0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στράτο καταλαβαίνω τί έχεις στο μυαλό σου λέγοντας "παραγωγικός τρόπος ανάπτυξης παραγράφου" όμως επειδή εγώ τέτοιον όρο δεν έχω συναντήσει μπορείς να που πεις που τον έχεις δει εσυ;
Το πού βρίσκεται η θεματική πρόταση - στην αρχή ή στο τέλος - έχω την εντύπωση ότι είναι απλά ένας πρακτικός κανόνας για να καταλάβουμε αν η ανάπτυξη είναι επαγωγική ή παραγωγική και δεν αποτελεί το βασικό κριτήριο...Επειδή όμως μπορεί να κάνω λάθος, μήπως μπορείς Στράτο να δώσεις ένα παράδειγμα;
Δεν ξέρω, μάλλον έχω κολλήσει τώρα γιατί νυστάζω κιόλας Ελπίζω το πρωί να τα έχω ξεκαθαρίσει - αν όχι ,εδώ είμαστε πάλι!!
Δεν μπορεί η θέση του συμπεράσματος και των προκείμενων να αλλάξει το είδος του συλλογισμού. Είναι παραγωγικός άσχετα αν το συμπέρασμα διατυπώνεται στην αρχή ή στο τέλος.
Παράθεση από: Syllas στις Ιανουάριος 22, 2009, 10:09:57 μμΔεν μπορεί η θέση του συμπεράσματος και των προκείμενων να αλλάξει το είδος του συλλογισμού. Είναι παραγωγικός άσχετα αν το συμπέρασμα διατυπώνεται στην αρχή ή στο τέλος. Ναι αυτό είχα επισημάνει κι εγώ από χθες. Απλά το μπέρδεμα μπορεί να δημιουργηθεί όταν η πορεία ανάπτυξης της παραγράφου είναι διαφορετική από το συλλογισμό. Όχι ότι είναι πολύπλοκο, απλά μπερδεψιάρικο.
για δες και την ερώτηση 9 και πες μου γιατί δόθηκε σωστή απάντηση το "παραγωγική"γιατί για παραγωγικός συλλογισμός δεν μου κάνει....