0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η διδασκαλία στο δημοτικό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχεσή με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας!! Τη μισή ώρα αναγκάζεσαι να τη σπαταλίσεις στο να μαζέψεις τα παιδάκια! Οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι έχουν φροντίσει να περάσουν στα παιδιά ότι το ολοήμερο είναι "η φύλαξη(!!!)" των παιδιών μέχρι τις 4. Τα παιδιά λοιπόν δε σε αντιμετωπίζουν ως δάσκαλο αλλά σαν ψυχαγωγό. Στα περισσότερα δε ολοήμερα οι υπολογιστές είναι ανεπαρκείς για το πλήθος των παιδιών (έχω πετύχει σχολείο με 1 υπολογιστή για όλη την τάξη). Άρα για ποιο πρόγραμμα σπουδών μιλάμε? Ο Πέρης και η Κάτια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς σαν εργαλείο, μαζί με κάποιες βασικές αρχές χρήσης των υπολογιστων, π.χ πώς καθόμαστε μπροστά στο pc, πώς ανοιγοκλείνει κλπ.
Παράθεση από: suzanitta στις Μαρτίου 15, 2006, 10:37:05 amΗ διδασκαλία στο δημοτικό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχεσή με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας!! Τη μισή ώρα αναγκάζεσαι να τη σπαταλίσεις στο να μαζέψεις τα παιδάκια! Οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι έχουν φροντίσει να περάσουν στα παιδιά ότι το ολοήμερο είναι "η φύλαξη(!!!)" των παιδιών μέχρι τις 4. Τα παιδιά λοιπόν δε σε αντιμετωπίζουν ως δάσκαλο αλλά σαν ψυχαγωγό. Στα περισσότερα δε ολοήμερα οι υπολογιστές είναι ανεπαρκείς για το πλήθος των παιδιών (έχω πετύχει σχολείο με 1 υπολογιστή για όλη την τάξη). Άρα για ποιο πρόγραμμα σπουδών μιλάμε? Ο Πέρης και η Κάτια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς σαν εργαλείο, μαζί με κάποιες βασικές αρχές χρήσης των υπολογιστων, π.χ πώς καθόμαστε μπροστά στο pc, πώς ανοιγοκλείνει κλπ.Όντως τελικά αυτό αντιμετώπισα και εγώ...
Πάντως τα παιδιά της εκτης ενθουσιάστηκαν με την αναζήτηση στο Google Images για θέματα που τους ενδιέφεραν (Ferrari, Ronaldinho κλπ), μετά επέλεγαν την εικόνα που τους άρεσε και την έβαζαν σαν φόντο. Είδα ότι ακόμα και τα παιδιά που έπαιζαν Ramkid κλπ, όταν είδαν τηνν κατακόκκινη Ferrari σταμάτησαν το παιχνίδι και ζήτησαν να μάθουν κι αυτά πώς να αλλάζουν το φόντο!
Για το υλικό τώρα...Έχω συγκεντρώσει εδώ -> http://www.xsap.gr/personal/empeiries/ipol_emp_01.htmμερικές εμπειρίες μου απ' όταν πρωτοξεκίνησα πριν από χρόνια, στο πειραματικό ακόμη Ολοήμερο, να δουλεύω με τα πιτσιρίκια στους υπολογιστές. Όποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά.Στο αρχείο αυτό -> http://www.pi-schools.gr/download/programs/depps/18deppsaps_Pliroforikis.zip βρίσκεται το Ενιαίο Διαθεματικό Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Δημοτικό και Γυμνάσιο που ισχύει σήμερα. Νομίζω πως μια ανάγνωσή του μπορεί να δώσει πολλές ιδέες για όποιον θέλει να οργανώσει καλύτερα τη διδασκαλία του.
Εννοείται ότι απ'το σχολείο δεν είχαν ζητήσει κανέναν Π19 αλλά η πρωτοβάθμια έκανε το θάυμα της!