0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι νόμοι που ισχύουν για την αναρρωτική άδεια και κυήσεως είναι οι: Αρθρο 52, παραγρ. 3 Ν. 3528/2007, και Ν. 3205/2003. Βρίσκομαι κι εγώ σε αναρρωτική λόγω εγκυμοσύνης. Αυτό που μου είπαν είναι ότι πρέπει πρώτα να εξαντλήσω την αναρρωτική μου (δηλαδή αυτή που δικαιούμαι, 1 μήνα για κάθε χρόνο υπηρεσίας) και μετά να πάρω άδεια επαπειλούμενης. Για να πάρω όμως 1 μήνα αναρρωτική πρέπει να κάνω εισαγωγή σε νοσοκομείο (ιδιωτικό ή δημόσιο), να πάρω χαρτί από θεράποντα και υπογραφή διευθυντή (ιδιωτικού ή δημοσίου) και να τα προσκομίσω μαζί με το εξιτήριο του νοσοκομείου. Με αυτά τα δικαιολογητικά, απ' ότι μου είπαν, δεν θα περάσω από υγειονομική επιτροπή. Επίσης, μου είπαν, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρω την αναρρωτική μου. Αυτά έκανα και τώρα περιμένω να εγκριθεί η άδεια. Είπαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Απ' ότι διαβάζω όμως στο forum, η κάθε διεύθυνση ζητάει τα δικά της. Εμένα υπέρηχο δεν μου ζήτησε κανείς. Μπες και σε αυτό το link:http://38gym-athin.att.sch.gr/images/to_bima_mas/adeies_ekpaideytikwn.htm
Μα η επαπειλούμενη δεν παίρνεται γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη;Πώς γίνεται να υπάρχει για 1 εβδομάδα, να σταματά το ΣΚ, και να επανέρχεται.....
Παράθεση από: emmaki στις Οκτώβριος 11, 2011, 06:47:30 μμΜα η επαπειλούμενη δεν παίρνεται γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη;Πώς γίνεται να υπάρχει για 1 εβδομάδα, να σταματά το ΣΚ, και να επανέρχεται.....Καλά σου λέει mitsy. Τουλάχιστον μην προκαλείς το κοινό αίσθημα και τις συναδέλφισσες που έχουν προβλήματα υγείας με τα μωράκια τους.
Μεγάλη προσοχή μέχρι να πάρεις την άδειά σου και με το καλό το μωράκι σου, mitsy
ρωτάω για να ενημερωθώ!το αν έχω πρόβλημα ή όχι το γνωρίζω μόνο εγώ και δεν αφορά το forum ούτε το βοηθά να με ενημερωσει καλύτερα! Σας ευχαριστώ όλους!
Γνωρίζετε αν η ανναρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης εγκυμοσύνης δινεται για 1 μήνα και μετά πρέπει να επανέλθει η υπάλληλος με νέα αίτηση, ή αν δίνεται για το σύνολο των μηνών που χρειάζεται να μείνει κλινήρης;