη ειναι μεγαλη αλλα τα σχολια δεν θα ελεγα οτι ειναι πολλα..
Παράθεση από: kalipso στις Οκτώβριος 22, 2008, 09:55:49 μμΠαιδιά,υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει και τελειώσει την Πολιτεία του Πλάτωνα?Θέλω λοιπόν να τον ρωτήσω ποια σχόλια διάβασε για τα χωρία που είναι μεν στην ύλη μας,αλλά είναι εκτός της σχολικής ύλης.Ευχαριστώ.για τον Πλατωνα τα πιο εγκυρα σχολια τα εχει ο γεωργουλης. δεν εχω διαβασει ακομη πλατωνα αλλα αυτος ειναι ο πιο αποδεκτος. ειναι βεβαια πολλα τα σχολια.....
Παιδιά,υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει και τελειώσει την Πολιτεία του Πλάτωνα?Θέλω λοιπόν να τον ρωτήσω ποια σχόλια διάβασε για τα χωρία που είναι μεν στην ύλη μας,αλλά είναι εκτός της σχολικής ύλης.Ευχαριστώ.
Σχετικά με την Πολιτεία, ίσως τα σχόλια να φαίνονται λίγα, ακριβώς διότι η ύλη μας έχει να κάνει μόνο με την αλληγορία του σπηλαίου, που δεν καλύπτει ούτε καν 1 ολόκληρο βιβλίο του Πλατωνικού διαλόγου αλλά αφορά σ' ένα μικρό κομμάτι της αρχής του Ζ' βιβλίου. Σε ό,τι με αφορά, έχω διαβάσει πλην του σχολικού εγχειριδίου και του βιβλίου του καθηγητή (αποκλειστικά βέβαια τα κομμάτια, που αφορούν στην ύλη μας), ένα σχολικό βοήθημα συν κάποια σχόλια από το βιβλίο του Γεωργούλη και θεωρώ ότι έχω καλυφθεί.
Μπορεί κάποιος να μου πει αν η θεωρία του Πλάτωνα περί δικαιοσύνης περιέχει αριστοκρατικά στοιχεία αφού τελικά λίγοι θα ατενίσουν την ιδέα του Αγαθού;Είναι θέμα αγωγής ;Υπάρχει αυτενέργεια του δεσμώτη ή είναι υπό πλήρη καθοδήγηση από το φιλόσοφο;