0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: daniel στις Ιουλίου 02, 2009, 12:23:14 pmΑγάπη, ποιος είπε οτι η ζωή είναι εύκολη; Ποιος είπε ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες; Ποιος είπε πως ξεκινούν όλοι από το ίδιο σημείο; Αυτοί οι άνθρωποι (κάποιοι από αυτούς μπορεί να είμαστε και μεις) έχουν να αντιπαρέλθουν και αυτά.Η αδερφή μου διάβαζε με δυο παιδιά 4 και 6 χρονών με πολύ περιστασιακή βοήθεια και διορίστηκε (φυσικός) με τον προηγούμενο ΑΣΕΠ (η δεύτερή ή η τρίτη της προσπάθεια). Και πήρε τα παιδιά της και πήγε σε νησι μακριά από τον άντρα της. Και θα μείνει αναγκαστικά και δεύτερη χρονιά (μιας και δεν πήρε μετάθεση). Δεν κλάφτηκε ποτέ σε κανένα.Ο καθένας σηκώνει το σταυρό του λοιπόν. Απλά το θέμα είναι τι είναι διαθετειμένος ο καθένας να κάνει, τι κόστος θα πληρώσει και πόσο θα προσπαθήσει γι' αυτό. Αλλοι προσπαθουν, άλλοι γλύφουν και άλλοι καβατζώνονται στις οικογένειες.Έτσι απλά.Και πως ονομάζεται ο διαγωνισμός του ασεπ αξιοκρατικό κριτήριο διορισμού από τη στιγμή που δεν παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους?Αυτοί που δεν έχουν άτομα ή δε θέλουν να τα κουράσουν κι άλλο φορτώνοντάς τα και με τις δικές του ευθύνες για να διαβάσουν για το ασεπ,δεν αξίζουν να μπουν στην τάξη?Είναι τεμπέληδες δηλαδή αυτοί και δε θέλουν να διαβάσουν τόσο όσο χρειάζεται για να πλησιάσουν το διορισμό?Όχι βέβαια.Απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να απαρνηθούν τα εγκόσμια για το ασεπ.
Αγάπη, ποιος είπε οτι η ζωή είναι εύκολη; Ποιος είπε ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες; Ποιος είπε πως ξεκινούν όλοι από το ίδιο σημείο; Αυτοί οι άνθρωποι (κάποιοι από αυτούς μπορεί να είμαστε και μεις) έχουν να αντιπαρέλθουν και αυτά.Η αδερφή μου διάβαζε με δυο παιδιά 4 και 6 χρονών με πολύ περιστασιακή βοήθεια και διορίστηκε (φυσικός) με τον προηγούμενο ΑΣΕΠ (η δεύτερή ή η τρίτη της προσπάθεια). Και πήρε τα παιδιά της και πήγε σε νησι μακριά από τον άντρα της. Και θα μείνει αναγκαστικά και δεύτερη χρονιά (μιας και δεν πήρε μετάθεση). Δεν κλάφτηκε ποτέ σε κανένα.Ο καθένας σηκώνει το σταυρό του λοιπόν. Απλά το θέμα είναι τι είναι διαθετειμένος ο καθένας να κάνει, τι κόστος θα πληρώσει και πόσο θα προσπαθήσει γι' αυτό. Αλλοι προσπαθουν, άλλοι γλύφουν και άλλοι καβατζώνονται στις οικογένειες.Έτσι απλά.
Παράθεση από: Αγάπη στις Ιουλίου 02, 2009, 12:54:40 pmΠαράθεση από: daniel στις Ιουλίου 02, 2009, 12:23:14 pmΑγάπη, ποιος είπε οτι η ζωή είναι εύκολη; Ποιος είπε ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες; Ποιος είπε πως ξεκινούν όλοι από το ίδιο σημείο; Αυτοί οι άνθρωποι (κάποιοι από αυτούς μπορεί να είμαστε και μεις) έχουν να αντιπαρέλθουν και αυτά.Η αδερφή μου διάβαζε με δυο παιδιά 4 και 6 χρονών με πολύ περιστασιακή βοήθεια και διορίστηκε (φυσικός) με τον προηγούμενο ΑΣΕΠ (η δεύτερή ή η τρίτη της προσπάθεια). Και πήρε τα παιδιά της και πήγε σε νησι μακριά από τον άντρα της. Και θα μείνει αναγκαστικά και δεύτερη χρονιά (μιας και δεν πήρε μετάθεση). Δεν κλάφτηκε ποτέ σε κανένα.Ο καθένας σηκώνει το σταυρό του λοιπόν. Απλά το θέμα είναι τι είναι διαθετειμένος ο καθένας να κάνει, τι κόστος θα πληρώσει και πόσο θα προσπαθήσει γι' αυτό. Αλλοι προσπαθουν, άλλοι γλύφουν και άλλοι καβατζώνονται στις οικογένειες.Έτσι απλά.Και πως ονομάζεται ο διαγωνισμός του ασεπ αξιοκρατικό κριτήριο διορισμού από τη στιγμή που δεν παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους?Αυτοί που δεν έχουν άτομα ή δε θέλουν να τα κουράσουν κι άλλο φορτώνοντάς τα και με τις δικές του ευθύνες για να διαβάσουν για το ασεπ,δεν αξίζουν να μπουν στην τάξη?Είναι τεμπέληδες δηλαδή αυτοί και δε θέλουν να διαβάσουν τόσο όσο χρειάζεται για να πλησιάσουν το διορισμό?Όχι βέβαια.Απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να απαρνηθούν τα εγκόσμια για το ασεπ. Η απάντηση είναι ΝΑΙ και μάλιστα ξερό.Όσοι εφευρίσκουν δικαιολογίες για να εξηγήσουν γιατί δεν προσπαθούν καν να δώσουν στον ΑΣΕΠ,τις ίδιες δικαιολογίες θα επικαλούνται και για την ανεπάρκεια τους στην τάξη.Εκτός και αν νομίζεις ότι επειδή παίρνει κάποιος ένα πτυχίο είναι και παραμένει, εξ ορισμού, ικανός και άξιος να διδάσκει για πάντα.
1) Συμφωνώ με ΑΣΕΠ.2) Είναι μονόδρομος,το έχω ξαναπεί.3) Δε συμφωνώ με τον υποδιπλασιασμό των μορίων με το πέρας της διετίας.4) Δε συμφωνώ με το μηδενισμό των μορίων.Δηλαδή το 2002 είσαι καλός καθηγητής και το 2009 όχι?5) Δε συμφωνώ μόνο με ΑΣΕΠ γιατί θέλει αρετή και τόλμη να παρατήσεις τον άντρα σου και να πάρεις παιδιά,σκυλιά γατιά και την πεθερά (για να σου τα κοιτάζει) και να πας στη Ρόδο (στην καλύτερη).Δε συμφωνώ μόνο με ΑΣΕΠ γιατί δε μπορούν όλοι να παρατήσουν οικογενειακές υποχρεώσεις και να διαβάζουν όλη μέρα κάθε μέρα.
Για να σοβαρευτούμε!!!1. Οικογενειακά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μπορεί να έχει ο καθένας. Όσοι έχουν τέτοιου είδους προβλήματα έχουν την συμπάθεια μου. Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολα είναι. Για κάποιους είναι πράγματι πολύ δύσκολο να ανταπεξέρθουν. Ανεξάρτητα με το αν έδωσαν ή όχι ΑΣΕΠ. Η γενίκευση, πως αυτοί που δίνουν ΑΣΕΠ μπορούν και το κάνουν γιατί όλα τα άλλα στη ζωή τους είναι καλά είναι απολύτως στρεβλή, το ίδιο και για αυτούς που δεν παν να δώσουν πως είναι οι "απόκληροι" της κοινωνίας.2. spapioan, όχι καθόλου δεν σημαινεί πως όποιος γράφει καλά στον ΑΣΕΠ είναι ο απόλυτος διδάσκαλος.Αμφιβάλεις όμως, πως αυτός έχει κριθεί τουλάχιστον μια φορά, και μάλιστα με επιτυχία??Ενώ για ένα τεράστιο πλήθος άλλων δεν έχει κριθεί ποτέ καμμιά τους ικανότητα.Επίσης το ότι είναι κάποιος εκπαιδευτικός περισσότερα χρόνια δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και καλός.
Για να σοβαρευτούμε!!!1. Οικογενειακά,οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μπορεί να έχει ο καθένας. Όσοι έχουν τέτοιου είδους προβλήματα έχουν την συμπάθεια μου. Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολα είναι. Για κάποιους είναι πράγματι πολύ δύσκολο να ανταπεξέρθουν. Ανεξάρτητα με το αν έδωσαν ή όχι ΑΣΕΠ. Η γενίκευση, πως αυτοί που δίνουν ΑΣΕΠ μπορούν και το κάνουν γιατί όλα τα άλλα στη ζωή τους είναι καλά είναι απολύτως στρεβλή, το ίδιο και για αυτούς που δεν παν να δώσουν πως είναι οι "απόκληροι" της κοινωνίας.2. spapioan, όχι καθόλου δεν σημαινεί πως όποιος γράφει καλά στον ΑΣΕΠ είναι ο απόλυτος διδάσκαλος.Αμφιβάλεις όμως, πως αυτός έχει κριθεί τουλάχιστον μια φορά, και μάλιστα με επιτυχία??Ενώ για ένα τεράστιο πλήθος άλλων δεν έχει κριθεί ποτέ καμμιά τους ικανότητα.Επίσης το ότι είναι κάποιος εκπαιδευτικός περισσότερα χρόνια δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και καλός.
Παράθεση από: prf στις Ιουλίου 03, 2009, 06:07:39 pmΓια να σοβαρευτούμε!!!1. Οικογενειακά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μπορεί να έχει ο καθένας. Όσοι έχουν τέτοιου είδους προβλήματα έχουν την συμπάθεια μου. Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολα είναι. Για κάποιους είναι πράγματι πολύ δύσκολο να ανταπεξέρθουν. Ανεξάρτητα με το αν έδωσαν ή όχι ΑΣΕΠ. Η γενίκευση, πως αυτοί που δίνουν ΑΣΕΠ μπορούν και το κάνουν γιατί όλα τα άλλα στη ζωή τους είναι καλά είναι απολύτως στρεβλή, το ίδιο και για αυτούς που δεν παν να δώσουν πως είναι οι "απόκληροι" της κοινωνίας.2. spapioan, όχι καθόλου δεν σημαινεί πως όποιος γράφει καλά στον ΑΣΕΠ είναι ο απόλυτος διδάσκαλος.Αμφιβάλεις όμως, πως αυτός έχει κριθεί τουλάχιστον μια φορά, και μάλιστα με επιτυχία??Ενώ για ένα τεράστιο πλήθος άλλων δεν έχει κριθεί ποτέ καμμιά τους ικανότητα.Επίσης το ότι είναι κάποιος εκπαιδευτικός περισσότερα χρόνια δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και καλός. ολοι μας εχουμε κριθει πολλακις σε πανελληνιες, εξεταστικες και -ισως- μεταπτυχιακα ή διδακτορικα. μια ακομα εξεταση τυπου ασεπ δεν κανει την ειδοποιο δαφορα και σιγουρα δεν φτιαχνει καλυτερους δασκαλους.
Ενώ ορισμένοι ΑΣΕΠΙΤΕΣ που σνομπάρουνε ακόμα και τους συναδέλφους τους (πως θα ελέγξουν την υπεροψία τους απέναντι στους μαθητές τους άραγε?),είναι άψογοι?
Παράθεση από: rublev στις Ιουλίου 02, 2009, 12:23:45 pmΓια να τελειώνουμε, γιατί όντως έχουμε και δουλειές...Μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά τα παραπάνω,γιατί αλλιώς δεν θα κατέληγες με τέτοια βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι είμαι διορισμένος,καθώς όχι μόνο δεν είμαι,αλλά δεν έχω πει και ποτέ κάτι τέτοιο!!!Δυστυχώς,με την ίδια ευκολία συγχέεις και δύο διαφορετικά θέματα,με αποτέλεσμα να υποπίπτεις στο λογικό σφάλμα.Είναι άλλο το να λες ότι το ΑΣΕΠ δεν είναι αξιοκρατικό,τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη μορφή αξιοκρατικής αξιολόγησης σήμερα και άλλο το να λες ότι δεν είμαι εναντίον του ΑΣΕΠ κτλ.κτλ.Συνεπώς,πρέπει να καταλάβεις ότι δικαιολογημένα πολλοί συνάδελφοι μέμφονται τα κίνητρά σου,από τη στιγμή που στη συζήτηση εμπλέκεις και τις αναπληρώσεις-ωρομισθίες,που δεν έχουν σχέση με καμιά μορφή επιλογής ή αξιολόγησης.Τέλος,συγχέεις και τη συνταγματική πρόβλεψη,που είναι υπεράνω όλων των νόμων με τις κατά καιρούς νομοθετικές ρυθμίσεις που εισάγουν τα παράθυρα...Διορισμένος είναι ο daniel, ok, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μεταξύ τους τα παπαγαλάκια. Επειδή μάλλον από λογική, δεν .. δεν το κατέχουμε το θέμα.. Καλύτερα να ονομάσεις αυτά που δεν καταλαβαίνεις "ΔΥΣΝΟΗΤΑ" και όχι λογικά σφάλματα. Αυτό γιατί είμαι ξεκάθαρη στη θέση μου ότι ΔΕΝ θεωρώ αξιοκρατικό τον ΑΣΕΠ, ΔΕΝ πιστεύω πως μπορεί να αξιολογήσει (αν καταλαβαίνεις τη λέξη) τον οιονδήποτε εν δυνάμει ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ (και όχι δημόσιο υπάλληλο).Απο κει και πέρα έχουμε ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο είναι πως ΔΕΝ θέλω τον ΑΣΕΠ ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέσο πρόσληψης. ΠΟΥ βλέπεις το σφάλμα μου? Όσον αφορά το Σύνταγμα και τις ρυθμίσεις του, πίστεψέ με η σύγχιση είναι μάλλον δική σου ως προς το τι σημαίνει παραθυράκι. Τέλος πάντων δεν θα ασχοληθώ. Τώρα που θα κλείσω τον browser έχεις τη δυνατότητα να κράξεις ελεύθερα με περισσότερα θαυμαστικά. Δεν θα απαντήσω οπότε θα έχεις τη χαρά να νομίζεις πως δημιουργείς εντυπώσεις. Εκεί φτάσαμε. Να διαφωνούμε και να το ανάγουμε σε προσωπικό επίπεδο. Και θέλετε να λέγεστε και παιδαγωγοί. Λυπάμαι. Καλά αποτελέσματα σε όσους περιμένουν.Καλημέρα.
Για να τελειώνουμε, γιατί όντως έχουμε και δουλειές...Μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά τα παραπάνω,γιατί αλλιώς δεν θα κατέληγες με τέτοια βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι είμαι διορισμένος,καθώς όχι μόνο δεν είμαι,αλλά δεν έχω πει και ποτέ κάτι τέτοιο!!!Δυστυχώς,με την ίδια ευκολία συγχέεις και δύο διαφορετικά θέματα,με αποτέλεσμα να υποπίπτεις στο λογικό σφάλμα.Είναι άλλο το να λες ότι το ΑΣΕΠ δεν είναι αξιοκρατικό,τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη μορφή αξιοκρατικής αξιολόγησης σήμερα και άλλο το να λες ότι δεν είμαι εναντίον του ΑΣΕΠ κτλ.κτλ.Συνεπώς,πρέπει να καταλάβεις ότι δικαιολογημένα πολλοί συνάδελφοι μέμφονται τα κίνητρά σου,από τη στιγμή που στη συζήτηση εμπλέκεις και τις αναπληρώσεις-ωρομισθίες,που δεν έχουν σχέση με καμιά μορφή επιλογής ή αξιολόγησης.Τέλος,συγχέεις και τη συνταγματική πρόβλεψη,που είναι υπεράνω όλων των νόμων με τις κατά καιρούς νομοθετικές ρυθμίσεις που εισάγουν τα παράθυρα...