0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MARKOS στις Απριλίου 07, 2011, 09:52:14 pmκαθολου το ιδιο. γιατι αν θελω φιλοσοφικη Αθηνας και δεν πιασω τη βαση, εχω ομως εναλλακτικες της Πατρας, των Ιωαννινων, της Κρητης, της Θεσσαλιας, του Ιονιου κλπ κλπ ενω παραλληλα εχω και απο 3,4 τμηματα σε καθε σχολη (φιλολογιας, ιστοριας-αρχαιολογιας, Φιλοσοφιας κλπ κλπ).Κι αν στην Ελλάδα του μνημονίου δεν έχω τα χρήματα για άλλη πόλη;Αν η μείωση των εισακτέων αυξήσει την βάση 1500 μόρια στην σχολή μου, εσείς πείτε ότι αυτό δεν επηρεάζει την προσπάθεια μου
καθολου το ιδιο. γιατι αν θελω φιλοσοφικη Αθηνας και δεν πιασω τη βαση, εχω ομως εναλλακτικες της Πατρας, των Ιωαννινων, της Κρητης, της Θεσσαλιας, του Ιονιου κλπ κλπ ενω παραλληλα εχω και απο 3,4 τμηματα σε καθε σχολη (φιλολογιας, ιστοριας-αρχαιολογιας, Φιλοσοφιας κλπ κλπ).
Όπως και το ίδιο unfair είναι και η ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών 35 μέρες πρινΑκόμα και οι 4-5 μέρες κάνουν την διαφορά όταν είμαστε τόσο κοντάΆλλο να ανακοινώνεται τον Φλεβάρη ότι οι εξετάσεις ξεκινούν στις 12 Μαϊου, κι άλλο να ανακοινώνεται στις 6 ΑπρίληΠολλά παιδιά δεν έχουν πάει εκδρομή ακόμα!
Μα καλά, αυτό με το ανεβοκατέβασμα των μορίων και τόσα χρόνια δεν γινόταν? Γιατί η γκρίνια, επείδη φέτος μπορεί να το ξέρουν από την αρχή και δεν θα τους έρθει κεραμίδα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων; Και εγώ όταν έδινα πανελλήνιες υπήρχαν τμήματα νηπιαγωγών που ανέβηκαν 1500 μόρια και χωρίς να γίνει κάτι με τους εισακτέους. Τότε φώναξε κανείς; Τόσος κόσμος δεν έπεσε εκτός προγραμματισμού; Εντάξει και τι έγινε, συμβαίνουν αυτά. Το θέμα είναι να παλεύουμε να γίνονται σωστά πιο σοβαρά πράγματα και όχι αν ανακοινώθηκε 2-3 μέρες πιο αργά το πρόγραμμα.
Και όσον αφορά το αν θα μπορούν να σπουδάσουν, γιατί δεν κάθεται κανένας να κάνει λίγο πιο σωστό και αξιοκρατικό σύστημα μετεγγραφών; Να τις παίρνουν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη και το αξίζουν και όχι μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι πολύτεκνος (αλλά οι καταθέσεις στην τράπεζα πάνε σύννεφο...). Να γίνει ένα πιο αξιοκρατικό σύστημα υποτροφιών μήπως;;;
Υ.Γ.1: Σχετικά με τις εκδρομές, τι θα πει πολλοί δεν πήγαν ακόμη; Μια βδομάδα είναι μέχρι το Πάσχα. Πότε δηλαδή περίμεναν όλοι αυτοί να πάνε;
Υ.Γ.2: petrosp_13, 4-5 μέρες κάνουν τι διαφορά; Αυτές θα σώσουν κάποιον; Όλον τον υπόλοιπο καιρό τι έκανε; Εντάξει, όλοι δώσαμε πανελλήνιες, μην δουλευόμαστε μεταξύ μας.
Πρόταση: οι 5ήμερες εκδρομές να γίνονται μέσα στη μεγάλη βδομάδα (να ξεκινούν από Παρασκευή ή Σάββατο πριν τη μεγάλη βδομάδα), ώστε να μην χάνονται άδικα ώρες. Ε; Υ.Γ. Πράγματι, αυτό το "επιχείρημα" ότι δεν πρόλαβαν να πάνε ακόμα εκδρομές.. τι σχέση έχει;;; Στα χρόνια μας, όταν γίνονταν μεγάλες καταλήψεις και χάνονταν πολλές βδομάδες διδασκαλίας, απλά ο σύλλογος αποφάσιζε να μην γίνει εκείνη τη χρονιά η 5ήμερη εκδρομή. Τώρα θα ανησυχούμε μήπως και δεν προλάβουν να πάνε; Φαντάζομαι στα περισσότερα σχολεία θα φρόντισαν ήδη να τις οργανώσουν πριν το Πάσχα. Σε αντίθετη περίπτωση απλά ας μην πάνε.
Πρόταση: οι 5ήμερες εκδρομές να γίνονται μέσα στη μεγάλη βδομάδα (να ξεκινούν από Παρασκευή ή Σάββατο πριν τη μεγάλη βδομάδα), ώστε να μην χάνονται άδικα ώρες. Ε;
Ακόμη, όποιος θέλει πενταήμερη, ξέρει ότι θα χάσει αυτές τις μέρες από το διάβασμά του και ας φροντίσει να το οργανώσει κατάλληλα. ............. Η μια βδομάδα δεν σώζει την κατάσταση. Και όσον αφορά τις δυνατότητες που έχουν για διάβασμα, ας κοιτάξει ο καθένας τις προτεραιότητες και τις αντοχές του και πως ξοδεύει το χρόνο του.
Παράθεση από: HelenB στις Απριλίου 08, 2011, 03:46:13 pm Ακόμη, όποιος θέλει πενταήμερη, ξέρει ότι θα χάσει αυτές τις μέρες από το διάβασμά του και ας φροντίσει να το οργανώσει κατάλληλα. ............. Η μια βδομάδα δεν σώζει την κατάσταση. Και όσον αφορά τις δυνατότητες που έχουν για διάβασμα, ας κοιτάξει ο καθένας τις προτεραιότητες και τις αντοχές του και πως ξοδεύει το χρόνο του. απο τη Α΄γυμνασιου ξερω πως στην Γ'Λυκειου θα εχω 5ημερη εκδρομη. αρα μπορω να διαβασω ανετα. Μια συμμαθητρια μου η Χαρικλεια, δεν θα ερθει 5ημερη γιατι λεει εχει πολυ αγχος και θελει να τα κανει παλι επαναληψη, αν και τα εχει διβασει ολη τη χρονια (για να μη πω απο προπερσυ το καλοκαιρι) αλλα ειναι ανασφαλης. Εγω ομως δε χαλαλίζω την εκδρομουλα μου. Η μαμα μου λεει οτι "κανε οτι θες, μυαλα δεν αλλαζεις εσυ, αρκετα μπουχτισα φετος με σενα, μεγαλος εισαι!" (οπου τη συμφερει ειμαι μεγαλος!!)κανεις δεν μας σκεφτεται, ουτε οι γονεις, ουτε οι καθηγητες μας, που τη βολη τους κοιταζουν μονο, ουτε ακν η ιδια η υπουργος που λεει "πρωτα ο μαθητης"! Αη σιχτιρι πια....
Ε τότε αφού η Χαρίκλεια έχει τόσο πολύ άγχος (παρόλο που τα έχει διαβάσει) ας γίνει η πενταήμερη μετά τις Πανελλήνιες και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι..