*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375510 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 28, 2008, 03:25:22 pm »
Θα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 4 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος πιστευω οτι θα διοριστω μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Αν δεν κανω λαθος αυτες ειναι 7 μηνες.
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι διοριστω και κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση?
Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. διοριζομαι φετος και αμεσως κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο?

Ακου να δεις τι θα κάνεις.
Διορίζεσαι φέτος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (χαρτιά, τοποθετήσεις, ανάληψη υπηρεσίας, κλπ) πάει 10 Σεπτεμβρη. Κάνεις αίτηση στις 10/9 και τους χαιρετάς μέχρι τις 10/6/09. Γυρίζεις 10-20 μέρες (ή πάρε άδεια αν δε θες να γυρίσεις), περνάει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη του 2009 τους ξαναχαιρετάς άλλο ένα 9μηνο μέχρι 6/2010. Το 2ο παιδάκι σου θα χει φτάσει 1,5 χρονών. Αρκετά καλά έτσι? Άντε με το καλό και μη κάνεις τίποτα διαφορετικό, μη τους χαρίσεις μέρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:14:43 »

Αποσυνδεδεμένος jvar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 29, 2008, 07:58:23 am »
θα ηθελα να ρωτησω αν και οι νεοδιοριστοι πατεραδες δικαιουνται την αδεια ανατροφης τεκνου χωρις βεβαια να εχει γινει χρηση απο την μητερα η οποα εργαζεται ως αναπληρωτρια
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 29, 2008, 09:44:38 am »
Ναι, τη δικαιούνται. ;)
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος jvar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 29, 2008, 11:13:45 am »
ευχαριστω reta
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:14:43 »

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 29, 2008, 12:12:02 pm »
Μπράβο, παιδιά!Γεννάτε γιατί έχουμε υπογεννητικότητα!Στο τέλος τα παιδιά που θα πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία θα έιναι των εκπαιδευτικών!!! ;)
Και φυσικά,ΠΕ 06, δυσπρόσιτο με τα περισσότερα μόρια για ταχύτερη μετάθεση στον τόπο σου και τα παιδάκια σου! Με το καλό!

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουνίου 29, 2008, 07:42:36 pm »
Θα ηθελα μια βοηθεια αν ξερει καποιος. Εχω ενα μπεμπη 11 μηνων και ειμαι εγκυος 4 μηνων στο δευτερο μπεμπη. Φετος πιστευω οτι θα διοριστω μονιμα και θα ηθελα να ρωτησω τι ισχυει για τις αδειες ανατροφης τεκνων. Αν δεν κανω λαθος αυτες ειναι 7 μηνες.
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι διοριστω και κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το μωρο που εχω. Η αδεια αυτη με καλυπτει και για τον Μαρτιο. Ενδιαμεσα ομως (Δεκεμβριο) θα γεννησω το δευτερο μωρο και δεν ξερω τι γινεται μετα.. Εχω το δικαιωμα οταν τελειωσει η αδεια ανατροφης το Μαρτιο να κανω χρηση χρηση δευτερης αδειας για το αλλο μωρο? Ξερω οτι αν διοριστεις στο Δημοσιο και εχεις 2 μωρα δεν μπορεις να παρεις αδεια ανατροφης χ2.. Εγω ομως θα κανω χρηση της αδειας για ενα μωρο και μεσα στην αδεια ανατροφης θα αποκτησω και αλλο μωρο. Τι ισχυει σ' αυτη την περιπτωση?
Το καλυτερο που θα μπορουσε να μου συμβει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι το εξης.. διοριζομαι φετος και αμεσως κανω χρηση της αδειας ανατροφης εως και Μαρτιο. Παω για δουλεια εως Ιουνιο και αμεσως μετα κανω χρηση της αδειας ανατροφης για το δευτερο τεκνο που θα εχω αποκτησει στο ενδιαμεσο. Γινεται αυτο?

Διορίζεσαι φέτος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (χαρτιά, τοποθετήσεις, ανάληψη υπηρεσίας, κλπ) πάει 10 Σεπτεμβρη. Κάνεις αίτηση στις 10/9 και τους χαιρετάς μέχρι τις 10/6/09. Γυρίζεις 10-20 μέρες (ή πάρε άδεια αν δε θες να γυρίσεις), περνάει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη του 2009 τους ξαναχαιρετάς άλλο ένα 9μηνο μέχρι 6/2010. Το 2ο παιδάκι σου θα χει φτάσει 1,5 χρονών. Αρκετά καλά έτσι? Άντε με το καλό και μη κάνεις τίποτα διαφορετικό, μη τους χαρίσεις μέρα.

Αυτο που αναφερεις ειναι το ιδανικοτερο σεναριο και αυτο βασικα εχω στο μυαλο μου αλλα υπαρχουν 2 ενστασεις..
Διαβασα στην εγκυκλιο του ΥΠΕΣ που σταλθηκε σ'ολα τα Υπουργεια για τις αδειες ανατροφης το εξης:
"Σημειώνεται ότι ειδικά ο νεοδιοριζόμενος υπάλληλος που κατά το διορισμό του έχει τέκνο ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών δικαιούται να λάβει συνεχόμενη άδεια ανατροφής τέκνου τόσης διάρκειας όσο είναι, με βάση το ισχύον μειωμένο ωράριο, το άθροισμα των ωρών οι οποίες απομένουν από την ημερομηνία του διορισμού του μέχρι τη συμπλήρωση του 4ου έτους της ηλικίας του τέκνου του, πέραν του οποίου η συνέχιση της άδειας δεν είναι επιτρεπτή."

1)Ο γιος μου το Σεπτεμβρη θα ειναι 13μηνων. Συμφωνα με τα παραπανω δε δικαιουμαι ολοκληρο 9μηνο για το μικρο αλλα λιγοτερο. Σημειωνω οτι τα 2 πρωτα χρονια το μειωμενο ωραριο ειναι 2 ωρες ενω τα 2 επομενα ειναι 1 ωρα.

αλλο αρθρο της εγκυκλιου..
"Ο γονέας υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, και πριν την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο  (σχετική η υπ’ αρ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών).
    Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι που δεν έλαβαν το υπόλοιπο των διευκολύνσεων ανατροφής για το πρώτο τέκνο λόγω απόκτησης νέου τέκνου, μπορούν να κάνουν τώρα χρήση του υπολοίπου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι, το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το τέταρτο (4ο) έτος της ηλικίας του."

2)Αναφερει για αθροιστικη χορηγηση. Το ερωτημα ειναι αν παρω την πρωτη αδεια μπορω να παρω αθροιστικα την επομενη και να μεσολαβει μια μικρη διακοπη (καλοκαιρι και λιγο πριν) και να παρω την επομενη απο Σεπτεμβρη ή το αθροιστικα προυποθετει οτι πρεπει να υπαρχει μια συνεχεια. Στην περιπτωση αυτη η δευετερη αδεια θα περιλαμβανει και τους καλοκαιρινους μηνες.

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #76 στις: Ιουνίου 30, 2008, 07:34:09 pm »

Αυτο που αναφερεις ειναι το ιδανικοτερο σεναριο και αυτο βασικα εχω στο μυαλο μου αλλα υπαρχουν 2 ενστασεις..
Διαβασα στην εγκυκλιο του ΥΠΕΣ που σταλθηκε σ'ολα τα Υπουργεια για τις αδειες ανατροφης το εξης:
"Σημειώνεται ότι ειδικά ο νεοδιοριζόμενος υπάλληλος που κατά το διορισμό του έχει τέκνο ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών δικαιούται να λάβει συνεχόμενη άδεια ανατροφής τέκνου τόσης διάρκειας όσο είναι, με βάση το ισχύον μειωμένο ωράριο, το άθροισμα των ωρών οι οποίες απομένουν από την ημερομηνία του διορισμού του μέχρι τη συμπλήρωση του 4ου έτους της ηλικίας του τέκνου του, πέραν του οποίου η συνέχιση της άδειας δεν είναι επιτρεπτή."

1)Ο γιος μου το Σεπτεμβρη θα ειναι 13μηνων. Συμφωνα με τα παραπανω δε δικαιουμαι ολοκληρο 9μηνο για το μικρο αλλα λιγοτερο. Σημειωνω οτι τα 2 πρωτα χρονια το μειωμενο ωραριο ειναι 2 ωρες ενω τα 2 επομενα ειναι 1 ωρα.

αλλο αρθρο της εγκυκλιου..
"Ο γονέας υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, και πριν την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο  (σχετική η υπ’ αρ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών).
    Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι που δεν έλαβαν το υπόλοιπο των διευκολύνσεων ανατροφής για το πρώτο τέκνο λόγω απόκτησης νέου τέκνου, μπορούν να κάνουν τώρα χρήση του υπολοίπου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι, το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το τέταρτο (4ο) έτος της ηλικίας του."

2)Αναφερει για αθροιστικη χορηγηση. Το ερωτημα ειναι αν παρω την πρωτη αδεια μπορω να παρω αθροιστικα την επομενη και να μεσολαβει μια μικρη διακοπη (καλοκαιρι και λιγο πριν) και να παρω την επομενη απο Σεπτεμβρη ή το αθροιστικα προυποθετει οτι πρεπει να υπαρχει μια συνεχεια. Στην περιπτωση αυτη η δευετερη αδεια θα περιλαμβανει και τους καλοκαιρινους μηνες.

1. Άλλο το μειωμένο ωράριο και άλλο η 9μηνη άδεια. Δεν τίθεται θέμα μειωμένου ωραρίου σε σένα. Θα πάρεις ΟΛΗ την 9μήνη άδεια οποτεδήποτε μέσα στην 4ετία (μέχρι το παιδάκι να γίνει 4 ετών). Αν ζητήσεις άδεια στα 3,5 χρόνια του παιδιού, τότε μόνο θα πάρεις 6μηνο (3,5 + 6μήνες = 4 έτη ηλικία παιδιού).
2. Στο 2ο με πιάνεις αδιάβαστο. Ενδιαφέρουσα γνωμοδότηση. Για ψάξτο λίγο και πες μας.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 20, 2008, 11:05:42 am »
Mια αλλη ερωτηση για οποιον/α ξερει.. Εγω πριν 1 χρονο περιπου (Αυγουστο 2007) γεννησα το πρωτο μου παιδι και πηρα ως ωρομισθια 2 μηνες αδεια κυησης απο το ΙΚΑ και 2 μηνες μετα ως λοχεια. Λογω του οτι η συμβαση μου εληγε Ιουνιο στην ουσια δεν κερδισα τιποτα απο το σχολειο παρα μονο λιγες εβδομαδες τον Ιουνιο προς το τελος. Αν φετος διοριστω δικαιουμαι απο το Δημοσιο αδεια ανατροφης τεκνου ή θα μου πουν οχι διοτι γι' αυτο το παιδι ειχα παρει απο το ΙΚΑ 2 μηνες ως αδεια λοχειας? Aν δηλαδη καποια παρει απο το Ικα τη διμηνη λοχειας μπορει μετα να παρει και την ανατροφης παιδιου απο το Δημοσιο? Τωρα το ΙΚΑ μετα τη λοχεια δινει και επιπλεον 6 μηνες. Εγω αυτη δεν την προλαβα. Αν την ειχα παρει και αυτη την εξαμηνη προφανως δε θα μπορουσα να ζητησω και απο το Δημοσιο. Μηπως ομως τωρα τη δικαιουμαι κανονικα εφοσον διοριστω?   

Αποσυνδεδεμένος bluebell

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 21, 2008, 11:57:54 am »
καλημέρα σε όλους. θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. αν δεν κάνω λάθος για όσους είχαν αποκτήσει παιδιά πριν διοριστούν δικαιούνται άδεια ανατροφής μόνο για το ένα παιδί; διορίστηκα το 2006 και πήρα άδεια για το μεγάλο. με τη μικρή μου που είναι 2 ετών και 3 μηνων δεν δικαιούμαι καθόλου άδεια νομίζω ότι δεν δικαιούμαι καθόλου άδεια, σωστά; ευχαριστώ πολύ -εκ των προτέρων- για τη βοήθειά σας

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 21, 2008, 02:11:11 pm »
Mια αλλη ερωτηση για οποιον/α ξερει.. Εγω πριν 1 χρονο περιπου (Αυγουστο 2007) γεννησα το πρωτο μου παιδι και πηρα ως ωρομισθια 2 μηνες αδεια κυησης απο το ΙΚΑ και 2 μηνες μετα ως λοχεια. Λογω του οτι η συμβαση μου εληγε Ιουνιο στην ουσια δεν κερδισα τιποτα απο το σχολειο παρα μονο λιγες εβδομαδες τον Ιουνιο προς το τελος. Αν φετος διοριστω δικαιουμαι απο το Δημοσιο αδεια ανατροφης τεκνου ή θα μου πουν οχι διοτι γι' αυτο το παιδι ειχα παρει απο το ΙΚΑ 2 μηνες ως αδεια λοχειας? Aν δηλαδη καποια παρει απο το Ικα τη διμηνη λοχειας μπορει μετα να παρει και την ανατροφης παιδιου απο το Δημοσιο? Τωρα το ΙΚΑ μετα τη λοχεια δινει και επιπλεον 6 μηνες. Εγω αυτη δεν την προλαβα. Αν την ειχα παρει και αυτη την εξαμηνη προφανως δε θα μπορουσα να ζητησω και απο το Δημοσιο. Μηπως ομως τωρα τη δικαιουμαι κανονικα εφοσον διοριστω?  
Η άδεια ανατροφής δεν έχει καμία σχέση με την άδεια κύησης και λοχείας.Τη δικαιούσαι κανονικότατα και θα την πάρεις μόλις διοριστείς.
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος tsiartas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 31, 2008, 09:47:21 am »
Όταν κάποιος παίρνει άδεια ανατροφής (9 μήνες) τα μόρια του σχολείου και της χρονιάς (για μεταθέσεις) τα παίρνει; Με το μισθό του τι γίνεται(είναι μειωμένος);

Αποσυνδεδεμένος annie74

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 31, 2008, 10:22:18 am »
ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Προσοχή στις πισώπλατες  μαχαιριές....

Αποσυνδεδεμένος dimkar

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 01, 2008, 06:47:02 pm »
Είμαι και εγώ νεοδιόριστη δασκάλα(διορίστηκα το Σεπτέμβριο του 2007).Έχω 2 παιδάκια κατω των 4 ετών!όταν πήγα να κάνω ανάληψη υπηρεσίας μου είπαν ότι δικαιούμαι άδεια μόνο για το ένα επειδή είμαι νεοδιόριστη!με συμβούλεψαν όμως να ζητήσω την άδεια για το μεγαλύτερο παιδί(τότε 21μηνών) ωστε σε περιπτωση που αλλάξει κάτι να έχω περιθώριο μέχρι να γίνει το μικρό(τότε 10μηνών) 4 ετών!στις 29/05/2008 το υπουργείο εσωτερικών εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις άδειες,σύμφωνα με την οποία η άδεια ανατροφής ειναιαυτοτελής για κάθε τέκνο!παρόλα αυτά το υπουργείο παιδείας αρνείται να τη χορηγήση με τη δικαιολογία ότι αυτό ισχύει μόνο για το υπουργείο εσωτερικών και ότι το υπουργείο εσωτερικών δεν είναι προ'ιστάμενο του υπουργείου παιδείας!Τότε γιατί η εγκυκλιος κοινοποιείται σε όλα υπουργεία?Η απάντησή τους?Αφορά μονο τους διοικητικους υπαλλήλους που εργάζονται στο ΥΠΕΠΘ!Τελικά ότι τους συνφέρει λένε?ξέρει κανείς να μου πει τι κινήσεις πρέπει να κάνω?

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 01, 2008, 08:00:02 pm »
Επειδή και εγώ θα ζητήσω άδεια ανατροφής απ' όσο γνωρίζω, δεν δικαιούσαι άδεια για το μεγαλύτερο γιατί μεσολάβησε η γέννηση του δεύτερου παιδιου. Μόνο για το μικρό.
...στη θάλασσα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182661
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144