0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ερώτηση: διάβασα σε κάποιο μήνυμα (που δεν μπορώ τώρα να το βρω για να το παραθέσω) ότι τον Αστυάνακτα τον πέταξε από τα τείχη της Τροίας ο Οδυσσέας. Είναι εξακριβωμένο αυτό; γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν ο Νεοπτόλεμος.Μήπως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του μύθου Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.
Παράθεση από: yotar στις Ιανουάριος 19, 2009, 12:32:24 πμΕρώτηση: διάβασα σε κάποιο μήνυμα (που δεν μπορώ τώρα να το βρω για να το παραθέσω) ότι τον Αστυάνακτα τον πέταξε από τα τείχη της Τροίας ο Οδυσσέας. Είναι εξακριβωμένο αυτό; γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν ο Νεοπτόλεμος.Μήπως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του μύθου Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει και τις δυο εκδοχές. Ωστόσο, δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιο εγχειρίδιο αναφερόταν ο Οδυσσέας, ως αυτός ο οποίος εκσφενδόνισε τον Αστυάνακτα απ' τα τείχη της πόλης. Εάν το ξανασυναντήσω κάπου στις επαναλήψεις μου θα το αναφέρω.
Παράθεση από: marion στις Ιανουάριος 20, 2009, 12:02:27 πμΠαράθεση από: yotar στις Ιανουάριος 19, 2009, 12:32:24 πμΕρώτηση: διάβασα σε κάποιο μήνυμα (που δεν μπορώ τώρα να το βρω για να το παραθέσω) ότι τον Αστυάνακτα τον πέταξε από τα τείχη της Τροίας ο Οδυσσέας. Είναι εξακριβωμένο αυτό; γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν ο Νεοπτόλεμος.Μήπως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του μύθου Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει και τις δυο εκδοχές. Ωστόσο, δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιο εγχειρίδιο αναφερόταν ο Οδυσσέας, ως αυτός ο οποίος εκσφενδόνισε τον Αστυάνακτα απ' τα τείχη της πόλης. Εάν το ξανασυναντήσω κάπου στις επαναλήψεις μου θα το αναφέρω.μηπως διαβασες για τον οδυσσεα απο τον τσοπανακη? εγω παντως εκει το διαβασα. αν κ η αληθεια ειναι οτι για το νεοπτολεμο το εχω δει καπου αλλα δε θυμαμαι που. μαλλον στη σχολικη γραμματολογια
Nα ρωτήσω κάτι; Η θεωρία των ιδεών πρωτοδιατυπώνεται στο Μένωνα και ολοκληρωμένη στον Παρμενίδη του Πλάτωνα;
Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσετε λίγο. Μάλλον τα έχετε παίξει από το διάβασμα και το άγχος ή βαριέστε και ασχολείστε με άσχετα πράγματα.Τι δουλειά έχει το ποιος πέταξε τον Αστυάνακτα από τα τείχη της Τροίας με την αρχαία ελλην. γραμματολογία; Αυτό είναι αρχαία ελλην. μυθολογία!! Αν μπει ερώτηση για Αστυάνακτα θα ρωτά ποια τραγωδία αναφέρει το γεγονός αυτό κι όχι ποιος τον πέταξε από τα τείχη! Άντε γιατί θα πέσω σε λίγο εγώ από το μπαλκόνι