*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375890 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #126 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 10:21:54 am »
Να πάρεις επαπειλούμενη για το μωρό που θα γεννήσεις.. Μέτά την 9μηνη για αυτό και στο τέλος της αλλη μία 9μηνη για το πρώτο παιδί. Αλλά δεν πρέπει να έχει κλείσει τα 4 το πρώτο σου... Αν θα τα έχει κλείσει κάνετα ανάποδα.. Δηλ παίρνεις 2 μήνες πριν τη γέννα , δύο μετά, την 9μηνη του μεγάλου παιδού και μετά την΄9μηνη του μικρου

Δυστυχώς αυτό δε γίνεται... Από τη στιγμή που αποκτάς δεύτερο-τρίτο-κλπ παιδί, χάνεις κάθε δικαίωμα για κάθε προηγούμενο.. Λες κα ο γιος μου που είναι τώρα 14 μηνών δε θα έχει ανάγκη από την παρουσία μουμ, επειδή στο μεταξύ θα γεννήσω ξανά!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:08:50 »

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 10:28:20 am »
Α μάλιστα δεν το ήξερα... Πάντως να μην εμφανίσεις το μωρό είναι δύσκολο, γιατι για να πάρεις την άδεια, θέλουν ληξιαρχική πράξη γέννησης άρα πως θα φανούν άλλες ημερομηνίες... Πάρε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται από τη δευτεροβάθμια και βλέπεις...

Αποσυνδεδεμένος anchatzi

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 10:49:41 am »
Καλημέρα
Μπορείς να πάρεις άδεια ανατροφής για το πρώτο παιδί (9 μήνες) την οποία μπορείς να διακόψεις όταν θα γεννήσεις, παίρνεις άδεια κύησης και λοχείας για το δεύτερο παιδί (2+3 μήνες), συνεχίζεις το υπόλοιπο της άδειας ανατροφής του πρώτου παιδιού και στη συνέχεια παίρνεις την άδεια ανατροφής για το δεύτερο παιδί ( 9 μήνες). Αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που ενώ έχεις άδεια ανατροφής φέρνεις στον κόσμο ακόμη ένα παιδί. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν δίνονται αθροιστικά οι άδειες ανατροφής για τα δυο παιδιά. Από αυτά που διάβασα,  από ότι ειπώθηκε στη δουλειά και μετά από απάντηση του ΥΠΕΠΘ σε ερώτημα που θέσαμε ως Δ/νση

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 11:03:21 am »
Σχετικά με τη μείωση του μισθου σε περιπτωση επαπαειλούμενης γνωρίζω ότι κάποιες δευτεροβάθμιες κόβουν το επίδομα εξωδιδακτικής  ( 150 ευρω) απασχόλησης αν οι άδειες που προσκομίζονται προέρχονται από ιδιώτη γιατρό και όχι από διευθυντή νοσοκομείου.Στην πρωτοβάθμια αυτό εφαρμόζεται παντού.

ισχυει.χτες πηρα χαρτι απο δημοσιο για επαπειλουμενη.στο γραφειο μου ειπαν ότι αν ηταν απο ιδιωτη θα κοβανε 150.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:08:50 »

Αποσυνδεδεμένος maria38

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 04:41:57 pm »
Γνωρίζει κανείς, αν υπάρχει κάποια αλλαγή στους μήνες της άδειας τοκετού ή λοχείας, αν δηλαδή είναι περισσότεροι από ό,τι ήταν; Κάποιος μου είπε κάτι σχετικό αλλά χωρίς να είναι σίγουρος. Ρωτώ, λοιπόν, εσάς που ξέρετε!  :) :) :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 05:03:50 pm »
για τους μονιμους ισχυουν τα ιδια ,δεν αλλαξε κατι

Αποσυνδεδεμένος dimkar

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2008, 11:19:34 pm »
η άδεια λοχείας αυξάνεται κατά δύο μηνες όταν πρόκειαι για γέννηση παιδιού πέραν του τέταρτου

Αποσυνδεδεμένος agkathi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:34:58 am »
Το ΥΠΕΠΘ είναι το μοναδικό υπουργείο που δεν χορηγεί άδεια ανατροφής τέκνου 9 μηνών σε πατέρα ή και μητέρα για το δεύτερο παιδί, όταν ο εκπαιδευτικός έχει πάρει 9 μήνες για το πρώτο του παιδί και το δεύτερο ήταν γεννημένο. Πρόκειται για αυθαιρεσία του ΥΠΕΠΘ που προχώρησε σε παράνομη, άδικη, άνιση και ρατσιστιτική διαταγή  αγνοώντας αποφάσεις δικαστηρίων, γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και διαταγή του ΥΠΕΣ. Το επιχείρημά του είναι οτι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν λιγότερο σε σχέση με τους άλλους δημόσιους υπάλληλους και μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 9ΜΗΝΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,  όσοι ομοιοπαθείς επικοινωνήστε μαζί μου για κοινή δικαστική δράση και όχι μόνο.
πληροφορίες: agkathi@gmail.com
6977281060
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:36:54 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος agkathi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:52:41 am »
καλημέρα σε όλους. θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. αν δεν κάνω λάθος για όσους είχαν αποκτήσει παιδιά πριν διοριστούν δικαιούνται άδεια ανατροφής μόνο για το ένα παιδί; διορίστηκα το 2006 και πήρα άδεια για το μεγάλο. με τη μικρή μου που είναι 2 ετών και 3 μηνων δεν δικαιούμαι καθόλου άδεια νομίζω ότι δεν δικαιούμαι καθόλου άδεια, σωστά; ευχαριστώ πολύ -εκ των προτέρων- για τη βοήθειά σας
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ  ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ. ΑΥΤΟ ΣΥΜ

Αποσυνδεδεμένος evbak

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 11:20:02 am »
καλημέρα! θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι.
 Ένας μόνιμος εκπαιδευτικός που έχει 2 παιδιά (3 ετών και 9 μηνών) μπορεί να πάρει για το πρώτο παιδί άδεια (τώρα που δουλεύει αναπληρώτρια η συζυγός του) και την επόμενη χρονιά για το δεύτερο παιδί;

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 12:11:30 pm »
η άδεια λοχείας αυξάνεται κατά δύο μηνες όταν πρόκειαι για γέννηση παιδιού πέραν του τέταρτου

και η ανατροφης 3 μηνες στο τριτο παιδι.για λοχειας δε ξερω.πανε ολα μαζι;

Αποσυνδεδεμένος evbak

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 04:56:12 pm »
Είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός και έχω 2 παιδιά 3 ετών και 8 μηνών και περιμένω να πάρουν τη γυναίκα μου αναπληρώτρια.
Μόλις την πάρουν θα ζητήσω άδεια ανατροφής για το 1ο μου παιδί.
Του χρόνου όταν με το καλό ξαναπάρουν τη γυναίκα μου αναπληρώτρια δεν δικαιούμαι για το 2ο παιδί;
Δεν τα έχω ψάξει αλλά μου φαίνεται παράλογο...

Αποσυνδεδεμένος agkathi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 01:29:22 pm »
Είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός και έχω 2 παιδιά 3 ετών και 8 μηνών και περιμένω να πάρουν τη γυναίκα μου αναπληρώτρια.
Μόλις την πάρουν θα ζητήσω άδεια ανατροφής για το 1ο μου παιδί.
Του χρόνου όταν με το καλό ξαναπάρουν τη γυναίκα μου αναπληρώτρια δεν δικαιούμαι για το 2ο παιδί;
Δεν τα έχω ψάξει αλλά μου φαίνεται παράλογο...

Ακριβώς, δεν θα σου δώσουν δευτερο 9μηνο, γιατι θεωρουν οτι με το πρωτο 9μηνο μεγαλωσες και το δευτερο παιδι αφου ήταν ηδη γεννημενο! Και ολα αυτα μονο σε εκπαιδευτικους γιατι δουλευουμε λενε λιγοτερο απο τους άλλους δημοσιους υπάλληλους.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 02:51:22 pm »
οποιος λοιπον θελει δευτερο παιδι,περιμενει να τελειωσει το 9 μηνο και μετα να κανει αλλο;για σιγουρια δηλ!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)