*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια επαπειλούμενης κύησης  (Αναγνώστηκε 245888 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια επαπειλούμενης κύησης
« Απάντηση #294 στις: Φεβρουαρίου 19, 2011, 11:57:42 am »
STELLIOPH ακριβώς για περιπτώσεις όπως η δική σου θεσμοθετήθηκε αυτός ο νόμος. Δυστυχώς η ανύπαρκτη εργατική συνείδηση έχει οδηγήσει και σε καταχρήσεις του. Εγώ όμως προτιμώ να πληρώνω 99 έγκυες τζάμπα, παρά να αποβάλει 1 πάνω στην δουλειά. Πείτε με σπάταλη...

Για μένα στο χώρο του σχολείου κάθε εγκυμοσύνη είναι επαπειλούμενη.
Το να είσαι έγκυος σε μια αίθουσα με 30 παιδιά τα οποία κουβλάνε διάφορους ιούς και μπορεί να κολλήσεις το οτιδήποτε, το να είσαι σε ένα σχολείο με 150 (το λιγότερο) παιδιά τα οποία στο διάλειμμα τρέχουν σαν τρελαμένα χωρίς να κοιτούν γύρω τους, το να μπάινεις σε ένα προαύλιο στο οποίο υπάρχουν μπάλες, και άλλα πολλά καθιστούν μια εγκυμοσύνη επαπειλούμενη....
Και ναι! Και γω προτιμώ να πληρώνω 99 εγκύους να κάθονται, προκειμένου 1 να μην αποβάλει γιατί θα της έρθει μια μπάλα στο κεφάλι, ή γιατί θα την σκουντηξουν και θα πέσει, ή γιατί θα κολλήσει μια ξεγυρισμένη γριπάρα ή γιατί μπορεί να έχει άλλα προβλήματα!

συμφωνω!μου ετυχε λιγο πριν μεινω εγκυος μια δυνατη μπαλια στην κοιλια.αντε κ να μουνα!  γεια σου εμμακι!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:26:59 »

Αποσυνδεδεμένος leontas32

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Μαρτίου 13, 2011, 02:45:18 pm »
συναδελφοι καλησπερα.Ηθελα να ρωτησω σχετικα με την αδεια εγκυμοσυνης.Ειμαι στο 2ο μηνα και εχω τρομερη αδιαθεσια τα πρωινα , με αποτελεσμα να μη μπορω πλεον να παω στο σχολειο. εχω προυπηρεσια 3 χρονια κ εξι μηνες. δε ξερω ομως ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω και τι χαρτια πρεπει να υποβαλλω και που , για να μου χορηγηθει η αδεια. διαβασα καπου οτι αλλες παιρνουν επαπειλουμενη απο τον 1ο μηνα, ενω αλλου οτι πρεπει να εξαντλησεις πρωτα την αναρρωτικη κ μετα παιρνεισ ειδικη αδεια κυοφοριας!!!ομως τι γραφεις και που απευθυνεσαι????συγνωμη για τα πολλα ερωτηματα!!!αν μπορει καποιος ας με διαφωτισει!!!ευχαριστω πολυ!!1
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2011, 03:31:23 pm από happiness »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Μαρτίου 13, 2011, 03:18:06 pm »
Από τη στιγμή που έχεις προϋπηρεσία 3,5 χρόνια δικαιούσαι 3,5 μήνες αναρρωτική άδεια.
Όταν λοιπόν ζητήσεις άδεια επαπειλούμενης κύησης, θα άρχισει πρώτα να σου χορηγείται η αναρρωτική άδεια των 3,5 μηνών που δικαιούσαι και όταν τελειώσει θα συνεχίσεις κανονικά με άδεια επαπειλούμενης κύησης μέχρι να φτάσεις στην άδεια κύησης (τους 2 τελευταίους μήνες).
Η αίτηση σου μαζί με το χαρτί του γιατρού περνάνε από υγειονομική επιτροπη και σου χορηγείται η άδεια.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και με το καλό να έρθει το μωράκι σου :)
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος leontas32

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Μαρτίου 13, 2011, 03:23:47 pm »
soul, ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση καΙ για τις ευχες!!!την αιτηση θα τη στειλω στο σχολειο ή στη διεύθυνση???πρεπει να περασω κ εγω η ιδια απο επιτροπη??

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:26:59 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Μαρτίου 13, 2011, 03:34:56 pm »
leontas32 μετέτρεψα τον τίτλο του μηνύματός σου σε ελληνικά και σε κάτι πιο συγκεκριμένο, σύφμωνα με τους κανόνες του φόρουμ. Σε παρακαλώ να τους διαβάσεις και να τους ακολουθείς και συ.

Η ερώτηση που κάνεις θα απαντηθεί πιο ολοκληρωμένα και υπεύθυνα από τον συνάδελφο του γραφείου σου που ασχολείται με την χορήγηση αδειών και από τις σχετικές εγκυκλίους που μπορείς να βρεις στο ίντερνετ και να τις διαβάσεις.

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Μαρτίου 15, 2011, 09:55:08 am »
1. έχεις 3,5 μήνες αναρρωτική άρα πας στον γυναικολόγο σου και παίρνεις χαρτί για άδεια (ξέρει αυτός) , το πας στο σχολείο σου εσύ ή γονείς κ.λ.π. και κάνεις ή κάνουν αίτηση , το σχολείο την στέλνει υπηρεσιακά στο γραφείο και αυτοί στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή . Η επιτροπή σε καλεί μέσω του σχολείου να πας αλλά είναι τελείως τυπικό και πάει άλλος αντ' εσού...
2.όταν εξαντληθούν οι 3,5 μήνες και μέχρι να τελειώσεις τον 7ο μήνα κύησης θα πάς σε δημόσιο νοσοκομείο και θα πάρεις αδεια από δημόσιο γιατρό με την υπογραφή και του διευθυντή και την στρογγυλή σφραγίδα με αυτό ξαναπάς στο σχολείο κ.ο.κ. η άδεια σου τότε λέγεται κανονική άδεια κυήσεως
3 όταν μπεις στον 8ο ζητάς από τον γιατρό χαρτί που να γράφει την Π.Η.Τ. και το πας στο σχολείο κ.ο.κ. είναι η άδεια 2 μήνες πρίν τον τοκετό

με το καλό!!!!! ένα γερό μωράκι!

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #300 στις: Μαρτίου 30, 2011, 10:12:25 pm »
Παιδιά γεια σας Θα ήθελα τα φώτα σας. Είμαι σε κατάσταση κυήσεως με αρκετά δύσκολη κύηση ( ακολουθώ καθημερινή θεραπεία ). Είμαι νεοδιόριστη με 1,5 χρόνο μόνο προυπηρεσία. Απ' ό,τι έχω καταλάβει δικαιούμαι περίπου δύο μήνες αναρρωτική. Παρακολουθούμαι απο ιδιώτη γιατρό. Κάνοντας την αίτηση αναρρωτικής συνήψα απλώς χαρτί από ιδιώτη γιατρό. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αναρρωτική ( και όχι επαπειλούμενης ακόμα- αυτή αφού πρώτα ο Θεός περάσει το δίμηνο της αναρρωτικής) χορηγείται με απλό χαρτί απο ιδιώτη γιατρό;  Υπάρχει περίπτωση αν δεν είναι από δημόσιο νοσοκομείο το χαρτί  της αναρρωτικής να έχω επιπτώσεις ; Και ποιες είναι αυτές;(περικοπή μισθού, επιδομάτων) Αν κάποιος/α γνωρίζει παρακαλώ ας βοηθήσει...
Μ' αρέσει να μη λέω πολλά...

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Μαρτίου 31, 2011, 09:25:23 am »
Παιδιά γεια σας Θα ήθελα τα φώτα σας. Είμαι σε κατάσταση κυήσεως με αρκετά δύσκολη κύηση ( ακολουθώ καθημερινή θεραπεία ). Είμαι νεοδιόριστη με 1,5 χρόνο μόνο προυπηρεσία. Απ' ό,τι έχω καταλάβει δικαιούμαι περίπου δύο μήνες αναρρωτική. Παρακολουθούμαι απο ιδιώτη γιατρό. Κάνοντας την αίτηση αναρρωτικής συνήψα απλώς χαρτί από ιδιώτη γιατρό. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αναρρωτική ( και όχι επαπειλούμενης ακόμα- αυτή αφού πρώτα ο Θεός περάσει το δίμηνο της αναρρωτικής) χορηγείται με απλό χαρτί απο ιδιώτη γιατρό;  Υπάρχει περίπτωση αν δεν είναι από δημόσιο νοσοκομείο το χαρτί  της αναρρωτικής να έχω επιπτώσεις ; Και ποιες είναι αυτές;(περικοπή μισθού, επιδομάτων) Αν κάποιος/α γνωρίζει παρακαλώ ας βοηθήσει...
Μέλια απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα μπορεί να σου δώσει υπεύθυνα ο υπάλληλος στο οικείο γραφείο σου που ασχολείται με τις άδειες.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Μαρτίου 31, 2011, 12:11:56 pm »
 Η άδεια που δικαιούσαι είναι 60 μέρες αναρρωτική. Τύποις δεν υπάρχει άδεια επαπειλούμενης. Όταν εξαντλήσεις αυτές τις 60 ημέρες δικαιούσαι άδεια κυοφορίας όπως λέγεται, αφού φυσικά έχεις τα χαρτιά που θα σου ζητήσουν, μέχρι να πάρεις την κανονική άδεια κύησης 2 μήνες πριν τον τοκετό. Ρώτα στο γραφείο εκπαίδευσης που υπάγεσαι.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Απριλίου 02, 2011, 03:00:02 pm »
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ...Τις τελευταίες ημέρες είμαι σε συνεχή επικοινωνία με την υπάλληλο από τη διεύθυνση όπως λέτε κι εσείς...Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Απριλίου 02, 2011, 03:21:04 pm »
Γιατί η άδεια κυοφορίας είναι διαφορετική από την άδεια κύησης;  Δεν το καταλαβαίνω. Κυοφορίας είναι η λεγόμενη επαπειλούμενη;

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Απριλίου 02, 2011, 03:34:54 pm »
Εριέττα, αν κατάλαβα κι εγώ καλά, τις τελευταίες μέρες που μίλησα με την υπάλληλο, στην ουσία κάθε γυναίκα σε κατάσταση κυήσεως δικαιούται άδεια μόνο τους δύο τελευταίους μήνες πριν τον τοκετό και είναι η λεγόμενη
αδεια κύησης...Τώρα, αν ο μη γένοιτο κάτι δεν πάει καλά, το οποίο το απευχόμαστε αλλά καμιά φορά συμβαίνει ξέρεις να έχεις δύσκολη κύηση ( χρειάζεσαι π.χ. θεραπεία κ.τ.λ.), η υπηρεσία σου χορηγεί τη λεγόμενη άδεια επαπειλούμενης κύησης ( κυοφορίας ) αφού βέβαια προσκομίσεις τα ανάλογα χαρτιά γιατρών. Ελπίζω να βοήθησα

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Απριλίου 02, 2011, 03:56:25 pm »
Εριέττα, αν κατάλαβα κι εγώ καλά, τις τελευταίες μέρες που μίλησα με την υπάλληλο, στην ουσία κάθε γυναίκα σε κατάσταση κυήσεως δικαιούται άδεια μόνο τους δύο τελευταίους μήνες πριν τον τοκετό και είναι η λεγόμενη
αδεια κύησης...Τώρα, αν ο μη γένοιτο κάτι δεν πάει καλά, το οποίο το απευχόμαστε αλλά καμιά φορά συμβαίνει ξέρεις να έχεις δύσκολη κύηση ( χρειάζεσαι π.χ. θεραπεία κ.τ.λ.), η υπηρεσία σου χορηγεί τη λεγόμενη άδεια επαπειλούμενης κύησης ( κυοφορίας ) αφού βέβαια προσκομίσεις τα ανάλογα χαρτιά γιατρών. Ελπίζω να βοήθησα

++++++++++++++++++++++++++
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Απριλίου 02, 2011, 03:59:39 pm »
Γιατί η άδεια κυοφορίας είναι διαφορετική από την άδεια κύησης;  Δεν το καταλαβαίνω. Κυοφορίας είναι η λεγόμενη επαπειλούμενη;

1. Αναρρωτικη αδεια με αποδοχες λογω επαπειλουμενης κυησης

Τυποις δεν υπαρχει επαπειλουμενη αδεια. Υπαρχει μονο μακροχρονια αναρρωτικη αδεια με αποδοχες που χορηγειται λογω επαπειλουμενης κυησης και η οποια δεν αποτελει ιδιαιτερη κατηγορια αναρρωτικης αδειας, τουτεστιν, μπορει η εκπαιδευτικος να κανει χρηση αναρρωτικης αδειας με αποδοχες λογω επαπειλουμενης κυησης για οσους μηνες δικαιουται μακροχρονια αναρρωτικη αδεια με αποδοχες (1 χρονος προϋπηρεσιας = 1 μηνας αναρρωτικη αδεια).

2. Κανονικη αδεια κυοφοριας με αποδοχες

2. Αν η εκπαιδευτικος εξαντλησει την αναρρωτικη αδεια που δικαιουται, αλλα εξακολουθει να εχει προβληματικη εγκυμοσυνη, τοτε προφανως δεν μπορει να επιστρεψει στην ταξη. Γι' αυτο ο νομοθετης προβλεπει, περαν της αναρρωτικης αδειας με αποδοχες και εφοσον αυτη εχει εξαντληθει, τη χορηγηση κανονικης αδειας κυοφοριας με αποδοχες για οσο χρειαστει, η οποια εγκρινεται εφοσον: α. εχει εξαντληθει η αναρρωτικη αδεια με αποδοχες (οπως ανεφερα πιο πανω) β. η εκπαιδευτικος εχει αναγκη ειδικης θεραπειας που πιστοποιειται με διπλο τροπο, δηλαδη, με βεβαιωση θεραποντος ιατρου, (που μπορει να ειναι και ιδιωτης), και διευθυντη τμηματος ή κλινικης δημοσιου νοσηλευτικου ιδρυματος. 

3. Αδεια κυησης

Η διμηνη αδεια κυησης δεν εχει σχεση με την κανονικη αδεια κυοφοριας με αποδοχες και χορηγειται 2 μηνες πριν την πιθανη ημερομηνια τοκετου με βεβαιωση του θεραποντος ιατρου.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2011, 04:46:41 pm από Damien »
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182698
  • Σύνολο θεμάτων: 19473