0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!! Α!! και είμαι κοριτσάκι... Για το δισέλιδο αλλά και το υπόλοιπο υλικό, γιατί για κάθε μία ώρα έχω ετοιμάσει διαφορετικά κείμενα, αν τα θέλει κάποιος ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα γιατί δεν ξέρω να ανεβάζω εδώ υλικό. Εδώ που τα λέμε ούτε quote δεν μπορώ να κάνω. Το project με μάρανε...Για τη συνέχεια του μαθήματος καταλήξαμε με τη συνάδελφο να κάνουμε του νεκρού αδελφού κανονικά, δίνοντας έφαση στη δομή της οικογένειας, στα κοινωνικά στοιχεία κλπ. και στη συνέχεια θα δώσουμε κάποιες διαθεματικές( όπως να βρουν μοιρολόγια για νεαρούς άντρες, να βρουν το τραγούδι με τη μουσική του για να το ακούσουμε κλπ.). Στην αρχή θα αποφύγουμε τις κλασικές ερωτήσεις του βιβλίου για το σπίτι, αλλά θα τις κάνουμε προφορικά όλες, γιατί δεν ξέρουμε τι θα λένε οι οδηγίες αξιολόγησης τελικά, οπότε μη βρεθούν τελείως ξεκρέμαστα τα παιδιά. Ωστόσο πρέπει να λύσουμε το πρακτικό ζήτημα της ανάθεσης των εργασιών και της αξιολόγησής τους. Δηλαδή πότε να τις αναθέσουμε τις εργασίες; Αν υποθέσουμε ότι χρειαζόμαστε 2 ώρες για τη διδασκαλία του κειμένου, οι εργασίες θα πρέπει να ανατίθενται την πρώτη ώρα για να μεσολαβεί τουλάχιστον καμιά βδομάδα μέχρι να τα φέρουν, να ολοκληρώνουμε το κείμενο τη δεύτερη ώρα και μια τρίτη ώρα να παρουσιάζονται οι εργασίες, που μπορεί και να μη φτάσει γιατί αν έχεις 5 ομάδες από 5 παιδιά η κάθεμία χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Αν χρειαζόμαστε 5-6 ώρες για κάθε κείμενο δε θα δούμε ούτε δέκα κείμενα όλο το χρόνο!Άσε που θα σκυλοβαρεθούν συνέχεια το ίδιο και το ίδιο. Επισης δεν ξέρουμε πώς θα αξιολογούμε αυτές τις εργασίες σε πρώτη φάση, πέρα από την τελική αξιολόγηση. Άλλη εκδοχή είναι να ακολουθήσουμε κάπως την πεπατημένη με κάποιες πιο δημιουργικές ατομικές εργασίες και προσ το τέλος του κάθε θεματικού κύκλου να αναθέτουμε μια ομαδική εργασία. Συνολικά δηλ. να κάνουμε μόνο τρεις ομαδικές διαθεματικές εργασίες όλο το χρόνο. Όμως αυτό απομακρύνεται πολύ από τις οδηγίες. Γι' αυτό θα το κάνουμε αν φτάσουμε πραγματικά σε αδιέξοδο.Εμεις αυτο θα κανουμε. Κανονικη διδασκαλια καποιων κειμενων και μετα διαθεματικη πανω στο θεμα της ενοτητας, π.χ. τα φυλα. Απλα στο δευτερο κειμενο που διδασκω, η αρπαγη της γυναικας του Διγενη, τους χωρισα σε ομαδες και τους ετοιμασα φυλλα εργασιας, ωστε να ξεφευγουμε απο την παραδοσιακη δασκαλοκεντρικη διδασκαλια και τα παιδια να ξεκλειδωσουν μονα τους το κειμενο. Πιθανον στο επομενο κειμενο να μην τους ετοιμασω καν φυλλα εργασιας, ωστε να κανουν εξασκηση για τις εξετασεις, οπου πιθανοτατα θα εξεταστουν σε αδιδακτο κειμενο.